Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Alexi Laiho fra Children of Bodom er død

Alexi Laiho grunnlegger, vokalist og gitarist i det finske metalbandet Children of Bodom, døde 41 år gammel i forrige uke hjemme hos seg selv i Finland.

Den offisielle datoen da den verdenskjente gitaristen døde ble ikke gjort tilgjengelig i pressetiden, og ingen dødsårsak ble umiddelbart gitt, selv om Laiho kjempet mot mange langsiktige helseproblemer sent i livet.

«Vi er knust av den plutselige bortgangen fra vår kjære venn og bandmedlem. Ord kan ikke beskrive dette sjokket og den dype sorgen vi føler», sa Daniel Freyberg, Mitja Toivonen og Waltteri Väyrynen i Bodom After Midnight, Laihos nyeste band han etablerte etter oppløsningen av oppstillingen av Children of Bodom.

Laihos søster kommenterte: «Vi er alle helt sjokkert og ødelagt. Vi ber om personvern og forståelse i løpet av disse vanskelige tiden. Min lillebrors begravelse vil finne sted privat.»

«Alexi var den mest kjærlige og storslåtte ektemannen og faren,» la sin enke, Kelli Wright-Laiho, til. «Hjertene våre er evig knust.»

Tidligere Bodom-medlemmer Henkka Blacksmith, Janne Wirman og Jaska Raatikainen skrev, Mer enn 25 års vennskap. Vi mistet en bror. Verden mistet en fenomenal sangforfatter og en av tidenes største gitarister. Minner og Alexis musikk vil leve evig.

På Twitter strømmer det på med kondolanser og sørgemeldinger fra fans og kolleger:

Gus G fra Firewind, Ozzy Osbourne sier det rett ut: Alexi Laiho en av de største gitaristene i hans generasjon.

Mark Morton fra Lamb of God er i stor sorg og sier det rett ut at Alexi var et talent, omtenksom person.

Tidligere gitarist og favoritt i Megadeth sier at han er dårlig over bortgangen til Laiho, som hadde så mye igjen i karrieren før hans plutselige bortgang.

Legenden Alex Skolnick fra en av mine favoritter i Thrash metal-bandet Testament sier at bortgangen er trist, og mener rett ut at Alexi skapte muligheter på en ekstrem måte med sin tekniske soloer på gitar.

Alexi Laiho (født Markku Uula Aleksi Laiho; 8. april 1979 – slutten av desember 2020) var en finsk gitarist, komponist og vokalist. Han var mest kjent som hovedgitarist, vokalist og grunnlegger av det melodiske death metal-bandet Children of Bodom, og var også gitaristen for Sinergy, The Local Band, Kylähullut og Bodom After Midnight, som ble dannet like før hans død. Laiho hadde tidligere spilt med Thy Serpent og Impaled Nazarene noen ganger, så vel som Warmen og Hypocrisy.

Laiho fikk stor anerkjennelse for gitararbeidet sitt. I 2004 ble han rangert som nummer 96 av 100 største tunge metalgitarister gjennom tidene av Guitar World. Guitar World Magazine har også rangert ham som en av de 50 raskeste gitaristene i verden. I tillegg rangerte Roadrunner Records Laiho på nummer 41 av 50 av The Greatest Metal Frontmen of All Time. Videre gjennomførte Total Guitar en meningsmåling for å avgjøre den største metallgitaristen gjennom tidene; Laiho ble kåret til 1 av 20 metallgitarister, med over 20% av stemmene.

Alexi Laiho var aktiv fra 1993 helt sin død som etterlater seg kona Kelli Wright-Laiho som han var gift med i tre år, og har et stebarn med henne. Han døde hjemme i Helsingfors etter å ha kjempet lenge med helseproblemer.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Flere spisesteder og butikker er stengt: Her får du oversikten

På Moss Avis sine nettsider bak en betalingsmur der du må betale for å komme inn på artikkelen står hvem og hvilken butikk i Moss …

Les Mer

Ny musikk april, del 1 – 2020

I denne spesielle tiden med covig-19 (Coronaviruset) er det viktig å ikke stoppe opp og leve litt og lytte til den gode musikken vår verden …

Les Mer

Tidligere medlemmer fra Nirvana gjenforent sammen med St. Vincent, Beck og Dave Grohls datter for en kveld

De tidligere medlemmene av Nirvana ble gjenforent for en kveld på Heaven is Rock & Roll Gala på Palladium i Los Angeles lørdag kveld. Det …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly