Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Andy Carroll er tilbake i Newcastle United etter åtte år

Andy Carroll er tilbake på St. James ‘Park etter åtte og et halvt år etter at han forlot barndomsklubben til fordel for Liverpool. 30-åringen har signert en kontrakt på ett år.

Carroll – som scoret 33 mål under sin første periode med klubben – blir hovedtrener Steve Bruces femte tilskudd i sommer, etter overgangene av Joelinton, Allan Saint-Maximin, Jetro Willems og Emil Krafth ble fullført.

Det føles veldig bra. Mine venner og familie er her, og det er klubben jeg er supporter av – det er hjemme, sier Carroll til Newcastle Uniteds nettside.

Jeg likte tiden jeg brukte her sist og forhåpentligvis kan jeg fortsette der jeg slapp. Da jeg gikk for åtte og et halvt år siden, scoret jeg mål og likte fotballen. Det har vært en ganske tøff tid siden den gang, og jeg vil bare komme tilbake til det.

Jeg vet at det er hjemme. Jeg har spilt her, jeg har snakket med fansen – jeg er en supporter, familien min er her. For at jeg skal komme tilbake dit jeg var tror jeg dette er det eneste stedet for meg.

Manager Steve Bruce:

Å hente en lokal helt som Andy tilbake til Newcastle United er fantastisk. Han er begeistret å være hjemme igjen. Han er en stor, fysisk trussel i opposisjonsboksen og et annet flott alternativ for oss på toppen av banen.

Han gir oss noe annet enn det vi allerede har, og vi vil gjøre vårt beste for å få han til å fly igjen.

Carroll ble født i Gateshead og kom gjennom gradene i United og ble uteksaminert fra klubbens akademi før han debuterte i november 2006, 17 år gammel, i en UEFA-cupseier over Palermo – og ble klubbens yngste debutant noensinne i europeisk konkurranse i prosessen.

Etter et utlån til Sky Bet Championship-klubben Preston North End var han en sentral del av Newcastles mesterskapstittel 2009/10, scoret 19 mål i alle konkurranser og tjente en plass i PFA Championship Team of the Year som Chris Hughtons side sikret en øyeblikkelig retur til Premier League.

Sommeren 2010 fikk Carroll overrakt den ettertraktede skjorte nummer ni og scoret 13 mål på 16 kamper for Magpies, og fikk sin landslagsdebut på England mot Frankrike i november 2010 før han kom til Liverpool to måneder senere.

Han vant League Cup 2012 i løpet av sin tid på Anfield, hvor han scoret 11 mål på 58 kamper, og var en del av Englands tropp på europamesterskapet den sommeren – der han satte inn sitt første mål for Three Lions i deres 3-2 gruppeseier over Sverige.

Et utlån til West Ham ble gjort permanent i 2013, og Carroll – som har ni landskamper for sitt land gikk videre til 34 mål på 142 kamper for West Ham før han dro tidligere i Newcastle før overgangsfristen.

Velkommen hjem Andy. Det har gått åtte år vi så deg i Newcastle United drakt og er det noe vi trenger nå rundt all bråket rundt eier Mike Ashley, så var det nettopp en overgang som dette. Det tilfredsstiller en supporterskare som er misfornøyd med situasjonen rundt klubbens eier!

Kanskje du også liker

Daryl Janmaat ferdig i Watford FC etter fire sesonger i klubben

Daryl Janmaat har reflektert godt over tiden sin i Watford etter at det ble kunngjort at han forlater klubben på fri transfer. Den nederlandske backen, …

Les Mer

Sandefjord klar for Eliteserien – Skeid rykker ned

En serierunde før slutt i OBOS-Ligaen ble det klart i ettermiddag hvem som går opp og hvem som går ned. Tromsdalen var allerede tapt for …

Les Mer

I dag er 27 år siden Alice In Chains kom ut med Dirt

På denne dagen i dag i 1992 kom Grunge-bandet Alice In Chains ut med sitt andre album Dirt gjennom Columbia Records. Albumet gikk rett inn …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly