Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vesten Svikter Afghanistan

Vesten styrte Afghanistan i 20 år med et håp om å gi det afghanske folket skulle få et snev av håp for fremtiden. Det vi har sett de siste dagene er et stort svik og vesten forlot et borgerkrigsherjede land med frykt, og frykten kan ses i øynene på det afghanske folket nå etter Talibans fremtog!

20 år til ingen nytte?

Realiteten er at NATO, USA med Norge på laget tok feil og Talibans sitt luregrep om en nasjon som sulter etter fred vil gå inn i historien som en av de mest mislykkede f0rsøk på å skape en nasjon på vestlige verdier, i stedet blir det islamistiske verdier som vesten frykter og afghanere som har vært på siden til nevnte NATO og USA er redde for sitt liv som ber om tilflukt i andre land.

Historisk sett er det kun Vietnamkrigen som er verre enn det vi har vitne til de siste 12 dagene. De siste dagene i Saigon på 70-tallet har vi alle sett som vi kan lese om i bøker, se på filmer og dokumentarer om. I nær fremtid vil vi lese og se Afghanistan falt for en tidligere  terrororganisasjon som er kjent for grusomheter mot menneskeheten, spesielt er det kvinner som får kjenne det mest på kroppen, overgrep, trusler om underkastelse.

Akkurat nå frykter kvinnen det meste som kommer og helt ærlig så skjønner jeg det godt. Livet deres blir surt og Taliban er løgnere og mordere. Det denne organisasjonen lever og ånder for er å spre frykt. Samtidig er de sterkere enn noensinne og det som skjedde tidligere denne måneden er ikke til å legge noen tvil til side at Taliban er sterkere enn noensinne!

Norge har et stort ansvar sammen med resten av verden, spesielt USA med President Joe Biden som bør gå ut med en klar beskjed. 20 år til lite nytte og med Taliban som regjering. Dette er en terrororganisasjon som vesten har hatt mulighet til å knuse i 20 år!

Resultatet ser vi nå og tusenvis av Afghanere er redde for livet sitt. Hvis Norge skal redde seg ut av dette så bør de ta i mot Afghanere som har jobbet for Norge under borgerkrigen – Det er et klart ønske og håp jeg har. Vis ansvar Norge og ta i mot de 5000 flyktningene som SV har snakket varmt om de siste dagene.

Verdenspolitiet USA i hovedrollen har sviktet og det hjelper svært lite når de og kameratene deres har trent 300 000 menn til å lære seg å forsvare et land i 20 år. På de 20 årene ble ruinert på kun 11 dager som sier sitt hvor svake den afghanske sikkerhetsstyrkene var fra start en. Den afghanske hæren hadde fått mye utstyr fra sine vestlige allierte.

Spesialstyrkene, som blant annet var blitt trent av norske soldater, ble ansett for å være svært dyktige. Gjennom 20 år har USA alene brukt over 730 milliarder kroner på å pøse våpen, utstyr og trening over de afghanske sikkerhetsstyrkene. Lille Norge har brukt 10 milliarder kroner.

730 milliarder kroner opp i røyk på 11 dager og vi har blitt lurt til å tro at Afghanistan skulle endelig få et stort håp om en fremtid. Prisen ser vi nå og den er stygg. Det er på tide at noen tar ansvar og sier det som det er – – Vesten har sviktet Afghanistan og fremtiden er usikker og landet vil få en ny vår med terror og vesten sitter å ser på og tenker nok sitt nå!

Jeg frykter for fremtiden i Afghanistan og føler med afghanere som bor og lever sitt liv i trygge Norge.

Kanskje du også liker

Bill Cosby løslatt etter at domstolen har omgjort overbevisning om seksuelle overgrep

Den amerikanske komikeren Bill Cosby (83) har forlatt fengselet timer etter at hans overbevisning om seksuelle overgrep ble omgjort av Pennsylvania høyesterett. Dommerne sa at …

Les Mer

Er du klar for mer Tiger King? Sesong 2 er rundt hjørnet for mer galskap

Er du klar for mer Tiger King? Netflix kunngjorde i dag torsdag at den lenge ryktede andre sesongen av dokumentarfenomenet vil falle senere i høst; …

Les Mer

3 til 1 med Wet Leg

I høst har jeg oppdaget Wet Leg som er en duo som spiller innenfor Indie rock, post-punk. Duoen Rhian Teasdale og Hester Chambers har holdt …

Les Mer