Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien – Jeff Lynne fra Electric Light Orchestra er 71 år i dag

Reklame

Dagen i dag i musikkhistorien

Jeff Lynne (vokalist, låtskriver, grunnlegger) av det legendariske bandet Electric Light Orchestra ble født på denne dagen i Erdington, Birmingham, England i 1947. Jeffrey Lynne har vært aktiv siden 1963 som medlem i superbandet Traveling Wilburys, samarbeidet med George Harrison, The Beatles (Produsent på flere album inkludert samlealbum).

Etter å ha vært medlem i 60-tallsbandet The Move startet Jeff Lynne nytt band sammen med medlemmene Bev Bevan, Roy Wood fra nevnte The Move. Siden debut albumet The Electric Light Orchestra i 1971 har det kommet ut 13 studio album. Det siste albumet kom så senest som 1.november, 2019.

Bandet heter nå offisielt Jeff Lynne’s ELO og det 14 studio albumet From Out Of Nowhere er deres første album på fire år. Albumet gikk rett inn på 1.plass i Storbritannia, 6.plass i USA, 26.plass på VG LISTA TOPP 40.

Lynne har vært gift to ganger: først med Rosemary (født Adams, født 1952) i 1972. (skilt 1977) og deretter til Sandi Kapelson i 1979, som han har to døtre med. Jeff er supporter av Birmingham City FC.

Gratulerer så mye med 71-årsdagen Jeff. Stor personlighet som nekter å gi seg som briljerer fortsatt på et høyt nivå. Halvard Henry er en stor beundrer av legenden fra ELO, så her er min hyllest til legenden fra Birmingham, England. Her er mine favoritter med Jeff Lynne i hovedrollen og med som medlem!

I mitt 43 år lange liv har jeg vært påvirket av Jeff Lynne sin enorme karismatiske personlighet og flotte hår og musikken Birmingham-gutten har skapt siden 60-tallet er på et historisk høyt nivå.

Gratulerer så mye med 71-årsdagen Jeff Lynne!!

Kanskje du også liker

Leverage er tilbake på TV og blir den første TV-serien på den nye strømmetjenesten IMdb TV

Gjør deg klar for en kriminalitetsbølge: Leverage som gikk i fem sesonger fra 2008 til 2012 på TNT Network kommer tilbake med nye episoder i …

Les Mer

Morgan Schneiderlin klar for Nice

I dag ble det klart at den tidligere Southampton FC, Manchester United og nå sist i Everton ble klar for den franske klubben Nice. Morgan …

Les Mer

The Walking Dead jobber med å hente tilbake Lauren Cohan etter at Whiskey Cavalier ble kansellert i mai

Etter syv år på The Walking Dead ønsket Lauren Cohan å utvide seg til andre prosjekter, men så langt har det dessverre ikke fungertså bra. …

Les Mer