Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Alex Trebek fra Jeopardy! er død

Reklame

Alex Trebek, veteranlederen for TV-spillprogrammet Jeopardy! har gått bort etter en langvarig kamp med kreft i bukspyttkjertelen i trinn 4. Han var 80 år gammel.

Nyheten om Trebeks død ble kunngjort av den offisielle Jeopardy konto på Twitter:

Trebek hadde vært vert for Jeopardy! siden 1984. Gjennom årene vant han syv Daytime Emmys for sitt arbeid med showet. Serien ble nylig kunngjort for å komme tilbake med den nye programlederen Ken Jennings.

Trebeks kreftkamp ble beskrevet i hans nylige memoar The Answer Is…: Reflections on My Life, som ble publisert tidligere i år.

Veteran-TV-programlederen ble født George Alexander Trebek i Sudbury i 1940. Han mottok en grad i filosofi fra University of Ottawa, men til slutt tok han seg inn i TV. Takket være Jeopardy! har han Guinness verdensrekord for de fleste episoder av et program som er arrangert, med 6 829 til navnet hans.

Han etterlater seg sin kone og tre barn.

George Alexander Trebek 22. juli 1940 – 8. november 2020) var en kanadisk-amerikansk TV-personlighet, programleder og skuespiller. Han var programleder for det syndikerte spillprogrammet Jeopardy! etter sin start i 1984, og var også vert for en rekke andre spillutstillinger, inkludert The Wizard of Odds, Double Dare, High Rollers, Battlestars, Classic Concentration og To Tell the Truth.

Trebek sin kontrakt som programleder for Jeopardy! varte til 2022. Trebek spilte også i en rekke TV-serier, der han vanligvis spilte seg selv. Han var født i Canada og ble en naturalisert amerikansk statsborger i 1998. For sitt arbeid med Jeopardy! Mottok Trebek 31 nominasjoner til Daytime Emmy Award for Outstanding Game Show Host, og vant syv ganger. Trebek døde i november 2020, etter en nesten to års kamp mot kreft i bukspyttkjertelen.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Willian klar for Arsenal

Arsenal har signert den brasilianske midtbanespilleren Willian på en treårig avtale etter at 32-åringens kontrakt med Chelsea gikk ut. Blues hadde tilbudt spilleren en ny …

Les Mer

Bury FC er kastet ut av engelsk fotball

I dag tidlig kom nyheten om at Bury FC som spiller i League 1 (Nivå 3) i engelsk fotball er blitt kastet ut av ligaen. …

Les Mer

Uriah Heep og Ozzy Osbournes Trommeslager Lee Kerslake er død

Trommeslager Lee Kerslake, mest kjent for sitt samarbeid med Uriah Heep og Ozzy Osbourne er død.Lee Kerslake er død 73 år gammel. Trommeslageren, som spilte …

Les Mer