Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Bruno Lage ny manager i Wolverhampton Wanderers FC

Wolverhampton Wanderers FC  har utnevnt den tidligere Benfica-sjefen Bruno Lage som sin nye manager.

Lage var tidligere assistent for Carlos Carvalhal i Sheffield Wednesday og Swansea før han kom til Benfica, der han vant den portugisiske tittelen i 2019.

45-åringen etterfølger portugisiske kollegaen Nuno Espirito Santo, som forlot Wolves på slutten av sesongen etter fire år i Molineux.

«Jeg er glad, spent, med en stor ambisjon om å gjøre gode ting for denne klubben,» sa Lage.

Nuno som tok ansvaret for Ulvene i 2017 vant Sky Bet Championship i sin første sesong før han guidet klubben til påfølgende syvende plass i Premier League.

Han gikk av i forrige måned etter at klubben ble nummer 13 til tross for at han bare signerte en treårskontrakt til 2023 i september.

Lage har vært uten arbeid siden han forlot Benfica i juni i fjor etter 18 måneders ansvar.

Han overtok Lisboa-klubben i begynnelsen av januar 2019, og de avsluttet sesongen som mestere. Følgende kampanje var imidlertid ikke like bra, og Lage fikk sparken i juni 2020.

Lage spilte aldri fotball profesjonelt og begynte sin trenerkarriere på Vitoria Setubals akademi bare 21 år gammel i 1997.

Tiden i Estrela Vendas Novas og Sintrense fulgte før han kom til Benfica i 2004, hvor han klarte seg på alle ungdomsnivåer.

Bruno Lage flyttet først til England som Carvalhals assistent på Sheffield Wednesday i 2015 etter å ha fulgt ham til Swansea i desember 2017, før han returnerte til Portugal på slutten av sesongen 2017-18 for å trene Benficas B-lag.

«Jeg er veldig glad. Det er en stor mulighet. Jeg er veldig glad fordi jeg har returnert til dette landet, og å være manager for et stort team,» la Lage til.

«Jeg ønsker å skape en god dynamikk med alle avdelingene i klubben. Jeg har prøvd å knytte alle sammen for å begynne å bygge opp den nye syklusen.

«Det er en god mulighet til å forstå hva Nuno Espirito Santo gjorde på disse fire årene, og min ambisjon er å fortsette og forbedre det han gjorde.»

Vi ønsker Bruno Lage lykke til på Molineux Stadium som har en jobb å gjøre for 2020/21 var en liten nedtur for ulvene, som hadde en midt på tre sesong. Nevnte Nuno Espirito Santo (47) er aktuell for Crystal Palace!

Kanskje du også liker

Spencer Davis fra det legendariske bandet The Spencer Davis Group er død

Spencer Davis er død 81 år gammel. Multiinstrumentalisten og grunnleggeren av The Spencer Davis Group gikk bort på sykehus (19. oktober) mens han ble behandlet …

Les Mer

Når skal elendigheten ta slutt for den gamle storheten fra Melløs

Jeg hadde ikke tenkt til å skrive et innlegg om mitt kjære Moss Fotballlklubb her på nettsiden, men nå føler jeg for å si det …

Les Mer

Jonas Lössl vender hjem til FC Midtjylland

Etter syv år som keeper i klubbene Guingamp, Mainz 05, Huddersfield Town og Everton vender den danske landslagskeeperen Jonas Lössl (32) tilbake til sine røtter …

Les Mer