Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Bill Withers – innflytelsesrik soulartist bak Ain’t No Sunshine, Lean on Me er død

Bill Withers – En innflytelsesrik amerikansk soulartist som skrev Lean on Me, Ain’t No Sunshine og Lovely Day, er død i en alder av 81 år av hjertekomplikasjoner, ifølge en uttalelse fra familien.

Withers skrev og spilte inn flere andre store hits, inkludert Use Me og Just the Two of Us, før han trakk seg tilbake på midten av 1980-tallet og holdt seg utenfor det offentlige øye. Han blir overlevd av kona Marcia Johnson og deres to barn, Todd og Kori. Familieerklæringen lyder:

– Vi er knust over tapet av vår kjære, dedikerte ektemann og far. En ensom mann med et hjerte drevet av å binde seg til den store verdenen med sin poesi og musikk – han snakket ærlig til folk og bandt dem til hverandre, lyder uttalelsen fra familien.

Mandag døde han i Los Angeles, 81 år gammel, skriver nyhetsbyrået AP, som har fått dødsbudskapet fra familien hans. De forteller videre at han valgte å leve privat av hensyn til familien, men at musikken hans tilhører verden.

– I denne vanskelige tiden ber vi om at musikken hans trøster og underholder når hans fans holder fast ved sine kjære, skriver de videre.

Ain’t No Sunshine» var i utgangspunktet på b-siden til Withers debutsingel «Harem». Den dukket likevel opp på radio, og klatret kjapt opp til den tredjeplass på Billboard-lista. Der tilbrakte den hele 16 uker på topp 40-lista på starten av 70-tallet.

Låta sørget også for Grammy-pris for beste låtskriver. Samme pris fikk han i 1981 for låten «Just The Two Of Us». Bragden ble gjentatt i 1987 for låta «Lean On Me». Lin-Manuel Miranda var blant de som hyllet, og skrev: Hvil i fred, maestro Bill Withers. For en arv. Chance the Rapper sa Withers var virkelig den største, mens Chic’s Nile Rodgers beskrev ham som “klasse, klasse og mer klasse”.

Lean on Me har også blitt en hymne under coronavirusutbruddet, sunget av skolebarn og i improviserte balkongoppgaver for å vise støtte for hverandre. Donald Trumps datter Ivanka skrev på Twitter: Det er ikke noe mer passende tidspunkt å reflektere over ordene hans enn nå når vi lener oss på hverandre.

William Harrison Withers Jr som er soulstjernens sitt opprinnelige navn ble født 4.juli, 1938 i Slab Fork, West Virginia, USA som døde 31.mars, 2020 i en alder av 81 år. Fra 1971 til 1985 ble det syv studio album som er disse Just as I Am (1971), Still Bill (1972), Justiments (1974), Making Music (1975), Naked & Warm (1976), Menagerie (1977), ‘Bout Love (1978) og Watching You Watching Me (1985). Bill Withers var aktiv fra 1963 til 1985. Bill Withers ble medlem i Rock and Roll Hall of Fame i 2015!

https://www.youtube.com/watch?v=zYGnhNFl3Ys

Len deg tilbake og hvil nå Bill, det har du fortjent. Musikken du skapte med Ain’t No Sunshine og historiske Lean on Me er satt på evig trykk i en sangbok. Tusen hjertelig for alt!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Sabine Schmitz fra Top Gear og som er kjent for å være den første kvinnen som vant 24 timer Nürburgring er død

Sabine Schmitz, den tyske racerbilføreren som er mest kjent for TV-publikum som programleder på Top Gear er død 51 år gammel. I fjor juli avslørte …

Les Mer

L.A’s. Finest er kansellert etter to sesonger

Gabrielle Union og Jessica Alba er offisielt uten tjeneste: Deres Spectrum Originals-politiserie L.A’s. Finest er kansellert etter to sesonger, ifølge Deadline. Gabrielle Union gjentar sin …

Les Mer

West Bromwich Albion tilbake i Premier League

West Bromwich Albion har sikret opprykk til Premier League onsdag til tross for at de ikke klarte å slå Queens Park Rangers i sin siste …

Les Mer