Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Alex Trebek fra Jeopardy! er død

Alex Trebek, veteranlederen for TV-spillprogrammet Jeopardy! har gått bort etter en langvarig kamp med kreft i bukspyttkjertelen i trinn 4. Han var 80 år gammel.

Nyheten om Trebeks død ble kunngjort av den offisielle Jeopardy konto på Twitter:

Trebek hadde vært vert for Jeopardy! siden 1984. Gjennom årene vant han syv Daytime Emmys for sitt arbeid med showet. Serien ble nylig kunngjort for å komme tilbake med den nye programlederen Ken Jennings.

Trebeks kreftkamp ble beskrevet i hans nylige memoar The Answer Is…: Reflections on My Life, som ble publisert tidligere i år.

Veteran-TV-programlederen ble født George Alexander Trebek i Sudbury i 1940. Han mottok en grad i filosofi fra University of Ottawa, men til slutt tok han seg inn i TV. Takket være Jeopardy! har han Guinness verdensrekord for de fleste episoder av et program som er arrangert, med 6 829 til navnet hans.

Han etterlater seg sin kone og tre barn.

George Alexander Trebek 22. juli 1940 – 8. november 2020) var en kanadisk-amerikansk TV-personlighet, programleder og skuespiller. Han var programleder for det syndikerte spillprogrammet Jeopardy! etter sin start i 1984, og var også vert for en rekke andre spillutstillinger, inkludert The Wizard of Odds, Double Dare, High Rollers, Battlestars, Classic Concentration og To Tell the Truth.

Trebek sin kontrakt som programleder for Jeopardy! varte til 2022. Trebek spilte også i en rekke TV-serier, der han vanligvis spilte seg selv. Han var født i Canada og ble en naturalisert amerikansk statsborger i 1998. For sitt arbeid med Jeopardy! Mottok Trebek 31 nominasjoner til Daytime Emmy Award for Outstanding Game Show Host, og vant syv ganger. Trebek døde i november 2020, etter en nesten to års kamp mot kreft i bukspyttkjertelen.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Konsertanmeldelse: Five Finger Death Punch med support av Megadeth

Five Finger Death Punch inntok Oslo Spektrum Torsdag kveld med en vegg av hits på løpende bånd. Man hev alt man hadde av sjarm og …

Les Mer

Wigan Athletic-supportere krever EFL-støtte og etterforskning

Wigan Athletics offisielle supporterklubb har skrevet til Football League for å kreve en «full undersøkelse» av hvordan klubben er i administrasjon. The Latics kom under …

Les Mer

Norgesferie

I kjølevannet av corona-pandemien av stengte grenser og reiseinstruksjoner ut av Norge ført til kraftig oppgang av av nordmenn som ferierer i eget land.  Man …

Les Mer