Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien: Alice In Chains – Facelift er 30 år

Dagen i dag i musikkhistorien 1990 kom Grunge-heltene Alice In Chains med sitt debutalbum Facelift, som blant annet inneholder singlene Bleed the Freak, Man In the Box, Sea of Sorrow og We Die Young.

Man In The Box «ble nominert til en Grammy Award for beste hardrockprestasjon med Vocal i 1992. Facelift ble det første albumet fra Grunge-bevegelsen som ble sertifisert gull 11. september 1991. Albumet gikk inn til en 42.plass på Billboard, og ble sertifisert platina og har videreført sertifisert dobbeltplatina av RIAA for forsendelser av to millioner eksemplarer i USA.

Facelift var ikke en øyeblikkelig suksess, og solgte under 40 000 eksemplarer i løpet av de første seks månedene av utgivelsen, før MTV la «Man in the Box» til daglig rotasjon på kanalen.

«Man in the Box» gikk inn på 18.plass på Mainstream Rock med albumets andre singel, «Sea of ​​Sorrow», som nådde på en 27.plass, og på seks uker solgte Facelift 400 000 eksemplarer i USA.

Alice in Chains ble nominert til beste hardrockprestasjon med Vocal Grammy Award i 1992 for «Man in the Box», men tapte for Van Halen for deres album fra 1991 For Unlawful Carnal Knowledge. Musikkvideoen til «Man in the Box» ble nominert til Beste Heavy Metal / Hard Rock-video under MTV Video Music Awards 1991. Albumet vant Beste debut-album på Foundations Forum i 1991.

I juni 2017 listet Ozzy Osbourne «Facelift» som et av sine «10 favorittmetallalbum».

I april 2019 ble albumet rangert som nr. 14 på Rolling Steens «50 Greatest Grunge Albums» -liste. Kim Thayil fra Soundgarden valgte også Facelift som et av sine favorittalbum fra sjangeren Grunge.

Tenk at Facelift er 30 år i dag. Tiden går og to av originale medlemmene har gått bort på disse årene. Layne Staley og Mike Starr har en stor plass hos fansen og mange «inkludert meg selv» er stor fan av, og spesielt er det Man In the Box. Alice In Chains er fortsatt aktive og trofast til Grunge som på 30 år har mistet mange storheter som Kurt Cobain (Nirvana), Chris Cornell (Soundgarden), nevnte Layne Staley fra (Alice In Chains), Scott Weiland (Stone Temple Pilots), Kristen Pfaff (Hole) for å nevne noen.

 

 

 

 

Alice In Chains – Facelift er 30 år i dag. Albumet har tålt tiden og har du ennå ikke hørt om bandet så er det på tide. Vi snakker tross alt om en av grunnleggerne i en sjanger som har gått gjennom mye i 30 år!

Kanskje du også liker

Dansk milliardær ny eier av Charlton Athletic

Thomas Sandgaard er bekreftet som den nye eieren av Charlton Athletic, og skriver et åpent brev til fansen der det står: «We triumphed». Sandgaards overtakelse …

Les Mer

Tim Smith fra det britiske rockebandet Cardiacs er død

Tim Smith, gåtefull frontmann av det britiske bandet Cardiacs, er død i en alder av 59 år. Kringkasteren og den tidligere Prog Awards-verten Matthew Wright …

Les Mer

The Fresh Prince of Bel Bel-Air gjenforent på HBO Max – Se trailer

Det var latter og gode erindringer på trykk i den første traileren fra HBO Max’s Fresh Prince of Bel Air-gjensyn, utgitt på fredag. Will Smith …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly