Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Årets TV-aksjon er i gang for fullt – Gi et bidrag til CARE

Årets TV-aksjon på NRK er i gang for fullt og vi som bor i rikt land med god velstand har god råd til å gi et beløp til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Årets aksjon går av stabelen søndag 20. oktober.  

Info om CARE

Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn. I utviklingsland er kun én av ti landeiere kvinner, og 104 land har lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Med årets TV-aksjon skal vi gjøre noe med dette, slik at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie.

CARE skal gi minst 400 000 kvinner mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet. Når vi gir kvinner disse mulighetene gir det ringvirkninger for 1,5 millioner mennesker i noen av verdens fattigste land. Kvinner gir tilbake til familien og lokalsamfunnet. Likestilling er ikke bare viktig for kvinnen selv, men også for å redusere fattigdom lokalt og nasjonalt.

​TV-aksjonsmidlene går til CAREs arbeid i ni land: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina. CARE er en global bistandsorganisasjon som jobber for å redde liv, bekjempe fattigdom og oppnå sosial rettferdighet. 

Fattigdommen i de nevnte landene over er stort og rettighetene til kvinnene er under enn hver kritikk, vi lever i 2019 og kvinners kamp om et bedre liv er noe vi i Halvard Henry og co setter høyt. Redaktøren har gitt 50 kroner og det har du faktisk råd til. Vi støtter CAREs arbeid og retter en tommel opp for årets TV-aksjon!

Ta i mot bøssebærerne med respekt og gi en sum som er innenfor. Gi et bidrag nå som det Halvard Henry har gjort i dag!

Kanskje du også liker

Mindhunter: Sesong 2 trailer

16.august er sesong 2 av Mindhunter ute på Netflix og i kveld slapp streamingtjenesten en teaser hva som vil skje i den kommende sesongen. Sesong …

Les Mer

Ukens leder – Velferdsstaten til skogs

Vi beveger oss nå i ukjent terreng med velferdsstaten, og ikke bare på Covid 19 nivå. Denne skaden kan bli permanent. Nåtidens politiske kurs er …

Les Mer

Carlo Ancelotti sparket av Napoli

Napoli har sparket manager Carlo Ancelotti mindre enn tre timer etter at han ledet klubben inn i sluttspillet i Champions League. Serie A-klubben hadde ikke …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly