Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Blackpool Fc har sparket Simon Grayson

Simon Grayson (Tidligere Leeds United og Sunderland) har i dag fått sparken i den tidligere Premier League-klubben Blackpool FC som pr dato spiller på nivå 3 i engelsk fotball (EFL League One).

Klubben sier i en uttalelse:

Blackpool FC kan bekrefte at Simon Grayson i dag har blitt løst fra sine oppgaver som manager. Klubben vil takke Simon for innsatsen i løpet av tiden på Bloomfield Road og ønsker ham lykke til videre. En ytterligere kunngjøring vil komme senere anledning. Dagens avgjørelse skjer etter gårsdagens 3 – 2 tap mot Gillingham. Resultatet markerte The Seasiders syvende tap fra de siste ni ligakampene som gjør at klubben ligger på en 15. plass i League One og 13 poeng bak play off. En seier på 12 kamper var mer nok for eieren Simon Sadler og hans kolleger i klubben.

50-åringen kom tilbake til Bloomfield Road i juni for andre gang som manager i Blackpool, etter å ha ført klubben til opprykk til EFL Championship i 2007. Han erstattet tidligere sjef Terry McPhillips, som hadde guidet klubben til en 10. plass i sin første sesong som manager. Etter å ha slått Fleetwood Town 7. desember, var de oransje på 4.plass i League One-tabellen, bare to poeng utenfor play off. Til tross for at han fikk enestående støtte fra eier Simon Sadler i overgangsvinduet i januar, kunne ikke Grayson stoppe klubbens alarmerende form som gjorde at de bare vant en av de 12 siste kamper.

Grayson forlater Bloomfield Road med bare ni seire på 29 seriekamper. Statistikken er i mot Yorkshire-gutten som styrte klubben i 38 kamper som vil si 13 seire, 12 uavgjorte, 13 tap. Vinnerprosenten er på kun 34.21 %.

Hvem blir ny manager på Bloomfield Road?

Det er godt spørsmål. Det er mange som blir linket til den ledige jobben og på nettsiden The Sackrace .som, så blir disse managerne nevnt som eventuelt ny manager for de oransje.

Paul Heckingbottom, Ian Evatt, Sergio Lobera, Nathan Jones, Gary Bowyer, Ian Halloway, Neil Warnock, Paul Tisdale, Kevin Nolan og Brian McDermott.

Det er ingen tvil om at Blackpool FC har mye arbeid fremover. Vi som kjenner klubben vet at deres supportere har blødd mye de siste årene med de tidligere eierne Karl Oyston og hans pappa Owen, og deres kaos som sprenger alle rekorder åssen en klubb ikke skal drives. 13. juni 2019 ble Simon Sadler (bilde) kunngjort som den nye eieren av klubben, og offisielt avsluttet Oystons 32-årige funksjonstid, og kjøpte en eierandel på 96,2%.

Sadler er født og oppvokst i Blackpool og har jobbet i kapitalforvaltning i Hong Kong siden 2007. Han er grunnlegger og Chief Investment Officer for Segantii Capital Management. Det er ingen tvil om at Sadler har en lang vei å gå for å reise den tidligere Premier League-klubben som ble rivet i filler av de tidligere grådige, kyniske eierne som mistet tro og ære til slutt.

Hvem blir den neste manageren til Blackpool FC? Følg med her på halvardhenry.no. Du får det først her!!

Kanskje du også liker

I dag er det 75 år siden tyskerne trakk seg ut av Norge

I dag er det 75 år siden tyskerne trakk seg ut av Norge etter å ha tapt kampen om sitt drømmerike, og det har blitt …

Les Mer

Ukens leder – Lars Nicolai Skjølingstad med oppdatering av nedetiden vi er inne om dagen

Etter Coronaviruset gjorde sitt inntog i Norge og Norden har man opplevd at hverdagen har hatt tildels store endringer. Vi har sett hamstring i stor …

Les Mer

Tiger King trakk 34 millioner amerikanske seere på de første 10 dagene serien på Netflix

Netflix’s Tiger King leverte som forventet et stort publikum for Netflix, i hvert fall ifølge Nielsen ratings (Basert på seertall). Kjendisnettstedet Variety melder at dokumentaren …

Les Mer