Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Coronavirus: Engelsk fotball utsatt til minst 30. april

Opp i alt det som skjer om dagen med coronaviruset så er det noen gode nyheter og i dag bestemte ledelsen i Premier League i formiddag.

Det blir ingen kamper i Premier League eller resten av det engelske ligasystemet før tidligst 30. april, skriver Premier League i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Det ble bestemt på torsdagens videomøte.

De gjør også et unntak fra regelen om at all ligafotball må være ferdig innen 1. juni. Tirsdag ble det bestemt at Fotball-EM er utsatt til sommeren 2021 for at de nasjonale ligaene og europacupene kan bli spilt ferdig. Målet er at de skal være ferdige til 30. juni.

Premier League skriver i meldingen at de støtter avgjørelsen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om å utsette EM fordi de ønsker å la sesongen bli fullført.

Premier League ble suspendert før forrige helgs runde da Arsenal-manager Mikel Arteta hadde blitt smittet av coronaviruset. Dagen etter ble det også kjent at også Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi var syk med viruset.

FIFA har også opprettet en arbeidsgruppe for å takle fotballsaker som et resultat av pandemien. Gruppen vil se på den internasjonale armaturkalenderen, og problemer rundt spillerkontrakter. Spillerkontrakter går vanligvis ut 30. juni, men mange ligaer, hvis de blir gjenopptatt, ser det ut til å fortsette utover den datoen.

Utsettelsen gjelder ikke bare Premier League, dette gjelder også Sky Bet Championship, League One, League Two og lavere divisjoner. Skulle det bli endringer så får du det her på Halvard Henry og co!

Kanskje du også liker

Halvards Topp 20 julesanger – 2019

Julen er rundt hjørnet og jeg har alltid settet stor pris på å komme med en Topp 20 liste, det startet på min gamle blogg …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – Peter Gabriel er 70 år

Dagen i dag i musikkhistorien Peter Gabriel er født 13.februar, 1950 i Chobham, Surrey, England, Han var med på å starte Genesis i 1967 og var vokalist i …

Les Mer

Ny musikk først oktober, del 1, 2020

Endelig tilbake med masse ny støy til sine kjære lesere og gjett om jeg elsker å gi deg det du setter pris på av ny …

Les Mer