Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Coronavirus: Engelsk fotball utsatt til minst 30. april

Opp i alt det som skjer om dagen med coronaviruset så er det noen gode nyheter og i dag bestemte ledelsen i Premier League i formiddag.

Det blir ingen kamper i Premier League eller resten av det engelske ligasystemet før tidligst 30. april, skriver Premier League i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Det ble bestemt på torsdagens videomøte.

De gjør også et unntak fra regelen om at all ligafotball må være ferdig innen 1. juni. Tirsdag ble det bestemt at Fotball-EM er utsatt til sommeren 2021 for at de nasjonale ligaene og europacupene kan bli spilt ferdig. Målet er at de skal være ferdige til 30. juni.

Premier League skriver i meldingen at de støtter avgjørelsen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om å utsette EM fordi de ønsker å la sesongen bli fullført.

Premier League ble suspendert før forrige helgs runde da Arsenal-manager Mikel Arteta hadde blitt smittet av coronaviruset. Dagen etter ble det også kjent at også Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi var syk med viruset.

FIFA har også opprettet en arbeidsgruppe for å takle fotballsaker som et resultat av pandemien. Gruppen vil se på den internasjonale armaturkalenderen, og problemer rundt spillerkontrakter. Spillerkontrakter går vanligvis ut 30. juni, men mange ligaer, hvis de blir gjenopptatt, ser det ut til å fortsette utover den datoen.

Utsettelsen gjelder ikke bare Premier League, dette gjelder også Sky Bet Championship, League One, League Two og lavere divisjoner. Skulle det bli endringer så får du det her på Halvard Henry og co!

Kanskje du også liker

Zombieland 2: Double Tap – Official Trailer

Den første traileren til Zombieland: Double Tap oppfølgeren til komedien i 2009 ble slippet torsdag, og flere av skuespillerne som var med i den første …

Les Mer

Blackpool Fc har sparket Simon Grayson

Simon Grayson (Tidligere Leeds United og Sunderland) har i dag fått sparken i den tidligere Premier League-klubben Blackpool FC som pr dato spiller på nivå …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – Halvdan Sivertsen er 70 år i dag

I dag har en vår tids største artister, personligheter bursdag og her er min hyllest til Bodøs store sønn. Halvdan Johannes Sivertsen ble født i …

Les Mer

Reklame