Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien – Jim Morrison fra The Doors ble født på denne dagen i dag i 1943

Dagen i dag i musikkhistorien går til en av historiens mest mystiske vokalister som dessverre ble kun 27 år. Fra 1965 til 1971 da The Doors var en gruppe med Jim Morrison på vokal skapte de stor musikk, som fengte mange fans rundt om i verden.

Jim Morrison er født 8.desember,1943 i Melbourne, Florida, USA og døde som nevnt i en alder av kun 27 år. Før sin tragiske bortgang 3.juli, 1971 Skapte The Doors, plateselskapet Elektra Records og ikke minst Jim selv en myte rundt seg selv og bandet. Det er blant annet derfor at historien til dags dato fortsatt fascinerer på godt og vondt 49 år senere etter hans tragiske bortgang i et badekar hos den franske modellen Elisabeth «Zozo» Larivieres hjem.

Jim ble funnet død i badekaret av kjæresten Pamela Curson. Det var i ettertid vært en del spekulasjoner omkring omstendighetene rundt hans død, men den offisielle dødsårsaken ble fastslått til hjerteinfarkt. Jim ligger begravet på kirkegården Père Lachaise i Paris og graven blir jevnlig besøkt av store mengder fans og turister.

Morrison utviklet en alkoholavhengighet i løpet av 1960-tallet, noe som til tider påvirket hans forestillinger på scenen. Han døde uventet i en alder av 27 år i Paris, blant motstridende vitner og påståtte vitnerapporter. Ettersom ingen obduksjon ble utført, er årsaken til Morrisons død fortsatt omstridt. Selv om The Doors spilte inn to album til etter at Morrison døde, påvirket hans død bandets formue sterkt, og de splittet seg i 1973. I 1993 ble Morrison innført i Rock and Roll Hall of Fame som medlem av Doors. I 2008 ble han rangert som nummer 47 på Rolling Stone-magasinets liste «The 100 Greatest Singers of All Time».

Jeg oppdaget The Doors i 1998 og over natten ble jeg lidenskapelig opptatt av bandet, ble slukt av historien, myten rundt Jim og måtte ha alt av bandet hadde gitt ut, det inneholdt studioalbum, LIVE, Greatest Hits og spesialalbum og merkelige album som knapt tåler tiden nå, men jeg måtte ha det. Filmen om The Doors (1991) har jeg i filmsamlingen som er laget av filmskaperen Oliver Stone «The Platoon».

The Doors ble startet i 1965 av

Jim Morrison – Vokal

Ray Manzarek – Keyboard, vokal

John Densmore – Trommer

Robbie Krieger – Gitar og vokal

Fra 1967 til 71 var James Douglas Morrison «Jim» en del av The Doors. Albumene jeg setter høyt som jeg vil anbefale er The Doors (1967), Strange Days (1967), Waiting for the Sun (1968) og L.A. Woman (1971), som ble Morrisons siste album med bandet. Etter den tragiske bortgangen valgte de tre gjenlevende å fortsette som band, kritikerne har det vært mange av opp under årene, noen mener The Doors sluttet å eksistere etter Morrisons bortgang, noen mener også at trioen Densmore, Manzarek, Krieger klarte å fortsette levere kvalitet.

Personlig går jeg så langt The Doors sluttet å skape noe bra etter 1971, albumene Other Voices (1971), Full Circle (1973) er unødvendig album, det som redder trioen er når de går i studio for siste gang sammen i 1978 for å legge på musikk til det siste studioalbumet An American Prayer. 49 år har gått etter Jim gikk inn i natten og ble med i den tvilsomme 27 års-klubben (Jimi Hendrix, Janis Joplin, Brian Jones, Kurt Cobain og Amy Winehouse er myten fortsatt stor.

Jim hadde vært 77 år i dag og det han skapte sammen med The Doors på 60-tallet var stor historie. Av og til kommer det mennesker som er på godt og vondt. Jim Morrison var en unik personlighet son savner sidestykke!

Tusen hjertelig takk – Musikken din lever videre!!

Kanskje du også liker

Konsertanmeldelse: Lars Nicolai ruller terningkast på konserten til Lind, Nilsen, Fuentes, Holm

Publikum fra alle kanter i Østfold samlet seg i Vingparken, Høyden på fredag for å se firkløveret Lind, Nilsen, Fuentes, Holm servere egne og andres …

Les Mer

Zombieland 2: Double Tap – Official Trailer

Den første traileren til Zombieland: Double Tap oppfølgeren til komedien i 2009 ble slippet torsdag, og flere av skuespillerne som var med i den første …

Les Mer

Irffan Khan: Bollywood-stjerne og kjent i filmene Slumdog Millionaire, Life of PI og Jurrasic World er død

Skuespilleren Irrfan Khan er død i en alder av 53 år etter å ha blitt innlagt på et sykehus i Mumbai, India denne uken med …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly