Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien – Freddie Mercury fra Queen døde på denne dagen i 1991 i en alder av 45 år

Dagen i dag i musikkhistorien

Rullgardinene gikk «bokstavlig talt» ned for undertegnede 24.11.91 da legenden, helten, underholderen Freddie Mercury døde på dagen i dag i 1991. Tidlig på 80-tallet pådro Mercury seg hiv og døde dermed av lungebetennelse i kombinasjon med aids. og han ble kremert ved Kensal Green Cemetary hvor asken befinner seg er uvisst, men det spekuleres om den ble spredt ut over Génevesjøen ved Montreux eller i hagen hans i Kensington London.

Mesteparten av hans formue og eiendommer ble testamentert bort til hans nære venn Mary Ann Austin som han hadde et romantisk forhold til frem til 1975, men forble nær med resten av livet. Hans daværende samboer Jim Hutton og personlige assistent Peter Freestone arvet hver 500 000 pund og andre eiendeler. De gjenlevende medlemmene i Queen grunnla The Mercury Phoenix Trust og organiserte en minnekonsert til ære for Mercury året etter.

Freddie Mercury (født Farrokh Bulsara; 5. september 1946 – 24. november 1991) var en britisk sanger, låtskriver, plateprodusent og hovedvokalist i rockebandet Queen. Mercury regnes som en av de største sangerne i rockemusikkens historie, var han kjent for sin flamboyante scenepersona og en voktavideo med fire oktaver.

Legenden skrev en rekke hits for Queen, inkludert Killer Queen, Bohemian Rhapsody, Somebody to Love, We Are the Champions, Don’t Stop Me Now og Crazy Little Thing Called Love. Hans karismatiske sceneforestillinger fikk han ofte til å omgås publikum, for eksempel Live Aid-konserten fra 1985.

It’s A Hard Life er tredje singel fra Queens 11 studioalbum The Works, som inneholder blant annet klassikerne Radio Ga Ga, I Want To Break Free, Hammer To Fall. The Works er i år 35 år som dere kan se og lytte til nederst på artikkelen.

Minnet lever videre den dagen i dag på bortgangen på dagen i 1991. Freddie Mercury ble 45 år. Hva er ditt største minne om helten, legenden? Kommentar ønsket velkommen!

Kanskje du også liker

Dagen i dag musikkhistorien – Def Leppards Hysteria gikk rett inn på 1.plass på Billboard

Dagen i dag i musikkhistorien – Def Leppard fikk sitt første nummer 1-album i Storbritannia med Hysteria i 1987, som også gikk rett inn på 1.plass …

Les Mer

Det kommer en dag i morgen

Her nynnes det friskt fra høytalerne denne søndags morgenen. Tonene fra den lystige barnehjemsjenta Annie kommer ut i rommet med en overbevisende positivitet. Vel er …

Les Mer

Når skal elendigheten ta slutt for den gamle storheten fra Melløs

Jeg hadde ikke tenkt til å skrive et innlegg om mitt kjære Moss Fotballlklubb her på nettsiden, men nå føler jeg for å si det …

Les Mer