Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Brian Dennehy er død

I kveld kom den triste nyheten at en av mine helter på film er død. Brian Dennehy ble 81 år. Den prisbelønte skuespilleren med priser fra Golden Globe, Tony hadde en stor karriere som spenner seg over fem tiår.

Skuespilleren døde onsdag av naturlige årsaker hjemme i New Haven, Connecticut, USA.

Byrået hans ICM Partners bekreftet nyheten.

Dennehy ble kjendis i filmserien First Blood  (Rambo) sammen med  Sylvester Stallone fra 1982 og fortsatte med å spille i varierte filmer som Gorky Park (1983), Silverado (1985), Cocoon (1985), F/X (1986), Presumed Innocent (1990), Romeo + Juliet (1996) og sist i Knight of Cups (2015).

81-åringen ble seks ganger nominert til Emmy og så sent som nylig hadde en stor rolle i TV-serien The Blacklist, der han spilte rollen som Dominic Wilkinson i serien fra NBC. Andre TV-serier fra 2000-tallet inkluderer Hap and Leonard, Public Morals, The Good Wife og finalen til The Big C fra Showtime Network.

Dennehy vervet seg til den amerikanske marinen i 1958 og tjenestegjorde på Okinawa, Japan til 1963. I en rekke intervjuer hevdet Dennehy å være en Vietnam-veteran som serverte en fem år lang turne der og fortalte om opprivende historier om kamp, men ifølge boken Stolen Valor tjenestegjorde Dennehy aldri i Vietnam og så aldri aktiv kamp. Forfatteren av Stolen Valor skrev til Dennehy om avviket, men fikk ikke noe svar fra skuespilleren, selv om Dennehy senere i et intervju innrømmet at han hadde løyet om tjenesten hans og ba om unnskyldning for det.

Han har vært gift to ganger og har fem barn, inkludert skuespillerinnen Elizabeth Dennehy. Brian Manion Dennehy ble født i Bridgeport, Connecticut, USA i 9.juli, 1938 og døde 15.april, 2020 av naturlige årsaker hjemme i New Haven, Connecticut, USA. Skuespilleren var aktiv fra 1977 til det siste.

 

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Ny musikk først – Februar del 1, 2020

Vi er nå inne i en ny deilig måned og vi går mot lysere tider og med mye ny musikk der ute i den store …

Les Mer

Ny musikk først del 1, oktober – 2019

I første post av ny musikk først for oktober skal du få gleden av å lytte til og se ti norske band jeg setter pris …

Les Mer

Thierry Henry: Tidligere Arsenal-spiller tar affære over rasisme og mobbing

Tidligere Arsenal og Frankrike-angriper Thierry Henry sier at han fjerner seg fra sosiale medier på grunn av rasisme og mobbing på tvers av plattformer. 43-åringen …

Les Mer