Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Carol Lynley – best kjent fra filmen The Adventure Poseidon er død

Skuespillerinnen Carol Lynley, mest kjent for sin rolle i filmen The Poseidon Adventure fra 1972 døde hjemme i sitt hjem i Pacific Palisades tirsdag etter å ha fått et hjerteinfarkt, ifølge venninnen, skuespilleren Trent Dolan. Hun ble 77 år.

Lynley begynte sin karriere som barnemodell, og dukket opp på forsiden av magasinet Life i en alder av 15 år, før hun spilte hovedrollen i Disneys The Light in the Forest og den uavhengige filmen Holiday for Lovers. rolle i Broadway-skuespillet Blue Denim fra 1958 og den påfølgende filmatiseringen, der hun spilte 15 år gamle Janet Willard som hadde til oppgave å finne ut hvordan hun skulle gjennomgå en ulovlig abort.

Stykket er skrevet av James Leo Herlihy, fikk øyeblikkelig kritikk for sin holdning til abort noe som førte til en revidert avslutning i filmen som ser Janet gjennomgå graviditeten. Til tross for kontroversen fikk rollen Lynley en nominasjon til en Golden Globe-pris for mest lovende nykommer i 1959.

Skuespillerinnen fortsatte å spille i et bredt utvalg av Hollywood-filmer, inkludert Return to Peyton Place, Under the Yum Yum Tree, «Bunny Lake Missing, The Pleasure Seekers, The Cardinal» og The Poseidon Eventyr, der hun fremførte den Oscar-vinnende sangen The Morning After på skjermen, selv om vokalen ble dubbet. I 2006 dukket hun opp i Sylvester Stallones 30-minutters Vic.

Hollywood-veteranen var også skuespiller på TV, og dukket opp i show som The Big Valley, Mannix, It Takes a Thief, Night Gallery, The Invaders, Kojak, Hawaii Five-O, The Night Stalker. Lynley ble gift med reklameagenten Michael Selsman fra 1960 til 64 hvor de to hadde datteren Jill.

Carole Ann Jones som er hennes opprinnelig navn ble født 13.februar, 1942 som døde 3.september, 2019. Her i Norge kjenner vi skuespillerinnen best i The Poseidon Adventure er en katastrofefilm fra 1972 som er en stor vinner hos undertegnede.

Filmen handler om en gruppe mennesker forsøker å ta seg ut av et stort passasjerskip som har blitt snudd opp ned etter å ha blitt truffet av en tsunami. I de ledende rollene finner man blant annet Gene Hackman, Shelley Winters, Red Buttons og Ernest Borgnine.

Filmen er basert på en roman fra 1969 skrevet av Paul Gallico. Filmen ble meget populær i USA og fikk jevnt over god omtale av filmanmelderne. I 1979 kom en oppfølger kalt Poseidons hemmelighet. I 2006 kom en nyinnspilling. I tillegg kom en TV-film i 2005.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Ny musikk mars – del 2, 2020

I siste del av ny musikk først som lovet skulle komme på siste dag i mars skal du få den store gleden til å se …

Les Mer

Filmanmeldelse: Spion i Aksjon

Masse action men litt vel overdrevet. Selv til barnefilm og være. Lance Sterling med stemmen til John Carew er en meget elegant spion som alltid …

Les Mer

Tommy Kristiansen – Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den vi syntes er Norges nye gitarhelt, Tommy Kristiansen. Dale-gutten kan virkelig spille og er like synlig …

Les Mer