Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

B.J. Thomas – Country og pop-stjerne tapte kampen mot kreften

Billy Joe Thomas (bedre kjent som B.J. Thomas – Grammy-vinnende sangeren som hadde suksess på pop, country og gospellistene med hits som I Just Can’t Help Believing, Raindrops Keep Fallin ‘On My Head og Hooked on a Feeling er død.

78-åringen kunngjorde i mars at han hadde blitt diagnostisert med lungekreft tapte kampen etter komplikasjoner av sykdommen lørdag hjemme i Arlington, Texas, sa publisisten Jeremy Westby i en uttalelse.

Billy Joe Thomas er født 7.august, 1942 i Oklahoma som vokste opp i Houston. Artisten slo igjennom i 1966 med et gospelformet cover av Hank Williams I’m So Lonesome I Could Cry og fortsatte med å selge millioner av plater og har dusinvis av treff på tvers av sjangre. Han nådde nr. 1 med pop, voksen samtids- og country-lyttere i 1976 med (Hey Won’t You Play) Another Somebody Done Somebody Wrong Song.  Samme år ble hans Home Where I Belong et av de første gospelalbumene som ble sertifisert platina for å selge mer enn 1 million eksemplarer.

Dionne Warwick, som hadde en duet med Thomas, sendte ut en tweet lørdag med kondolanser.

Thomas ‘signaturinnspilling var “Raindrops Keep Fallin’ On My Head”, en nr. 1 pophit og en Oscar-vinner for beste originale sang som en del av lydsporet til en av de største filmene fra 1969, den ærbødige filmklassikeren “Butch Cassidy og Sundance Kid. ” Thomas var ikke førstevalget til å fremføre den lunefulle balladen komponert av Burt Bacharach og Hal David; Ray Stevens avslått låtskrivere. Men hans varme, sjelfulle tenor passet til sangens avslappede stemning, udødeliggjort på film under scenen da Butch (Paul Newman) viser frem sin nye sykkel til Etta Place (Katharine Ross), kjæresten til Sundance Kid (Robert Redford).

“Raindrops” har siden blitt hørt overalt fra The Simpsons til Forrest Gump og ble stemt inn i Grammy Hall of Fame i 2013. Men først var ikke alle fornøyde. Thomas kom seg etter mens han spilte inn lydsporversjonen, og vokalen hans er raspere enn for sporet som ble gitt ut alene. Redford tvilte i mellomtiden på at sangen til og med hørte hjemme i “Butch Cassidy.”

Da filmen ble utgitt, var jeg veldig kritisk – hvordan passet sangen med filmen? Det var ikke raindrops, sa Redford til USA Today i 2019. Den gangen virket det som en dum idé. Hvor feil jeg hadde.

Thomas sa senere at fenomenet “raindrops” forverret en avhengighet av piller og alkohol som dateres tilbake til tenårene, da en plateprodusent i Houston foreslo at han skulle ta amfetamin for å holde energien oppe. Han turnerte og spilte opp kontinuerlig og tok dusinvis av piller om dagen. I 1976, mens  (Hey Won’t You Play) Another Somebody Done Somebody Wrong Song traff 1.plassen følte han at han var nummer 1000.

“Jeg var på bunnen med avhengighet og problemer,” sa han i 2020 på “The Debby Campbell Goodtime Show.” Han siterte en “åndelig oppvåkning”, delt med sin kone, Gloria Richardson, med å hjelpe ham til å bli rusfri.

Thomas hadde få pophits etter midten av 1970-tallet, men han fortsatte å score på countrylistene med slike nr. 1-sanger som Whatever Happened to Old-Fashioned Love og New Looks from an Old Lover. På slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 80-tallet var han også en topp gospel og inspirerende sanger, og vant to Dove-priser og fem Grammy, inkludert en Grammy i 1979 for beste gospelopptreden for The Lord’s Prayer.

Fans av 1980-tallet sitcom “Growing Pains” hørte ham som sanger av showets temasang. Han spilte også i en håndfull filmer, inkludert “Jory” og “Jake’s Corner” og turnerte ofte. Nylige innspillinger inkluderte “Living Room Music”, som han samarbeidet med Lyle Lovett, Vince Gill og Richard Marx. Han hadde planlagt å spille inn i 2020 i Muscle Shoals, Alabama, men øktene ble forsinket på grunn av pandemien.

Thomas giftet seg med Richardson i 1968, og hadde tre døtre: Paige, Nora og Erin. Han og kona jobbet med 1982-memoaret In Tune: Finding How Good Life Can Be. Hans bok Home Where I Belong kom ut i 1978 og ble medforfatter av Jerry B. Jenkins, senere kjent for de millionselgende Left Behind religiøse romanene skrevet med Tim LaHaye.

Foruten musikk, elsket Thomas baseball som barn og begynte å kalle seg B.J. fordi så mange Little League-lagkamerater også ble kalt Billy Joe. I tenårene sang han i kirken og hadde sluttet seg til et lokalt rockeband, Triumphs, som han ville bo hos i 20-årene. Han likte Ernest Tubb, Hank Williams og andre countryutøvere foreldrene hans likte, men på egenhånd ble han inspirert av soul- og rytme- og bluesangere han hørte i radioen eller så på scenen, spesielt Jackie Wilsons To Be Loved.

Den folkekjære artisten coveret senere og adopterte som en slags guide til livet hans. Jeg ble oppvokst i en ganske dysfunksjonell situasjon, og jeg gikk gjennom år med intens alkoholisme og narkotikamisbruk, så sangen var alltid en føleleseladet styrke for meg. Når du åpner deg for narkotika og alkohol i en så ung alder, blir det noe du må forholde deg til resten av livet, sa han til Huffington Post i 2014.

“For en veisperring og hjertesorg og tider med svikt disse avhengighetene har forårsaket meg. Men jeg hadde det lille lynet fra den sangen. Det er essensen av det hele. Å elske og bli elsket. Og det tar livet ut å oppnå. Det har alltid vært en viktig del av følelsene mine. ”

B.J. Thomas var aktiv fra 1966 helt til det siste.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Bill Cosby løslatt etter at domstolen har omgjort overbevisning om seksuelle overgrep

Den amerikanske komikeren Bill Cosby (83) har forlatt fengselet timer etter at hans overbevisning om seksuelle overgrep ble omgjort av Pennsylvania høyesterett. Dommerne sa at …

Les Mer

James Michael Tyler som spilte Gunther i Friends avslører fase 4 prostatakreftdiagnose

James Michael Tayler som portretterte Central Perk-ansatt Gunther i “Friends” har avslørt sin fase 4 prostatakreftdiagnose. Han delte nyheten på “Today” mandag morgen. “Jeg var …

Les Mer

Tawny Kitaen – Best kjent fra sin opptreden i bandet Whitesnakes Here I Go Again er død

Tawny Kitaen, skuespillerinne og i flere Heavy metal videor som er mest kjent for sitt opptreden i Whitesnakes “Here I Go Again” -video, er død …

Les Mer