Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Overtakelse av Newcastle United: Amnesty International er bekymret for Saudi Arabia-støttet konsortium

Amnesty International har skrevet til Premier League for å sine bekymringer for kjøpet av 300 millioner pund av Newcastle United av et konsortium av kjøpere inkludert Saudi-Arabias offentlige investeringsfond.

Amnesty ber Premier League-sjef Richard Masters om fullt ut å vurdere menneskerettighetssituasjonen i Saudi-Arabia som en del av Premier Leagues eiere og direktører.

I brevet til Masters sier Amnestys Storbritannia direktør Kate Allen at det er alvorlige spørsmål som Premier League skal ta opp angående avtalen.

Hun sier at coronavirus-krisen har allerede kastet søkelyset på fotball og behovet for å behandle spillere og ansatte rettferdig, og nå er det en fare for at pandemien kan skjule behovet for en kul, målt og genuint etisk avgjørelse over denne Newcastle-avtalen.

Alle virksomheter må beskytte seg mot mulige koblinger til brudd på menneskerettighetene, og engelsk fotball er ikke annerledes.

Vi sier absolutt ikke hvem som skal ende opp med å drive Newcastle United, men med mindre Premier League tar pause og ser alvorlig på menneskerettighetssituasjonen i Saudi-Arabia, risikerer det å bli ført bak lyset av dem som prøver å spyle sine avskyelige menneskerettigheter poster.

Saudi-Arabia har forgrenet seg til sport i nylig tid – nasjonen er vert for Anthony Joshuas sin omkamp mot Andy Ruiz Jr, og har planer om en Formel 1 Grand Prix i 2023. Alt papirarbeid er inngitt til ligaens styrende organ, som utfører kontrollene sine på PCP Capital Partners, det saudisk støttede konsortiet ledet av forretningskvinnen Amanda Staveley.

Det faktum at de allerede har gjort et betydelig innskudd til den nåværende eieren Mike Ashley, antyder at gruppen er trygg på at overtakelsen deres blir bekreftet av Premier League, og blir avsluttet med Ashleys 13-årige periode på St James ‘Park.

En kilde nær avtalen sa at det offentlige investeringsfondets Yassir Al-Rumyyan er innstilt på å overta som styreleder, men forblir basert i Midt-Østen. Katie Allen legger til: Dette er mer enn bare en økonomisk transaksjon – det er en bildebyggende øvelse som trekker på prestisje i Premier League og lidenskapen til Newcastle Uniteds fanbase.

Uansett om denne avtalen skjer eller ikke, ber vi ansatte og fans av Newcastle United om å gjøre seg kjent med den alvorlige menneskerettighetssituasjonen i Saudi-Arabia og være forberedt på å snakke om det.

I det minste bør Premier League komme med en klar uttalelse om hvordan eierne og direktørene har blitt testet i denne saken, og hvilken vurdering som er gjort av Saudi-Arabias menneskerettighetsrekord under Mohammad bin Salmans ledelse. Hvordan kan dette være positivt for omdømme og image av Premier League?

Premier Leagues eiere og direktører tester vurderer egnetheten til fremtidige kjøpere på et sett av etablerte kriterier. Reglene gjør det mulig for ligaen å vurdere om kjøperne har midler til å finansiere klubben, og undersøke eventuelle kriminelt rulleblad i Storbritannia eller i utlandet.

En talsperson for Premier League sier til Sky Sports News: Premier League vil ikke kommentere noe aspekt av det foreslåtte salget av Newcastle United.

Halvard Henrys mening om overtakelsen som er rundt hjørnet

Det er ingen tvil om at Newcastle United og deres supportere står ved et veiskille. Det er enten eller nå, så fort Mike Ashley har solgt klubben til Saudi-Arabias offentlige investeringsfond vil det kommer positive og negative kommentarer, vi blir enten en vits eller blir vi en gigant som kan hente mange stjerner som Chelsea, Manchester City og Liverpool har gjort de siste sesongene. Jeg har vært supporter av Newcastle United i 28 år og jeg merker jeg ser frem til nytt eierskap, men jeg er ikke overbegeistret for en overtakelse fra Saudi Arabia.

Det er rett og slett på grunn av landet har gamle lover, et kvinnesyn og under ett et brutalt syn på mennesker. Er du min fiende så dreper vi deg, er du et offer av en voldtektsmann så kan du glemme støtte som resten av verden hadde gjort. Saudi Arabia lever på 1500-tallet fortsatt og tror de kan gjøre akkurat hva de vil. Landet blir konstant fulgt med av Amnesty International og deres kolleger. Menneskerettighetene er helt fraværende i Saudi Arabia!

Er denne overtakelsen verdt det Newcastle United? All for the money!

Kanskje du også liker

Wigan Athletic er i ferd med å snu kaoset det siste året – Takket være en ukjent 41-åring fra Leeds

Vi er glade for å bekrefte utnevnelsen av Leam Richardson (41) som ny Wigan Athletic-manager. Etter en turbulent 12 måneder, der Leam har gitt stabilitet, …

Les Mer

Bristol Rovers har sparket Paul Tisdale

League One-klubben Bristol Rovers sparket i kveld Paul Tisdale (48) etter kun 19 kamper. Statistikken er 5 seire, 3 uavgjorte og 11 tap. Prosentdelen er …

Les Mer

God påske

Vi er inne i en spesiell påsketid der vi alle må være hjemme. Hva skjer med oss når vi får en klar beskjed fra myndighetene? …

Les Mer