Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien – John Lennon ble drept på denne dagen i dag i 1980

I dag er det 39 år siden legenden, helten, ektemann, pappa og fredsaktivist John Lennon ble skutt og drept ved Dakota bygdningen, New York, USA av Mark David Chapman som var en forstyrret fan.

Lennons død ble møtt med et sjokk. En gruppe mennesker samlet seg utenfor bygningen natten etter Lennons død. Yoko Ono ga beskjed om at syngingen deres holdt henne våken og ba dem samles i Central Park den kommende søndagen for ti minutters stillhet. Hennes bønn for en stille stund ble æret den 14. desember, 1980 over hele verden.

Før det var det allerede arrangert en våkenatt med stearinlys for 2000 mennesker i Los Angeles. Flere hundre markerte en stille stund ved Lincoln Memorial i Washington DC. Platebutikker over hele USA rapporterte at Double Fantasy var utsolgt, i tillegg til flere av Lennons tidligere plater.

En jente i tenårene i Florida og en 30 år gammel mann i Utah begikk begge selvmord, og i avskjedsbrevene ble depresjon over Lennons død nevnt. Av de tre gjenlevende beatlene, var det bare Ringo som dro til New York for å møte Yoko Ono. Harrison trakk seg tilbake til sitt hjem i Oxfordshire. McCartney, ønsket ikke å bidra til hysteriet som følger slike offentlige sørgetider, og ble hjemme i Sussex. Han uttalte imidlertid.

«Jeg kan ikke understreke hvor vondt det gjør meg å miste ham. Hans død er et bitter, grusomt slag – jeg var virkelig veldig glad i mannen «

39 år har gått og jeg husker faktisk nyheten om drapet ble sendt på Dagsnytt på NRK. John Winston Lennon har påvirket min musikksmak siden barndommen, Lennon var og er min største helt uansett sjanger. Jeg pleier å ikke å si dette høyt men det er på tide å si det en gang for alle:

Mark David Chapman soner dommen i Atttica Correctional Facility i nærheten av Buffalo, New York, USA. Chapman har blitt nektet prøveløslatelse ti ganger siden han fikk muligheten til å søke i 2000. Og nå kommer min mening om Mark:

Til ditt eget beste er det bra for deg og dine at du sitter fortsatt i fengsel. Selv hvor mye du sier at nå er jeg frisk så er det ingen tvil om at du slipper ut i det fri vil det alltid være en, som tar deg før eller siden. Så stor er John Lennon. Så til ditt eget beste er det bra at du har blitt nektet prøveløslatelse ti ganger.

Her er min hyllest til en stor artist og menneske som hadde vært 79 år i år. Du ble kun 40 år men for en musikk du skapte med The Beatles, soloartist. Tusen hjertelig takk!!

8.desember er en trist dag for oss som elsker John Lennon og hans ettermæle sitter dypt i sjela. John skapte en magisk stemning med sin musikk og det er også en av grunnene til han blir sammenlignet med sin store helt Elvis Presley!!

Kanskje du også liker

Alex Désert vil erstatte Hank Azaria som stemmen til Carl Carlson på The Simpsons

Denne helgen kommer The Simpsons tilbake for sin 32. sesong, og med det kommer noen store endringer, ettersom showet går bort fra å ansette hvite …

Les Mer

Brasilianske Thrash metal-bandet Nervosa med nye medlemmer

Etter en uke med mye spekulasjoner kom Nervosa med nyheten i ettermiddag at Prika Amaral har fått med seg nye medlemmer fra blant annet Mia …

Les Mer

Filmanmeldelse: Onward

Redaksjonen med Lars Nicolai Skjølingstad tok med familen sin på førpremieren på Onward eller på norsk Fremad på Odeon kino i Moss. Vi lo mye, …

Les Mer