Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien

Three Dog Night startet et to-ukers løp på 1.plass på Billboard i USA med sin versjon av Randy Newmans Mama Told Me Not To Come i 1970 som også ble en nr. 3-hit i Storbritannia det året. Sangen ble først coveret av Eric Burdon på sitt første soloalbum i 1966 og ga Tom Jones & Stereophonics en nr. 4-hit på UK Singles Chart i 2000.

Fleetwood Mac ga ut sitt tiende studioalbum ofte referert til som The White Album, det første Fleetwood Mac-albumet som har Lindsey Buckingham som gitarist og Stevie Nicks som vokalist. Albumet gikk rett inn på 1.plass på Billboard over et år etter å ha kommet inn på listen og var 37 uker på hitlisten og mer enn femten måneder på topp 40. Det var det nest største albumet i 1976 (bak Frampton Comes Alive! by Peter Frampton).

The Specials er et band fra Coventry, England som hadde sin andre og siste britiske nr. 1 singel med Ghost Town. Til tross for at det var en sang om hjembyen Coventry, valgte bandet å filme videoen av seg selv som kjørte en Vauxhall Cresta rundt noen tomme gater i London i 1981.

Søstrene Ann og Nancy Wilson fra det legendariske Seattle-bandet Heart startet et tre ukers løp på 1.plass på den amerikanske singellisten med Alone. Sangen ble nummer 3 i Storbritannia og hadde også en stor suksess her i Norge på radioprogrammet Ti I Skuddet i 1987.

Det legendariske Seattle-bandet og grunge-heltene Pearl Jam slapp sitt tiende album Lightning Bolt som gikk rett inn på 1.plass på Billboard i 2013. Albumet gikk inn på 1.plass i seks land og her i Norge gikk Lightning Bolt inn på 2.plass på VG Lista Topp 40. Albumet var en stor suksess for Eddie Vedder og co!

Produsent og trommeslager Tommy Ramone (Thomas Erdelyi), fra det innflytelsesrike punkrockbandet Ramones døde på denne dagen i dag i 2014 i en alder av 65 år etter mislykket behandling for gallegangskreft. Han var det siste overlevende opprinnelige medlemmet av Ramones før hans død. Erdelyi var også assisterende ingeniør for produksjonen av Jimi Hendrix-albumet Band of Gypsys.

Vi er tilbake med en ny Dagen i dag i musikkhistorien i morgen. Vi gleder oss!!

Kanskje du også liker

Your Honor er fornyet – Sesong 2 kommer i 2022

Gledelig nyheter til fansen av Your Honor. Showtime Networks har i dag bekreftet sesong 2 med Bryan Cranston “Breaking Bad” i hovedrollen som dommeren Michael …

Les Mer

3 til 1 med The Warning

Jeg oppdaget The Warning tidligere i år og for en oppdagelse. Den meksikanske trio som ble grunnlagt i 2013 av søstrene Daniela Villarreal (Vokal og …

Les Mer

Ukens leder: Historiens største tap for Moss FK kom i går mot Sandnes Ulf i cupen og engasjementet rundt klubben stuper

Redaksjonen tok seg en tur på Melløs for å se tredje runde i cupen med Moss i dytten mot et antatt formsvakt og ustabilt Sandnes …

Les Mer