Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dyrepasseren Erik Cowie fra Tiger King er død

Dyrepasseren Erik Cowie som ble omtalt i den populære Netflix -dokumentaren Tiger King er død i en alder av 52 år.

Cowie ble funnet død i en leilighet i Brooklyn fredag, melder NBC News 4 New York. Han var bevisstløs da de første respondentene kom til stedet; ingen dødsårsak er ennå offentliggjort.

Cowie var en av dyrepasserne som pleide de eksotiske dyrene i Greater Wynnewood Exotic Animal Park i Oklahoma, tidligere eid av «Joe Exotic», alias Joe Maldonado-Passage. Cowie ble intervjuet mye om dyrehagen og Joe Exotic i dokumentaren Tiger King i syv episoder, som debuterte i mars 2020 og ble en popkultursensasjon. Ifølge Nielsen så 34,3 millioner seere på Tiger King i løpet av de første 10 dagene av utgivelsen.

Dyrepasseren var i Joe Exotic sin dyrehage i fem år, Cowie vitnet senere mot sin tidligere sjef under rettssaken, og påsto at eldre tigre ble skutt og drept i dyrehagen. Cowie dukket også opp på Tiger King -gjenforeningsspesial som ble arrangert av Joel McHale.

Fenomenet «Tiger King» førte til en bølge av spin-off, men de har begynt å falme: En planlagt serie fra Amazon med Nicolas Cage i hovedrollen som Joe Exotic går ikke fremover. Peacock utvikler imidlertid fremdeles et manus for en kommende serie med John Cameron Mitchell i hovedrollen som Joe Exotic og Kate McKinnon som hans forhatte rival Carole Baskin.

Dokumentaren om Tiger King var en stor vinner for mange av oss i 2020. Ikke alt er underholdning og sannheten er stygg. Mest sannsynlig kom livet i veien for Erik Cowie som ikke taklet livet som kjendis etter livet hans ble snudd opp ned. Vi kommer med mer så fort vi vet mer om hans tragiske bortgang!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Leon Bailey klar for Aston Villa

Aston Villa har signert kantspilleren Leon Bailey (23) for 25 millioner pund fra Bayer Leverkusen. Bailey som spiller på landslaget til Jamaica har scoret 28 …

Les Mer

Er du klar for mer Tiger King? Sesong 2 er rundt hjørnet for mer galskap

Er du klar for mer Tiger King? Netflix kunngjorde i dag torsdag at den lenge ryktede andre sesongen av dokumentarfenomenet vil falle senere i høst; …

Les Mer

Xherdan Shaqiri er solgt til Lyon etter tre år i Liverpool

Xherdan Shaqiri (29) er ferdig på Merseyside etter tre år på Anfield som ble i dag solgt for 9,5 millioner pund fra Liverpool til Lyon. …

Les Mer