Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Bury FC er kastet ut av engelsk fotball

I dag tidlig kom nyheten om at Bury FC som spiller i League 1 (Nivå 3) i engelsk fotball er blitt kastet ut av ligaen. Årsaken til dette er på grunn av at klubben ikke har klart å finne seg en ny eier og klarer ikke å oppfylle sine økonomiske forpliktelser. Den engelske fotballigaen (EFL) sier at de ikke så noen annen utvei enn å trekke tilbake Burys medlemskap.

Bury er den første klubben siden Maidstone i 1992 til å bli fratatt sitt medlemskap i EFL.

Bury er på nivå tre i engelsk fotball (League One), men har ikke vært i stand til å spille noen av sine første fem kamper i årets sesong. Det betyr at årets League One skal fullføres med kun 23 lag, og at antall nedrykksplasser blir redusert fra fire til tre.

– Dette er en av de mørkeste dagene i ligaens historie, sier EFLs styreleder Debbie Jevans.

Bolton Wanderers kan også risikere å bli fratatt sitt medlemskap i EFL. Klubben er gitt en siste frist på 14 dager til å rydde opp i sitt økonomiske kaos.

Bury FC ble stiftet 24. april 1885. Klubbens storhetstid ligger et stykke tid tilbake. De vant FA-cupen i 1900 og 1903. I 1924/25-sesongen endte de på 4.-plass i toppdivisjonen i engelsk football. Det er deres beste serieresultat. Klubben fostret seks landslagsspillere mellom 1899 og 1927.

Selv om det virker som Bury FC er ferdig som en klubb etter 125 år stolt historie så skriver Sky Sports nå i ettermiddag dette:

Et internasjonalt konsortium har 7 millioner pund i banken og er klar til å fullføre et overtakelse av Bury FC hvis EFL samtykker i å gjeninnføre klubben, forstår Sky Sports News.

Konsortiumet sier at de har vist EFL bevis på midler og var i forhandlinger om å kjøpe klubben tirsdag kveld, før Bury ble fjernet fra Football League. Bury klarte ikke å oppfylle noen av inventarene sine i starten av denne sesongen etter at eier Steve Dale ikke klarte å bevise at han kunne betale ned kreditorer og vise tilstrekkelig operativ finansiering.

Dale fortalte imidlertid Sky Sports News onsdag at han har to kjøpere som fortsatt ønsker å kjøpe klubben, og har bedt EFL om å reversere beslutningen om å fjerne klubben. Dale la til at hvis hans forespørsler blir ignorert, vil han kreve at en uavhengig dommer blir utnevnt til å gjennomgå beslutningen, og vil be EFL-klubber om støtte.

Etter Bury FC ble kastet ut av ligaen vil League One bestå av 23 klubber og tre lag vil rykke ved slutten av sesongen, i stedet for de vanlige fire.

Debbie Jevans, administrerende direktør i EFL, sier at vedtaket om å kaste Bury FC fra Football League var knusende men insisterte på «vi gjorde alt vi kunne». Jeg er helt ødelagt, sier Jevans til Sky Sports News. Ingen – minst av meg selv eller styret ville at Bury skulle komme i denne situasjonen.

Jeg så deg på TV i går kveld, jeg så på scenene fra Bury, og man kunne sitte der og jeg brast i gråt fordi det er sterke følelser – det er det virkelig, og ingen vil se det. Vi måtte bare se på oss selv og vite at vi gjorde alt vi kunne. Folk vil alltid si at du kan gjøre mer. Men hvis jeg ser meg selv i speilet, vet jeg at vi gjorde alt vi kunne.

Phil Neville er knust av Bury FC utkastelse fra EFL og har forklart hvor tungt dette har tatt på familien hans.

Jeg er ødelagt – mamma jobbet der i 31 år og faren min jobbet der i 27 år, sier Neville til Sky Sports. Han har en stand som er oppkalt etter han. Min bestemor, min morfar, min tante, min onkel jobbet alle i fotballklubben. Byen har fått sitt hjerte revet ut, uten en skygge av tvil. Du føler bare tristhet. Tristhet for de supporterne – 2.500 til 3.000 mennesker – som kjøpte sesongkort.

De satt sammen med den fotballklubben i 125 år. Overlatt fra familie til familie, og nå har ikke byen en fotballklubb. Jeg synes det er utrolig at det har skjedd.

Jeg føler meg trist for mamma fordi hun også har fått hjertet revet ut. Hun ga sitt hjerte og sjel til den fotballklubben. Det er en av de tingene jeg har vanskelig for å forstå. I løpet av det siste halvåret har jeg visst alvorlighetsgraden av det. Mamma trakk seg for 10 dager siden, men hun har jobbet hver dag siden hun prøvde å redde Bury. Hun gikk inn klokka 06.30 i morges og tenkte på alle supporterne som var der og renset setene.

Det er ikke mye håp lenger for Bury FC etter dette. Det er ganske brutalt når en klubb som er 125 år der en hard kjerne på 3000 tilskuere bryr seg på godt og vondt ikke har noen klubb lenger å støtte. Hva nå? Finnes det håp? Det er lov å håpe men akkurat nå blir nok alt solgt for å redde det lille som har en verdi.

Fotball har blitt en sport der alt handler om penger. Klarer du ikke å betale for deg og bevise gode tall så er du ferdig i fotballen.. Fotballen i det moderne er og blir kynisk. Eieren Steve Dale redder nok sitt eget skinn. De som sitter igjen og lider er supporterne.

Halvard Henry og co føler med Bury FC-supporterne!

Kanskje du også liker

Ny musikk først – Februar del 1, 2020

Vi er nå inne i en ny deilig måned og vi går mot lysere tider og med mye ny musikk der ute i den store …

Les Mer

Plateanmeldelse: Kirk Windstein – Dream In Motion

Jeg skal være så brutal ærlig at jeg har aldri vært noen stor fan av Sludge Metal-heltene Crowbar, i alle fall inntil nå for nå …

Les Mer

Night Stalker – Seriemorderen som skapte stor frykt i San Francisco og Los Angeles fra 1984 og 85 kommer til Netflix 13.januar

Jeg har en følelse at mange vil legge seg i sofaen 13.januar da dokumentaren om seriemorderen Night Stalker «Richard Ramirez kommer på Netflix. Fra juni …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly