Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Basmah bint Saud: Saudi-arabisk prinsesse løslatt fra fengsel etter nesten tre år

En saudisk prinsesse og datteren hennes har blitt løslatt fra et høysikkerhetsfengsel etter å ha blitt holdt i nesten tre år uten siktelse, sier kampanjer.

Prinsesse Basma bint Saud ble varetektsfengslet i mars 2019 da hun forberedte seg på å fly til Sveits for medisinsk behandling.

Det er ikke kjent hvorfor hun ble varetektsfengslet og verken hun eller datteren Suhoud ble siktet for noen forbrytelse.

Noen har spekulert i at det kan ha vært relatert til hennes talsmann for humanitære spørsmål og konstitusjonelle reformer.

Familien hennes fortalte FN i en skriftlig uttalelse i 2020 at det sannsynligvis i stor grad skyldtes hennes «rekord som en frittalende kritiker av overgrep», melder nyhetsbyrået AFP.

Andre støttespillere antyder at det var hennes nære bånd til tidligere kronprins Mohammed bin Nayef, som skal ha blitt satt i husarrest.

Prinsesse Basma (57) appellerte til den saudiske kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman om å løslate henne i april i fjor, og sa at hun ikke hadde gjort noe galt og at helsen hennes led under det.

Det er ikke kjent hvilken behandling hun søkte i utlandet da hun ble varetektsfengslet i 2019.

ALQST for menneskerettigheter kunngjorde at hun ble løslatt på Twitter og sa at hun hadde blitt «nektet den medisinske behandlingen hun trengte for en potensielt livstruende tilstand» i løpet av hennes tid i Al-Ha’ir-fengselet i utkanten av hovedstaden.

Den saudiske rettighetsgruppen legger til. – Det er ikke på noe tidspunkt under varetektsfengslingen reist noen siktelse mot henne.

Prinsesse Basma er den yngste datteren til kong Saud, som styrte Saudi-Arabia mellom 1953 og 1964.

Kanskje du også liker

Redaktør er syk – Hva nå?

Jeg har i de siste ukene hatt en dårlig helse som vil si at jeg måtte teste meg to ganger for Covid 19. Heldigvis har …

Les Mer

Vesten Svikter Afghanistan

Vesten styrte Afghanistan i 20 år med et håp om å gi det afghanske folket skulle få et snev av håp for fremtiden. Det vi …

Les Mer

6 år gammel gutt drept i California på motorvei

Barnet satt i et sete i baksetet til bilen som kjørte nordover på motorvei 55, sa CHP-offiser Florentino Olivera på en pressekonferanse fredag. Gutten ble …

Les Mer