Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien – Jeff Lynne fra Electric Light Orchestra er 71 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien

Jeff Lynne (vokalist, låtskriver, grunnlegger) av det legendariske bandet Electric Light Orchestra ble født på denne dagen i Erdington, Birmingham, England i 1947. Jeffrey Lynne har vært aktiv siden 1963 som medlem i superbandet Traveling Wilburys, samarbeidet med George Harrison, The Beatles (Produsent på flere album inkludert samlealbum).

Etter å ha vært medlem i 60-tallsbandet The Move startet Jeff Lynne nytt band sammen med medlemmene Bev Bevan, Roy Wood fra nevnte The Move. Siden debut albumet The Electric Light Orchestra i 1971 har det kommet ut 13 studio album. Det siste albumet kom så senest som 1.november, 2019.

Bandet heter nå offisielt Jeff Lynne’s ELO og det 14 studio albumet From Out Of Nowhere er deres første album på fire år. Albumet gikk rett inn på 1.plass i Storbritannia, 6.plass i USA, 26.plass på VG LISTA TOPP 40.

Lynne har vært gift to ganger: først med Rosemary (født Adams, født 1952) i 1972. (skilt 1977) og deretter til Sandi Kapelson i 1979, som han har to døtre med. Jeff er supporter av Birmingham City FC.

Gratulerer så mye med 71-årsdagen Jeff. Stor personlighet som nekter å gi seg som briljerer fortsatt på et høyt nivå. Halvard Henry er en stor beundrer av legenden fra ELO, så her er min hyllest til legenden fra Birmingham, England. Her er mine favoritter med Jeff Lynne i hovedrollen og med som medlem!

I mitt 43 år lange liv har jeg vært påvirket av Jeff Lynne sin enorme karismatiske personlighet og flotte hår og musikken Birmingham-gutten har skapt siden 60-tallet er på et historisk høyt nivå.

Gratulerer så mye med 71-årsdagen Jeff Lynne!!

Kanskje du også liker

Michael Robinson: Tidligere Liverpool FC og landslagsspiller for Irland er død

Tidligere Liverpool og landslagsspiller for Irland, Michael Robinson er død i en alder av 61 år. Robinson, som var en av Spanias mest gjenkjennelige kommentatore …

Les Mer

Ny musikk først juni – del 2, 2020

Ny musikk først del 2 er endelig her og i denne uken får du blant annet ny musikk først fra legendene Public Enemy med et …

Les Mer

Nok en dag i paradiset: Phil Collins saksøker ekskone på grunn av ‘væpnet okkupasjon’ av hans herskapshus i Miami

I disse urolige tider er det altfor lett å bli selvsentrert og fiksert på egne problemer, men bruk et øyeblikk, hvis du vil, å vurdere …

Les Mer