Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Corrosion of Conformitys trommeslager Reed Mullin er død

Reklame

Bandkameratene hans bekreftet hans bortgang i et innlegg på sosiale medier mandag. Det er med tungt hjerte at vi tar farvel med en venn, en bror og en pioner. Kjærlighet og kondolanser til familien, venner og fans som vil savne deg og takke for musikken. Tidligere på mandag laget flere av Reeds venner, inkludert trommeslageren Felix Griffin (D.R.I.), Scott Carlson (REPULSION) og Jimi Hazel (24-7 SPYZ) innlegg på sosiale medier som indikerte at Reed Mullin var død.

Mullin som er grunnlegger Corrosion Of Conformity i 1982 som en hardcore punk-gruppe sammen med bassisten Mike Dean og gitaristen Woody Weatherman, hadde vært savnet på en rekke konsertene de siste fire årene på grunn av helseproblemer, inkludert et alkoholrelatert anfall Mullin led tilbake i juni 2016.

I fjor sommer sa Mike Dean at Mullin trengte å ta vare på seg selv og ta seg sammen før han begynte i bandet igjen, og hvis det skjer er døren åpen for han, sa Mike til podcasten Talk Toomey. Og hvis han ikke gjør det, vel, da er det slik det er. Mennesker trenger å ønske å hjelpe seg selv. Du kan ikke bare presse dem til å få hjelp – de må ønske å hjelpe seg selv. Mike berømmet også Mullins erstatter, John Green fra Manchester, Storbritannia, som tidligere hadde jobbet med CORROSION OF CONFORMITY som roadie.

Reed hadde en del uhell bare noen timer før han kom på flyet for å spille Bloodstock Festival for noen år siden, Jeg hørte at han ikke kunne klare turen, forklarte Dean, og da jeg ringte turlederen i Storbritannia for å si: Hei, vi klarer det ikke. Du vet, John holdt på å lære alle disse sangene. Og jeg tenkte på ideen om å bare trekke pluggen på alt vi jobbet hardt for å gjøre, og jeg sa: Vet du hva? La oss prøve det, og han gikk opp med 24 timers varsel – litt under 24 timers varsel – lærte et knippe greier, studerte opp og bare dro ut der foran i utgangspunktet 60 000 mennesker som var der for å se Judas Priest. Vi klarte det og bare spikret den, med energi og alt det. Så det var som: Vel, dette ser ut til å være veien å gå.

Da Mullin pådro seg sitt alkoholrelaterte anfall for fire år siden, sa Dean i en uttalelse at episoden hadde vært forut for et langvarig, ekstremt og usunt alkoholforbruk, uten å ta vare på seg selv og hvem vet hva annet. Dean avslørte at den tragiske hendelsen gjentok en nesten identisk hendelse i Pittsburgh noen år tidligere, der Reed hadde et anfall like før han inntok scenen da den tredelte versjonen av bandet også åpnet for Clutch. Begge tilfeller ble etterfulgt av bekymring for Reeds velvære og utseende. Den hendelsen resulterte i fem avlyste konserter. Så mange års forsikringer går og vi kommer helt tilbake til den samme unngåelige tragedien.

Mike fortsatte med å si at han og bandkameratene ikke ville gjøre det mulig for Reed å fortsette å ta livet av seg selv på klokken vår. I et intervju fra desember 2015 med SideStage Magazine reflekterte Mullin over bortgangen til den tidligere Stone Temple Pilots vokalist Scott Weiland, som nettopp hadde dødd av en tilfeldig overdose av alkohol og narkotika. Mullin sier: Jeg tror mange trodde at det ville ha skjedd for lenge siden. Jeg kjente egentlig ikke Scott, men jeg var veldig gode venn med Layne Staley (Alice In Chains), og jeg har hatt min egne problemer med alkohol, jeg tror mange av oss har det. Men, du vet, du har husmødre som blir avhengige av smertepiller og sånt.

Så det er ikke vanskelig å forstå, men samtidig er det tragisk, spesielt i Laynes tilfelle når du visste at det skulle skje. Jeg kjente ikke Scott så godt i det hele tatt – jeg hadde møtt han flere ganger, men jeg kjente ham egentlig ikke. Jeg kjente Layne veldig godt. Som sagt, Jeg kjente ikke Scott, men jeg deler mye av vanskene han hadde før han gikk så jeg forstår, og jeg sliter fortsatt med noen av de tingene.

Corriosion of Conformitys siste album kom ut 2018 o No Cross No Crown, markerte bandets første studioalbum med vokalist / gitarist Pepper Keenan på over et tiår. Det ble møtt med enstemmig kritisk anerkjennelse og Reed virket oppegående etter bandets fremtidige planer. Optimismen hans var kortvarig da han fortsatte kampen med alkohol, og han ble tvunget til å forlate bandet igjen.

Reed, som var en bemerkelsesverdig instinktiv spiller, var en varm, gjengjeldende og godt elsket person som gikk forbi ble møtt med massivt av hyllester fra blant annet musikere fra storhetene Faith No More, Jamey Jasta, Sacred Reich og Metal Blade-sjefen Brian Slagel.

William Reed Mullin er født 12.februar, 1966 som var boende i Raleigh, North Carolina. USA. Trommeslageren var aktiv fra 1982 til 2020. Det er ingen tvil om at mange rockere sliter med sin mental helse, det er enten på grunn av mye press som gjør at eksempel Reed valgte denne livsstilen med alkohol som var hans verste fiende i mange år som ble hans bane til slutt dessverre.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Ukens leder – På trynet inn i det nye året

Opptakten til det nye året i 2021 var lovende. En vaksine er på vei for Covid 19, hele to typer til Norge i første omgang. …

Les Mer

God jul

Julen er her, endelig litt ro i sjela og kjærligheten til familien og venner er stor, samtidig har vi en alvorlig pandemi i tankene, årets …

Les Mer

Ganxsta Ridd aka Paul Devoux fra Boo-Ya T.R.I.B.E. er død av et resultat til Covid-19

I dag kom den triste nyheten at Ganxsta Ridd aka Paul Devoux fra hip-hop-legendene BOO YAA TRIBE er død på grunn av Covid-19. Flere storheter …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly