Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien – David Ellefson fra Megadeth er 56 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien går i dag til bursdagsbarnet David Warren Ellefson og hvem er dagens bursdagsbarn?

I 1983 grunnla David Megadeth sammen med kameraten, gitaristen, vokalisten Dave Mustaine. Ved siden av å være bassist i Thrash metal-gigantene har Ellefson vært en produktiv musiker, som har jobbet med Temple of Brutality, F5, Killing Machine, Soulfly, og Metal Allegiance.

Ellefson ble født 12. november 1964 i Jackson, Minnesota, USA. Han ble en dyktig bassist og finslipte sine låtskriverkunnskaper mens han ledet flere av sine egne band gjennom klubbscenen i Nord-Amerikas Midtvest-regionen før han flyttet til Los Angeles.

Fra 1983 til 2002 var David kollega med kameraten Dave Mustaine som endte opp med at han forlot Megadeth i stor kaos i 2002. Som lidenskapelig fan av bandet, som har opptatt mye tid siden ungdommen, så følte jeg verden min raste. Hvorfor valgte David å forlate bandet og så komme tilbake til Megadeth i 2010? Svaret får du under!

Mustaine hadde til hensikt å gi ut et soloalbum i 2004, som til slutt skulle bli The System Has Failed, men på grunn av kontraktsforpliktelser ga Mustaine til slutt ut under Megadeth-navnet. Deretter hadde Ellefson og Mustaine en alvorlig juridisk uenighet om royalty og rettigheter til Megadeths navn og katalog, noe som resulterte i at Ellefson inngav en mislykket søksmål. Selv om de to en gang hadde et nært vennskap, utviklet det seg en betydelig fiendskap mellom Ellefson og Mustaine til det punktet at på Ellefsons nettsted ble Megadeth ikke nevnt i sin biografi, bare i diskografien.

I en podcast i midten av 2005 nevnte Ellefson ikke sin fortid med Megadeth i det hele tatt, men konsentrerte seg om å diskutere sine nåværende prosjekter. Mustaine følte at Ellefson urettferdig brukte Megadeth-navnet da han annonserte en forsterker for Peavey. Mustaine hevder å ha spist middag med Ellefson rundt jul i 2005 for å snakke ting gjennom, dette fikk dem til gode betingelser, ettersom Mustaine har uttalt at de snakket i telefon flere ganger etterpå.  I 2010 ble Mustaine og Ellefson enige om å beholde uløste problemer tidligere og jobbet med å bygge og opprettholde vennskapet igjen.

Siden denne gangen har Ellefson fortalt at han føler at «å ha den tiden borte skapte en erkjennelse for oss begge at mens vi begge er produktive hver for seg, er Megadeth definitivt sterkere med oss ​​begge i det sammen.» I februar 2010 fikk David Ellefson en tekstmelding fra Megadeths trommeslager datidens Shawn Drover hvor det stod:

«Er det en tid for at du og Dave skal skvære opp, så er det nå». David Ellefson og Dave pratet i telefonen, og hadde en øvelse sammen, og deretter ble David Ellefson med i Megadeth igjen. David Ellefson sa selv at det føltes som om han aldri hadde vært ute av bandet, etter at de hadde øvd sammen.

Ellefson er i likhet med bandkameraten Dave Mustaine en engasjert kristen. «Vel, jeg ble faktisk oppdratt i en kristen husstand, så jeg har, du vet, ganske bred kunnskap om det. og avvek fra det en god stund. Og nå som jeg har barn, går jeg faktisk i kirken, så jeg har nokså kommet tilbake til det, vet du? «Ellefson diskuterte videre sin kristendom i et intervju i 2010 på The Full Armor of God Broadcast, og forklarte» Jeg har funnet ut at når du bare passer opp og dukker opp gå snakk i stedet for å snakke hele tiden, det er ofte det beste vitnesbyrdet!

Som musiker er David enorm og i Megadeth har vært med på alt av unntatt fra The System Has Failed (2004), United Abominations (2007), Endgame (2009). Etter min mening er dette tre midt på tre albumer som ikke bør nevnes så mye i katalogen til Megadeth. Hvorfor? Vi mangler grunnlegger og mesteren på bass. David Ellefson. Det er grunnen i seg selv!

David Warren Ellefson har vært aktiv siden 1982 og for en fan betyr han alt. Musikeren, personligheten har norske aner med farfar Henry fra Sørumsand som ble registrert amerikaner i 1910.

Med dagens bursdagsbarn og hyllest vil jeg gratulere min store helt, David Warren Ellefson med 56-årsdagen. Du er en stor inspirasjon for meg!! Her har du noen favoritter med bass-legenden fra Megadeth, håper du vil like det du ser og lytter til.

Gratulerer så mye med 56 år David Warren Ellefson!!

Kanskje du også liker

Neil Critchley ny manager for Blackpool FC

Blackpool Football Club er glade for å kunngjøre at Neil Critchley (41) har sagt ja til å bli manager på en kontrakt som går til …

Les Mer

Bury FC får en liten utsettelse etter at eier Steve Dale godtar salget av klubben til sportsanalytikerfirma

Bury FC ser ut til å ha fått en liten utsettelse til å bli kastet ut av EFL sent på natten på fredag da eier …

Les Mer

Netflix har fornyet Glow med fjerde og siste sesong

GLOW som har gått i tre sesonger med stor suksess på Netflix ble i går fornyet for en siste runde på Netflix, som vil bli …

Les Mer