Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Erling Braut Haaland til Manchester City for 750 millioner kroner – ukelønn på 4,5 millioner kroner

Manchester City har kommet til enighet om å signere den norske spissen Erling Braut Haaland fra Borussia Dortmund.

21-åringen vil flytte til City denne sommeren etter at de aktivert en frigjøringsklausul på 63,2 millioner pund i kontrakten hans.

Avtalen avslutter klubbens jakt på en etterfølger til deres toppscorer gjennom tidene, Sergio Aguero som kom til Barcelona på en gratis overgang i fjor sommer.

– Vi kan bekrefte at vi har oppnådd en prinsippavtale om overgangen til spissen Erling Haaland, sa City.

«Overgangen forblir avhengig av at klubben sluttfører vilkårene med spilleren.»

Haaland har scoret 85 mål på 88 kamper for Dortmund siden han kom fra Red Bull Salzburg i januar 2020.

La Liga-gigantene Real Madrid og Barcelona snakket også med Haaland om en potensiell avtale, men han valgte å flytte til Etihad Stadium.

Tidligere på tirsdag sa Manchester City-sjef Pep Guardiola at han ikke kunne diskutere den innkommende signeringen av juridiske årsaker.

«Alle kjenner situasjonen. Jeg burde ikke snakke fordi jeg ikke liker å snakke om fremtiden eller neste sesong,» sa han.

På spørsmål om hvilken innvirkning en ny nummer ni ville ha på Premier League-mesterne, sa Guardiola: «Nye spillere hjelper alltid til å være et sterkere lag. Men ikke en forsvarer eller spiss vil løse våre defensive eller scoringsproblemer.

«Klubben må alltid ha en visjon for fremtiden. Avgjørelsene klubben tar er jeg bevisst og støtter 100 %.»

Overgangen vil bli en av sommerens største.

Sportsagenten Mino Raiola hadde vært involvert i diskusjonene før hans død med kollegaer som tok prosessen til slutt.

Selv om City er innenfor berøringsavstand fra en andre påfølgende Premier League-tittel oppnådd uten en ortodoks midtspiss, har Guardiola alltid understreket ønsket om å ha en.

City prøvde hardt å få Harry Kane fra Tottenham i fjor sommer, men Spurs-formann Daniel Levy nektet å selge.

Og med Kane som har to år igjen av kontrakten sin er Haaland en lettere avtale å inngå slutt klausulen.

Bryne-gutten har scoret 92 ligamål på 121 kamper for Molde, Red Bull Salzburg, Borussia Dortmund og ble i fjor den yngste spilleren som nådde 20 Champions League-mål.

Bryne FK får 12 millioner kroner for å skapt produktet Haaland. Det er en stor dag på Jæren og alle med hjerte for klubben som spiller på nest øverste nivå i norsk fotball er dette en stor dag.

Haalands far Alf-Inge spilte for City mellom 2000 og 2003 i en karriere der han også representerte Leeds og Nottingham Forest.

Da er tidenes mest spekulerte overgang i havn og er en spiller på 21 år verdt 62,6 millioner pund verdt? I norske kroner er 750 millioner kroner, og ukelønnen er på 4,5 millioner kroner som får en til å reagere. Samtidig er dette et godt bevis på at en norsk spiller kan gå hele veien hvis alt blir gjort riktig. Det Erling Braut Haaland møter i City og Premier League er et massivt press uten sidestykke. Vi ønsker 21-åringen all godt med ny klubb – Dette blir spennende for en som elsker Premier League!

Kanskje du også liker

Champions League-finalen er flyttet fra Istanbul til Porto

Champions League-finalen mellom Chelsea og Manchester City 29. mai finner sted i Portugal med 6000 fans fra hver klubb som kan delta. Kampen er flyttet …

Les Mer

Corey Taylor testet positivt for COVID-19

Slipknot-frontmann Corey Taylor har testet positivt for COVID-19. Taylor kunngjorde i en video som ble delt på Facebook -siden til popkulturstevnet Astronomicon. Han skulle dukke …

Les Mer

Ukens leder: God jul med delte meninger

Ukens leder er skrevet av podcast og ansvarlig for ukens leder, Lars Nicolai Skjølingstad.  Bildet er tatt av Rolf Ole Sivertsen! Julen er her igjen …

Les Mer