Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Bury FC får en liten utsettelse etter at eier Steve Dale godtar salget av klubben til sportsanalytikerfirma

Bury FC ser ut til å ha fått en liten utsettelse til å bli kastet ut av EFL sent på natten på fredag da eier Steve Dale endelig gikk med på en avtale om å selge klubben timer før ligaens frist. Dale, som siden hans overtakelse i desember ikke hadde klart å gi bevis for EFL at han hadde midler til å betale Burys gjeld og finansiere klubben i en sesong, sa at han hadde avtalt salg av klubben til et sportsanalyseselskap .

I en uttalelse bekreftet Rory Campbell (32) og Henry Newman (30), direktører i det selskapet, C & N Sporting Risk at de hadde vært i diskusjoner i 10 uker om å kjøpe Bury, og sa at de hadde bedt EFL om å utvide fristen ved midnatt for å la dem undersøke detaljene nærmere.

Newman og Campbell, sønn av den tidligere Labour-kommunikasjonsdirektøren Alastair Campbell, og tidligere teknisk speider og analytiker i West Ham,:

Vi kan bekrefte at vi de siste ti ukene har vært i diskusjoner med Bury FC, EFL og andre med tanke på å legge frem et forslag om å kjøpe klubben. Det er et veldig komplisert scenario, og det er fortsatt en rekke fremragende juridiske og andre spørsmål som må løses.

Bakgrunnen vår er innen fotball og dataanalyse, og det bør derfor ikke være overraskende at vi tar en veldig detaljert syn på realitetene i Bury FC-økonomien.

En klubb som Bury burde ha en levedyktig langsiktig fremtid selv om den kortsiktige fremtiden helt klart er veldig utfordrende. Derfor har vi vært i diskusjoner med EFL om en utvidelse slik at vi kan fortsette å utforske utsiktene for et kjøp. Vi kommer ikke til å kommentere ytterligere på dette stadiet.

Burys stilling har sett ut til å bli stadig mer håpløs etter at EFL avbrøt de fem første kampene i sesongen på grunn av Dales manglende bevismateriale, og satte eieren en frist til 23. august klokken 23.59, eller så ville klubben bli kastet ut av EFL. Debbie Jevans, EFLs administrerende leder, snakket offentlig torsdag, og understreket at fristen ikke ville bli forlenget med mindre Dale ga nødvendig bevis på finansiering, eller at det var dype og håndfaste diskusjoner for han om å selge klubben.

Bury har vært i en finanskrise siden Dale overtok i desember av den tidligere eieren, eiendomsutvikleren Stewart Day, som sto overfor et antall av selskapene hans som kollapset i administrasjon. Day hadde finansiert Bury lønnsregning og andre kostnader med lån siden hans egen overtakelse i 2013, og lån fra et av selskapene hans, Mederco, ble avslørt forrige måned for å ha oversteget 7 millioner pund.

Dale lovet å snu klubben, men har konsekvent blitt beskyldt for ikke å ha penger til å gjøre det. I mai klagde spillerne som hadde rykket opp fra League Two, at de ikke hadde fått lønn siden februar og ba Dale om å gå. De fleste spillere og manager fra forrige sesong, Ryan Lowe, valgte å forlate klubben nå i sommer, og flere ansatte i klubben ble sparket av brev som fortalte at klubben ikke klarer å oppfylle andre forpliktelser ved lånet, som måtte sparke de ved brev.

I forrige måned lyktes Dale å få godkjent et selskaps frivillig arrangement (CVA) som tilbød ikke fotballkreditorer en firedel på 4 millioner de skyldte. Disse gjeldene må betales av Campbell og Newman hvis de tar over, samt spillernes tilbakebetaling og andre fotballkreditorer som nå utgjør rundt 750 000, og finansiering av forventede tap på 1,5 millioner pund for sesongen. De kan også være lurt å betale ned et pantelån på Gigg Lane tatt ut av Day med et selskap, Capital Bridging Finance Solutions, som nå er sagt av Dale å være opp til 3,7 millioner.

Bury FC som ble dannet i 1885 har vært medlem av Football League i 125 år og deres valg til 2.divisjon i 1894, og den truede utkastelsen og sannsynlige bortgang av klubben førte til dyp frustrasjon for supporterne og det bredere fotballmiljøet.

En beslutning om å gi en forlengelse vil bli tatt på lørdag. EFL har fredagskveld mottatt melding om at Steve Dale har akseptert et tilbud fra C & N Sporting Risk om salg av Bury FC, heter det i en uttalelse fra EFL på fredag:

Vi er for tiden i diskusjoner med den potensielle kjøperen og avventer informasjon for å la styret vurdere en forespørsel om forlengelse av fredagens frist. Så fort nyheten om Bury FC er reddet så får du det først her.

Mørke skyer er nå over Bury FC og i dag kommer svaret om klubbens tid i engelsk fotball er over. Vi krysser fingre og tær at The Shakers overlever og kommer i trygge hender!!

Kanskje du også liker

Filmanmeldelse: Onward

Redaksjonen med Lars Nicolai Skjølingstad tok med familen sin på førpremieren på Onward eller på norsk Fremad på Odeon kino i Moss. Vi lo mye, …

Les Mer

Sheffield Wednesday har utnevnt Tony Pulis til ny manager

Sheffield Wednesday har kunngjort utnevnelsen av Tony Pulis som ny manager. 62-åringen etterfølger Garry Monk, som ble sparket av klubben for en uke siden. Pulis …

Les Mer

TV-stjernen George Segal er død

Skuespilleren George Segal er død 87 år. De siste årene har den folkekjære skuespilleren blitt sett i ABC Television The Golbergs der han spiller «Pops». …

Les Mer