Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien – Jeff Hanneman fra Slayer blir minnet på sin bursdag

I dag hadde Jeff Hanneman fra Thrash metal-bandet Slayer blitt 57 år. Gitaristen og grunnlegger var sammen med kameraten Kerry King med å stifte Slayer i 1981. Jeff Hanneman var siden gitarist for Slayer frem til et edderkoppbitt i 2011 tvang ham til å ta en pause.  Foruten et kortvarig punkprosjekt, Pap Smear, var Slayer det eneste bandet han spilte i. og

Jeff skrev låtene Raining Blood, War Ensemble, South of Heaven, Seasons in the Abyss og Angel of Death, som alle er spilt på nesten hver konsert etter deres respektive komposisjoner. . Han hadde sin egen signaturgitar, ESP Jeff Hanneman Signature-modell.

I 1989 giftet Hanneman seg med Kathryn i Las Vegas. De hadde møtt hverandre i 1983 før utgivelsen av debutalbumet Show No Mercy, under et Slayer-show i Buena Park, California. Paret hadde ingen barn og bodde i Los Angeles. Kathryn ble hjemme da Slayer turnerte; Hanneman hevdet å foretrekke dette etter å ha sagt at da han kom hjem var hun helt ny igjen. Kathryn turnerte bare med bandet to ganger på tjue år.

Jeffrey John Hanneman som er hans opprinnelige navn var en reservert person da han var utenfor scenen. I motsetning til de andre medlemmene, var han veldig selektiv i sosialt samvær og ga sjelden intervjuer. Som vokalist/ bassist Araya sa: Hvis han ikke likte deg, ville han ikke henge med deg. Hannemens viktigste innflytelser inkluderte hardrock og heavy metal-band som Led Zeppelin, Iron Maiden, Judas Priest, Black Sabbath, Aerosmith og hardcore punkband som Wasted Youth, Minor Threat, Dead Kennedys, Black Flag, TSOL, som førte til Slayers album fra 1996 Undisputed Attitude fra 1996. Hannemans og Kings doble gitarsolo er blitt kalt «vilt kaotisk»,og «vridd geni».

South of Heaven inneholdt «mer tekniske» gitarriff, og benyttet seg av de nevnte tremolo-plukkene og nedplukkede noter, forbedret musikerskapet samtidig som de beholdt en melodisk sans. Jeff og Kerry ble rangert som nummer 10 i Guitar Worlds 100 Greatest Heavy Metal Guitarists of All Time. Fra debutalbumet Show To Mercy som kom ut i 1983 var Jeff med på 13 studioalbum. Det siste var han med på World Painted Blood som mange mener var Slayer sitt beste album på mange år!

Jeffrey John Hanneman ble født 31.januar, 1964 i Oakland, California, USA og døde 2.mai, 2013 i Hemet, California, USA i en alder av 49 år. Dødsårsaken var skrumplever som følge av alkoholmisbruk i mange år. Etter bortgangen ble det aldri det samme lenger i Slayer, de valgte å fortsette som band helt til nå i desember. Da var det slutt etter 38 år!

Jeff Hanneman er savnet av mange. Det er det ingen tvil på. I dag hadde legenden på gitar blitt 57 år!!

Vi minnes Jeff Hannemann som hadde blitt 57 år i dag. Tekstene dine er brutal rå som provoserer, sjokkerer, gleder i mange år som har vært og vil det i mange år fremover. Takk!!

Kanskje du også liker

El Camino: A Breaking Bad Movie har premiere på Netflix 11.oktober

Det har vært stille fra Breaking Bad siden 2013 da serien gikk for siste gang på TV og vi har bare ventet på når kommer …

Les Mer

Mindhunter: Sesong 2 trailer

16.august er sesong 2 av Mindhunter ute på Netflix og i kveld slapp streamingtjenesten en teaser hva som vil skje i den kommende sesongen. Sesong …

Les Mer

Lars Nicolai og vennegjengen på konsert med Kurt Nilsen

Programleder og selvoppnevnt konsertanmelder Lars tok turen med vennegjengen til Oslo Spektrum for å få med seg årets viktigste juletradisjon. Julekonserten med Kurt Nilsen og …

Les Mer