Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien

Ray Charles gikk rett inn på 1.plass i 1962 på den britiske hitlisten med Don Gibson som skrev countryballaden I Can’t Stop Loving You. Hans eneste britiske nr. 1 ble hentet fra albumet Modern Sounds in Country and Western Music. Ray Charles døde i Beverly Hills, California, USA i en alder av 73 år.

 

One Hit Wonders Zager and Evans startet et seks ukers løp på 1.plass i 1969 på den amerikanske hitlisten Billboard med ‘In The Year 2525, (Exordium And Terminus). Sangen var også nr. 1 i Storbritannia, noe som gjorde dem til den eneste band/duo som noensinne i både den amerikanske og britiske singellisten gikk inn på 1.plass som kan defineres som one hit wonders.

Olivia Newton-John og Electric Light Orchestra med Jeff Lynne i spissen hadde stor suksess i 1980 med Xanadu som var hentet fra filmen med samme navn. Det ga Olivia Newton-John sin tredje britiske nr. 1-singel på hitlistene i Storbritannia det året!

Simply Red med Mick Hucknall i spissen scoret sin første amerikanske nr. 1-singel med Holding Back The Years. Simply Red-sanger Mick Hucknall skrev sangen da han var 17 år, mens han bodde hjemme hos faren sin. Refrenget kom ikke til ham før mange år senere.

På denne dagen i dag i 1943 ble den legendariske vokaliaten i Fleetwood Mac. Christine McVie født i Bouth, Lancashire, England. Hun er kjent for sin motstridende vokal og sine direkte, men gripende tekster, som fokuserer på kjærlighet og forhold. AllMusic beskriver henne som en «Unabashedly lett-på-ørene-sanger / låtskriver, og hovedmotor bak noen av Fleetwood Macs største hits.» Åtte av sangene hennes dukket opp på Fleetwood Macs Greatest Hits-album fra 1988.

I 1998 ble McVie innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame som medlem av Fleetwood Mac, og mottok Brit Award for fremragende bidrag til musikk. Samme år, etter nesten 30 år med bandet, valgte hun å forlate og bodde i halvpensjon i nesten 15 år. Hun ga ut et soloalbum i 2004. I september 2013 dukket hun opp på scenen med Fleetwood Mac på Londons O2 Arena. Hun ble med i bandet i oktober 2014 før deres On with the Show-turné.

I 2006 mottok McVie en Gold Merge of Merit Award fra Basca, nå The Ivors Academy.  I 2014 mottok hun Ivor Novello Award for Lifetime Achievement fra British Academy of Songwriters, Composers and Authors, og ble hedret med Trailblazer Award ved UK Americana Awards i 2021.Hun er også mottaker av to Grammy Awards.

På denne dagen i dag i 1950 kom Eric Carr til verden. Den legendariske trommeslageren i Kiss overtok etter Peter Criss i 1980 som ble til hans tragiske bortgang i 1991. Eric Carr døde 24.november, 1991 i en alder av 41 år. Carr var med på åtte album!

Vi er tilbake med ny post i morgen fra Dagen i dag i musikkhistorien.

Kanskje du også liker

Knut Marius Djupvik m/ band – City Scene, Fredrikstad

Vi tok turen til Fredrikstad for å se Knut Marius Djupvik m/band. Vi fikk se gutter i kjempeslag og de ytterste musikerne i Norge leverte …

Les Mer

Premier League TV-rettigheter: Kringkastere er enige om å overføre eksisterende avtale

Premier League har avtalt å overføre sin eksisterende TV-avtale med kringkastere i ytterligere tre år. Den nye avtalen med Sky Sports, BT Sport, Amazon Prime …

Les Mer

Steve Cooper forlater Swansea City

Swansea City kan bekrefte at manager Steve Cooper har bestemt seg for å forlate klubben. Cooper hadde 12 måneder igjen av den treårige avtalen han …

Les Mer