Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien – Halvdan Sivertsen er 70 år i dag

Reklame

I dag har en vår tids største artister, personligheter bursdag og her er min hyllest til Bodøs store sønn.

Halvdan Johannes Sivertsen ble født i Tromsø 5.Januar, 1950 er en norsk visesanger og låtskriver. Han er født i Tromsø men oppvokst og bor i Bodø . Han har vunnet seks Spellemannpriser (to av dem med Gitarkameratene og fått Nordland fylkes kulturpris (2000).

Dagens bursdagsbarn er også kjent fra barneprogrammet Labbetuss som gikk på NRK TV i store deler av 80-tallet. Han har siden 80-tallet vært ofte å se som gjest i diverse programmer på TV. Kjærlighetsvisa ble i juli 2008 kåret til tidenes nordnorske sommerlåt. Nesten en tredjedel av SMS-stemmene gikk til Kjærlighetsvisa. Kåringen ble avholdt av Avisa Nordland, Radio 3 Bodø.

Legenden albumdebuterte i 1973 med Halvdan 23 1/2 år, og har etter hvert opparbeidet seg et stort og trofast publikum. Halvdan Sivertsen fikk sitt gjennombrudd i 1979 med albumet Nordaførr, som inneholder den folkekjære Kjærlighetsvisa. Han fikk Spellemannprisen for både Liv laga (1981) og Amerika( 1985). Fra og med Hilsen Halvdan (1991; live) til 2008 nådde alle hans album Topp 20: Kjærlighetslandet (1994), Helt Halvdan (1996; live), Tvil, håp og kjærlighet (2001), Frelsesarmeens Juleplate (2003), 40+(2005; samleplate) og Mellom Oss (2008; Spellemannprisen).

Halvdan Sivertsen er gift med billedkunstneren Marit Ellisiv Bakken (66), som har to barn med i døtrene Linda Bakken Bøe, Marie Sivertsen. Halvdan er også en stor fan av Bodø/Glimt. I dag feirer en av Norges største artister 70 år!!


.
Gratulerer så mye med 70-årsdagen, Halvdan Sivertsen. Jeg har vært en stor beundrer av din fantastiske musikk siden tidlig 80-tallet da jeg oppdaget deg på Barne Tv-programmet Labbetuss. Tre ganger hipp hipp hipp hurra for Halvdan Sivertsen!!

Kanskje du også liker

Dagen i dag i musikkhistorien: Neil Sedaka – Breaking Up Is Hard to Do

Dagen i dag i 1962 startet Neil Sedaka et to ukers løp på 1.plass på Biillboard Hot 100 med Breaking Up Is Hard To Do. …

Les Mer

The Record Academy og MusiCares oppretter fond for artister som sliter på grunn av coromaviruset

The Record Academy har gått sammen med veldedige stiftelse MusiCares for å sette opp et avlastningsfond for artister som er påvirket av det som skjer …

Les Mer

Tony Mills fra TNT er død

I kveld kom den triste nyheten at den tidligere TNT vokalisten Tony Mills (57) er død. I 2006 ble han med i TNT for å …

Les Mer