Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Fred Ward er død

Veteranfilm- og TV-skuespilleren Fred Ward (79) mest kjent for å spille barske, tøffe roller i filmer som Tremors, Escape from Alcatraz og The Right Stuff, er død.

Årsaken og stedet for hans død ble ikke offentliggjort, i henhold til familiens ønsker, sa publicist Ron Hofmann.

Ward tok en rundkjøring inn i skuespillet etter å ha tjenestegjort tre år i det amerikanske luftvåpenet på 1960-tallet og deretter jobbet som tømmerhogger i Alaska, en bokser hvor nesen hans ble brukket tre ganger og som kokk, ifølge en biografi. levert av Hofmann.

Karrieren hans strakte seg over mer enn fire tiår, og startet med utenlandske filmer på begynnelsen av 1970-tallet, og strakte seg gjennom 2015 med sin siste rolle i TV-serien True Detective, ifølge hans IMBD-side.

Han gjorde sin første amerikanske filmopptreden som en cowboy i filmen Hearts of the West fra 1975. Hans gjennombruddsrolle kom da han spilte overfor Clint Eastwood i 1979-filmen Escape from Alcatraz.

«Det unike med Fred Ward er at du aldri visste hvor han kom til å dukke opp, så uforutsigbare var karrierevalgene hans,» heter det i utgivelsen.

Tremors-medspiller Kevin Bacon delte en hyllest på Twitter.

Ward spilte alt fra en astronaut, cowboy, krigssoldat fra Vietnam, en kjederøykende politidetektiv som ble leiemorder til en helt som kjemper mot gigantiske ormer, heter det i utgivelsen.

I 1983 portretterte han Mercury 7-astronauten Virgil «Gus» Grissom i tilpasningen av Tom Wolfes bok, The Right Stuff. Samme år dukket han opp i actionfilmen Uncommon Valor med Gene Hackman og i dramaet Silkwood med Meryl Streep.

Ward vant en Golden Globe og ensembleprisen for filmfestivalen i Venezia for sin opptreden i Short Cuts i 1993, sa hans biografi. Han etterlater seg sin kone gjennom 27 år, Marie-France Ward, og en sønn, Django Ward.

Freddie Joe Ward ble født 30.desember, 1942 i San Diego, California, USA og døde 8.mai, 2022 i Venice, som er en forstad til Los Angeles. Den folkekjære skuespilleren var aktiv fra 1973 til 2015.

Halvard Henry oppdaget Fred Ward så langt tilbake til slutten av 80-tallet. Escape From Alcatraz og Tremors er episke filmer med Ward i, som vil bli husket for sine store roller. Karrieren til den folkekjære skuespilleren var stor og vil bli husket av mange fans!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Ukens leder: Omikrom i anmarsj, ny corona mutasjon

Vi blir visst ikke kvitt denne forbaskede coronaen. Høye smittetall verden over har kartlagt enda en mutasjon av coronaviruset. Denne her er av den alvorlige …

Les Mer

Amazon-arbeidere vinner kampen om å danne første amerikanske fagforening

Et team av Amazon-arbeidere har tvunget teknologigiganten til å anerkjenne en fagforening i USA for første gang. Arbeidere ved et lager i New York stemte …

Les Mer

Den olympiske mesteren som snudde ryggen til det russiske regimet og hvorfor få i idretten vil følge etter

Aleksander Lesun husker ikke så mye om Sovjetunionen, men det var der han ble født i 1988, tre år før kollapsen. Det er fortsatt landet …

Les Mer