Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Coronavirus: Engelsk fotball utsatt til minst 30. april

Reklame

Opp i alt det som skjer om dagen med coronaviruset så er det noen gode nyheter og i dag bestemte ledelsen i Premier League i formiddag.

Det blir ingen kamper i Premier League eller resten av det engelske ligasystemet før tidligst 30. april, skriver Premier League i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Det ble bestemt på torsdagens videomøte.

De gjør også et unntak fra regelen om at all ligafotball må være ferdig innen 1. juni. Tirsdag ble det bestemt at Fotball-EM er utsatt til sommeren 2021 for at de nasjonale ligaene og europacupene kan bli spilt ferdig. Målet er at de skal være ferdige til 30. juni.

Premier League skriver i meldingen at de støtter avgjørelsen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om å utsette EM fordi de ønsker å la sesongen bli fullført.

Premier League ble suspendert før forrige helgs runde da Arsenal-manager Mikel Arteta hadde blitt smittet av coronaviruset. Dagen etter ble det også kjent at også Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi var syk med viruset.

FIFA har også opprettet en arbeidsgruppe for å takle fotballsaker som et resultat av pandemien. Gruppen vil se på den internasjonale armaturkalenderen, og problemer rundt spillerkontrakter. Spillerkontrakter går vanligvis ut 30. juni, men mange ligaer, hvis de blir gjenopptatt, ser det ut til å fortsette utover den datoen.

Utsettelsen gjelder ikke bare Premier League, dette gjelder også Sky Bet Championship, League One, League Two og lavere divisjoner. Skulle det bli endringer så får du det her på Halvard Henry og co!

Kanskje du også liker

Plateanmeldelse: Kirk Windstein – Dream In Motion

Jeg skal være så brutal ærlig at jeg har aldri vært noen stor fan av Sludge Metal-heltene Crowbar, i alle fall inntil nå for nå …

Les Mer

Topp 10 New wave grupper

Jeg er født i 1976 og er evig takknemlig for det. Mange av mine topp 10 favoritter i spesielt sjangeren New wave fra 80-tallet er …

Les Mer

Sosialt samvær har fått seg en solid ripe i lakken i 2020

Sosialt samvær har fått seg en solid ripe i lakken i 2020. Nå er det bare å isolere seg til 14 desember, vær så snill …

Les Mer