Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien – Halvdan Sivertsen er 70 år i dag

I dag har en vår tids største artister, personligheter bursdag og her er min hyllest til Bodøs store sønn.

Halvdan Johannes Sivertsen ble født i Tromsø 5.Januar, 1950 er en norsk visesanger og låtskriver. Han er født i Tromsø men oppvokst og bor i Bodø . Han har vunnet seks Spellemannpriser (to av dem med Gitarkameratene og fått Nordland fylkes kulturpris (2000).

Dagens bursdagsbarn er også kjent fra barneprogrammet Labbetuss som gikk på NRK TV i store deler av 80-tallet. Han har siden 80-tallet vært ofte å se som gjest i diverse programmer på TV. Kjærlighetsvisa ble i juli 2008 kåret til tidenes nordnorske sommerlåt. Nesten en tredjedel av SMS-stemmene gikk til Kjærlighetsvisa. Kåringen ble avholdt av Avisa Nordland, Radio 3 Bodø.

Legenden albumdebuterte i 1973 med Halvdan 23 1/2 år, og har etter hvert opparbeidet seg et stort og trofast publikum. Halvdan Sivertsen fikk sitt gjennombrudd i 1979 med albumet Nordaførr, som inneholder den folkekjære Kjærlighetsvisa. Han fikk Spellemannprisen for både Liv laga (1981) og Amerika( 1985). Fra og med Hilsen Halvdan (1991; live) til 2008 nådde alle hans album Topp 20: Kjærlighetslandet (1994), Helt Halvdan (1996; live), Tvil, håp og kjærlighet (2001), Frelsesarmeens Juleplate (2003), 40+(2005; samleplate) og Mellom Oss (2008; Spellemannprisen).

Halvdan Sivertsen er gift med billedkunstneren Marit Ellisiv Bakken (66), som har to barn med i døtrene Linda Bakken Bøe, Marie Sivertsen. Halvdan er også en stor fan av Bodø/Glimt. I dag feirer en av Norges største artister 70 år!!


.
Gratulerer så mye med 70-årsdagen, Halvdan Sivertsen. Jeg har vært en stor beundrer av din fantastiske musikk siden tidlig 80-tallet da jeg oppdaget deg på Barne Tv-programmet Labbetuss. Tre ganger hipp hipp hipp hurra for Halvdan Sivertsen!!

Kanskje du også liker

Barbara Martin fra Supremes er død

Supremes Barbara Martin er død i en alder av 76 år. Sangeren i den ikoniske Motown gruppen døde onsdag, og hennes død ble senere bekreftet …

Les Mer

Lytt til Foo Fighters overraskende funky nye singel Shame Shame

Foo Fighters har gitt ut sin nye singel, Shame Shame. Det er hentet fra bandets kommende tiende album Medicine At Midnight, oppfølgingen til 2017s Concrete …

Les Mer

Irffan Khan: Bollywood-stjerne og kjent i filmene Slumdog Millionaire, Life of PI og Jurrasic World er død

Skuespilleren Irrfan Khan er død i en alder av 53 år etter å ha blitt innlagt på et sykehus i Mumbai, India denne uken med …

Les Mer