Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien: Kate Pierson fra The B-52’s er 72 år i dag

Catherine Elizabeth Pierson (bedre kjent som Kate Pierson) ble født 27.april,1948 i Weehawken, New Jersey, USA. Hun er en amerikansk sanger, lyriker og en av vokalistene og grunnlegger av The B-52’s. Kate er instrumentalist og spiller gitar, bass og på forskjellige keyboardinstrumenter. I bandet har hun opptrådt sammen med Cindy Wilson, Fred Schneider, Ricky Wilson og Keith Strickland.

I de første årene, i tillegg til en vokalist var Pierson også den viktigste keyboardspilleren og var kjent for å opptre på en keyboard bass under mange live-show og mange av bandets innspillinger som påtok seg en rolle som vanligvis ble fylt av en bassgitarist som differensierte bandet. Dette sammen med Piersons karakteristiske vidtrekkende sangstemme er fortsatt varemerker for The B-52’s unike lyd. Pierson har også samarbeidet med mange andre artister, inkludert The Ramones, Iggy Pop og R.E.M.

I februar 2015 ga dagens bursdagsbarn ut sitt første soloalbum, gitarer og mikrofoner, med materiale som ble skrevet sammen av Sia Furler. Hun ga senere ut singelen Better Not Sting the Bee», og 15. april 2016 ga hun ut en coverversjonen «Venus» som singel, som er opprinnelig fra det nederlandske Shocking Blue.

Fra 1981 til 1996 var hun i et forhold med kunstneren Tim Rollins. Hun er eier av Kate’s Lazy Desert i Landers, California, og Kate’s Lazy Meadow i Mount Tremper, New York, en rustikk moderne hytte i New Yorks Catskill Mountains.  Hun driver virksomhetene sammen med sin partner Monica Coleman.  3. august 2015 giftet Pierson og Coleman seg i en seremoni av B-52’s, sangeren Sia Furler og Furlers mann den gang, Erik Anders Lang.

Kate har vært aktiv siden 1979 og har en unik stemme som har satt dype spor i meg i over 30 år. Stemmen hennes og det vakre vesenet hennes har påvirket meg og bare det å se på dagens bursdagsbarn fra Weehawken New Jersey gjør meg glad i sjelen, her snakker vi om en stor personlighet som i dag har blitt 72 år!!

Gratulerer så mye med dagen Kate og her er noen låte dronningen på vokal fra The B-52’s og som soloartist og hun samarbeider med storhetene R.E.M. Iggy Pop.

Gratulerer så mye med dagen Kate. 72 år og fortsatt aktiv som sprer masse glede rundt seg som hun har gjort i over 40 år med sin fantastiske personlighet.

Kanskje du også liker

God Friended Me er kansellert av CBS etter to sesonger

God Friended Me vil avslutte etter denne sesongen av sin andre sesong,  bekrefter bransjenettstedet Variety. Serien vil nå gå på CBS i en to-timers seriefinale …

Les Mer

Perry Mason – Ny miniserie som har premiere på HBO Nordic 22.juni

Perry Mason er en amerikansk drama-TV-miniserie basert på karakteren med samme navn skapt av Erle Stanley Gardner. Det er planlagt premiere 21. juni 2020 på …

Les Mer

Sønn forteller over sin sorg etter at mamma og pappa døde med en dags mellomrom

Sønnen til Ann og David Morrison snakker om sin store sorg etter at hans mamma og far døde med en dags mellomrom. Ann og David …

Les Mer