Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder: Historiens største tap for Moss FK kom i går mot Sandnes Ulf i cupen og engasjementet rundt klubben stuper

Redaksjonen tok seg en tur på Melløs for å se tredje runde i cupen med Moss i dytten mot et antatt formsvakt og ustabilt Sandnes Ulf. Plasseringsmessig var det overkommelig til tross for divisjonsforskjellen. Cup er cup og alt kan skje. Eller hva skjedde egentlig? Hvor var mossingene? Vi ante vel konturene av det da vi ble tilbudt gratisbilletter fra noen barn som fikk en billett men som ikke gadd å dra. Vi valgte å støtte klubben å betale vår egen billett.

Moss FK er ute av cupen i 2021 etter tidenes tap mot Sandnes Ulf. Dette er det verste tapet i cup sammenheng på 65 år. Divisjonsforskjellen var tydelig og for oss som så på var det enveiskjøring etter at Moss fikk en tidlig straffe, så scoret de lyse blå to ganger på to minutter og etter det så rant det inn. Plutselig sto det 1 – 4 til pause og cupen gikk fra en viktig kamp til en treningskamp til hockeysiffer i løpet av 92 minutter. Mye kunne sett annerledes ut med 2000 tilskuere og fullt trykk, vi kunne løftet kællane frem.  Vi burde grepet denne muligheten vi fikk ved å trekke hjemmekamp enda engang, men den gang ei.

Det er mye som må gjøres annerledes med Moss FK. Den største missen denne dagen var ikke tapet i seg selv, men markedsføringen i forkant av kampen var svak. Mange av de redaksjonen snakket med visste ikke at det var kamp engang og det var kun ni mossinger med skjerf på Øre Villa kro i forkant, og her burde det vært fullt kjør og god stemning. Tidspunktet kan diskuteres? Dette er en grunn til at Moss ikke lenger er en fotballby. Mossingene bør skamme seg, vi er nødt til å stille opp bedre. 214 tilskuere er skandalesiffer i en såpass viktig kamp!

Full tenning mot Fredrikstad Fotballklubb i forrige runde var det. Og Moss vant greit 3 – 1 mot erkerivalen med et gjerrig forsvarsspill, som viste stor styrke i duellspillet og en evne til å avgjøre kampen. Ikke minst nesten 1000 tilskuere. Også gjorde Kråkevingen et stunt med å administrere billettene til sin fordel. Selv redaksjonen flagget på seg strekk i hoftefestet, og det var gøy. De to kampene var som natt og dag.

Som sagt: Mossinger på alle nivåer må stille opp bedre for byens flaggskip. Mossingene er i klemma når Sprint-Jeløy drar 800 tilskuere i divisjonen under? Nå skal det sies at klubben hadde gratis inngang denne kampen – og da kommer mossingene ut av dvalen! Moss Avis – Byens avis var selvsagt raskest mulig ut med å sable klubbens innsats ned i støvla men ikke et kritisk ord om antall tilskuere, men det går vel an å forvente mer trykk?

Moss Avis skrev en helt konkret artikkel og et bra kampreferat fra denne forferdelige cup exiten. Men helt ærlig skulle Moss Avis vært mer støttende til byens flaggskip. Det er nettopp det som er problemet og MFK er ikke byens lag og mossingene er splittet så det holder. Realiteten er: Moss er et lag som kjemper for å overleve – Nå foregår også kampen i egen by! Det er en falleferdig og over trafikkert bru som skiller oss. På tide å grave igjen kanalen og satse med modellen Moss Sprint United i 2024?

Vi kan like godt kaste ut en brannfakkel for det som skjer i mossefotballen er trist. Vi stiller klare spørsmål nå, vil mossingen ha en klubb som de er stolt av? Akkurat nå er splittelsen enorm at vi er bekymret over fremtiden!

Foto: Halvard Henry med Venner eier rettighetene til bildet.

Kanskje du også liker

Ukens leder – Broen over Hølen

Bråket rundt Hølensbroa er nå endelig over etter over 20 år med neglisjering. Det siste toget gikk over broen i 1996 og siden den gang …

Les Mer

Ukens Leder – Farvel til en gammel venn

Etter å ha kjøpt drømmebilen på mange måter en tidlig vår i 2014 endte reisen vi hadde sammen nå på torsdag 8. juli, 2021. Det …

Les Mer

Champions League-finalen er flyttet fra Istanbul til Porto

Champions League-finalen mellom Chelsea og Manchester City 29. mai finner sted i Portugal med 6000 fans fra hver klubb som kan delta. Kampen er flyttet …

Les Mer