Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Mastodon er tilbake med nytt album – Hushed and Grim er ute 29 oktober

Som fan av Mastodon fra Atlanta, Georgia, USA er det en stor glede å komme med nyheten om rockerne er tilbake med ny musikk for første gang på fire år. Pushing The Tides er deres første smakebit til deres kommende åttende studioalbum, Hushed and Grim.

Albumet er produsert av Bruce Bottrill som også har jobbet med legendariske Dream Theater, Rush, Tool og Muse som vil være ute på strømmetjenestene Apple, Tidal, Spotify, YouTube 29 oktober, 2021.

I et intervju med Talking Metal uttalte gitarist Bill Kelliher om arbeidet med Bottrill: “Ærlig talt, jeg hadde egentlig ikke hørt om ham før i fjor. Vi snurret litt rundt hvem vi skulle bruke til det nye albumet. Vi har et par forskjellige produsenter som vi liker; jeg mener, vi har likt alle vi har brukt tidligere. Men jeg tror, med denne platen, var vi akkurat som: ‘Vi trenger kanskje noen nye – noen virkelig friske og helt nye. ‘ Og vi tok telefonen med David, og vi hadde et par andre mennesker vi hadde snakket med. Med COVID og alt var mange mennesker bare ikke tilgjengelige eller villige til å komme til Atlanta. ”

Han fortsatte: “Da vi tok telefonen med David, virket han som en flott fyr. Han hadde allerede noen av demoer, så han hadde alle slags notater. Det er det du trenger en produsent for – noen som liksom tenker utenfor boksen. Dere fire har spilt de samme sangene, demonstrert de samme sangene så lenge, du er liksom: “Er dette enda bra lenger? Jeg vet ikke helt. Trenger det noe?Jeg er litt tapt. Det er som om du ikke kan skogen gjennom trærne. Du er, “Hva er det? Alt er opp ned.” Så han kom inn og han var flittig.

Han hadde skrevet alle slags notater. Han hadde gjort leksene sine. Og han var som: “For denne sangen har jeg denne ideen. For denne sangen har jeg disse ideene.” Og han spurte oss på telefon. Og jeg sa: “Er du villig til å komme til Atlanta og jobbe med oss ​​her, usett, i studioet vårt?” Og han var som: “Så lenge studioet har det utstyret jeg trenger, og det er et anstendig rom og alt “. Vi hadde gjort mange andre plater der med andre band. Og han var villig til å komme ned.”

Kelliher innrømmet at han i utgangspunktet “egentlig ikke var til å prøve noe nytt, men jo mer jeg tenkte på det, var jeg,” Du vet, denne plata er veldig spesiell, og den er annerledes, og tider er forskjellige akkurat nå. ”

Som det viste seg, “David hadde mye å gjøre med å styre retningen på mange av lydene og hvordan det gikk, og han var en glede å jobbe med,” sa Bill. “Et par ganger i uken snakker vi. Og han kom bort til middag, og vi ble alle sammen. Han er bare en jordnær menneske og veldig tilgjengelig.”

Kelliher utdypet Bottrills tilnærming i studio, og sa: “Jeg tror 90 prosent av å være en god produsent er virkelig å ha en grad i psykologi, nesten. Fordi når du har å gjøre med skjøre egoer Vi er bandgutter, vi er musikere, vi helter vårt hjerte og sjel i et musikalsk riff, og det betyr virkelig mye for oss. Det er bare hjerteskjærende hvis noen liker: “Jeg liker ikke det riffet. Det riffet suger. Det kommer ikke til å være i sang.’ Du kan ikke si det. Du må omgå det åpenbare, som: “Man opp og bli kvitt riffet. Skriv noe bedre.” Og det var et av mine første spørsmål: ‘Hvordan takler du det hvis det er visse personer i bandet som kan være mer følsomme enn andre?’ Og han er som,

Jeg har jobbet med så og så og så og så.’ Han er som, ‘Jeg er bare en stor fan av bandet ditt, og jeg vil bare lage din beste plate som vi hadde tenkt å lage.’ Og han hadde en veldig god måte med ord uten å fornærme noens kreativitet. Han var fast. Og vi prøvde i utgangspunktet alt. Han sa: “Jeg har ikke noe problem med å prøve noe i det hele tatt. Hvis du skal gjøre det, gjør det med lyst og bare prøv det. Hvis noen [går], ‘Hei, jeg vil prøve å synge her’, ‘Hei, jeg vil prøve å spille en solo her’, hei, la oss prøve det. det passer ikke, men vi vet aldri før vi har prøvd det. Så vi har alle [gått inn i det] med åpne sinn, og resultatet er fantastisk. Det er den fullstendig, størst lydende platen vi har gjort langt.”

Mastodons nye plate vil markere bandets første samling av nytt materiale siden den mangeårige manageren Nick John døde og turnelederen Bob Dallas gikk bort.

Sporlisten på Hushed and Grim er:

01. Pain With An Anchor
02. The Crux
03. Sickle And Peace
04. More Than I Could Chew

05. The Beast
06. Skeleton Of Splendor
07. Teardrinker
08. Pushing The Tides
09. Peace And Tranquility
10. Dagger
11. Had It All
12. Savage Lands
13. Gobblers Of Dregs
14. Eyes Of Serpents
15. Gigantium

Jeg får ikke sagt det nok, men jeg er i ekstase over nyheten at Mastodon er tilbake med nytt album på fire år. Gutta har opplevd mye tristhet siden vi hørte noe nytt av kameratene fra Atlanta. Sist vi hørte noe fra Mastodon var i 2017 da det episke albumet, Emperor of Sand kom ut som etter min mening var det beste albumet det året. Vi gleder oss til nytt album fra Mastodon som har vært aktive siden 2000!

Kanskje du også liker

Michael Nader som spilte Dex Dexter i Dynastiet er død

Michael Nader mest kjent for å ha spilt Dex Dexter på det originale Dynastiet og Dimitri Marick på All My Children døde mandag i en …

Les Mer

Jason Newsted som var bassist i Metallica fra 1986 til 2001 blir ikke erstatteren til David Ellefson

Jason Newsted vil ikke bli med i Megadeth, ifølge et Instagram-innlegg av kona Nicole. Siden Megadeth-bassisten David Ellefson ble løst fra pliktene i forrige uke …

Les Mer

Knut Marius Djupvik m/ band – City Scene, Fredrikstad

Vi tok turen til Fredrikstad for å se Knut Marius Djupvik m/band. Vi fikk se gutter i kjempeslag og de ytterste musikerne i Norge leverte …

Les Mer