Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien – Halvdan Sivertsen er 70 år i dag

I dag har en vår tids største artister, personligheter bursdag og her er min hyllest til Bodøs store sønn.

Halvdan Johannes Sivertsen ble født i Tromsø 5.Januar, 1950 er en norsk visesanger og låtskriver. Han er født i Tromsø men oppvokst og bor i Bodø . Han har vunnet seks Spellemannpriser (to av dem med Gitarkameratene og fått Nordland fylkes kulturpris (2000).

Dagens bursdagsbarn er også kjent fra barneprogrammet Labbetuss som gikk på NRK TV i store deler av 80-tallet. Han har siden 80-tallet vært ofte å se som gjest i diverse programmer på TV. Kjærlighetsvisa ble i juli 2008 kåret til tidenes nordnorske sommerlåt. Nesten en tredjedel av SMS-stemmene gikk til Kjærlighetsvisa. Kåringen ble avholdt av Avisa Nordland, Radio 3 Bodø.

Legenden albumdebuterte i 1973 med Halvdan 23 1/2 år, og har etter hvert opparbeidet seg et stort og trofast publikum. Halvdan Sivertsen fikk sitt gjennombrudd i 1979 med albumet Nordaførr, som inneholder den folkekjære Kjærlighetsvisa. Han fikk Spellemannprisen for både Liv laga (1981) og Amerika( 1985). Fra og med Hilsen Halvdan (1991; live) til 2008 nådde alle hans album Topp 20: Kjærlighetslandet (1994), Helt Halvdan (1996; live), Tvil, håp og kjærlighet (2001), Frelsesarmeens Juleplate (2003), 40+(2005; samleplate) og Mellom Oss (2008; Spellemannprisen).

Halvdan Sivertsen er gift med billedkunstneren Marit Ellisiv Bakken (66), som har to barn med i døtrene Linda Bakken Bøe, Marie Sivertsen. Halvdan er også en stor fan av Bodø/Glimt. I dag feirer en av Norges største artister 70 år!!


.
Gratulerer så mye med 70-årsdagen, Halvdan Sivertsen. Jeg har vært en stor beundrer av din fantastiske musikk siden tidlig 80-tallet da jeg oppdaget deg på Barne Tv-programmet Labbetuss. Tre ganger hipp hipp hipp hurra for Halvdan Sivertsen!!

Kanskje du også liker

Anbefaling av Kias Sport & Sykkel

Halvard Henry med Venner er en nettside som skriver om alt og fanger et stort bilde fra verden vår, i denne artikkelen får du en …

Les Mer

10 filmer du bare må se før nyttår

Som redaktør har jeg en stor glede til å dele noen filmer som jeg har tro på kommer til å bli en stor suksess på …

Les Mer

Mauricio Pochettino har fått sparken i Tottenham etter fem år som manager

Mauricio Pochettino har blitt sparket av Tottenham etter fem år manager i London-klubben. Tottenham bekrefter på sine sider at også assistentene Jesús Pérez, Miguel D’Agostino …

Les Mer

Reklame