Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien: Kate Pierson fra The B-52’s er 72 år i dag

Catherine Elizabeth Pierson (bedre kjent som Kate Pierson) ble født 27.april,1948 i Weehawken, New Jersey, USA. Hun er en amerikansk sanger, lyriker og en av vokalistene og grunnlegger av The B-52’s. Kate er instrumentalist og spiller gitar, bass og på forskjellige keyboardinstrumenter. I bandet har hun opptrådt sammen med Cindy Wilson, Fred Schneider, Ricky Wilson og Keith Strickland.

I de første årene, i tillegg til en vokalist var Pierson også den viktigste keyboardspilleren og var kjent for å opptre på en keyboard bass under mange live-show og mange av bandets innspillinger som påtok seg en rolle som vanligvis ble fylt av en bassgitarist som differensierte bandet. Dette sammen med Piersons karakteristiske vidtrekkende sangstemme er fortsatt varemerker for The B-52’s unike lyd. Pierson har også samarbeidet med mange andre artister, inkludert The Ramones, Iggy Pop og R.E.M.

I februar 2015 ga dagens bursdagsbarn ut sitt første soloalbum, gitarer og mikrofoner, med materiale som ble skrevet sammen av Sia Furler. Hun ga senere ut singelen Better Not Sting the Bee», og 15. april 2016 ga hun ut en coverversjonen «Venus» som singel, som er opprinnelig fra det nederlandske Shocking Blue.

Fra 1981 til 1996 var hun i et forhold med kunstneren Tim Rollins. Hun er eier av Kate’s Lazy Desert i Landers, California, og Kate’s Lazy Meadow i Mount Tremper, New York, en rustikk moderne hytte i New Yorks Catskill Mountains.  Hun driver virksomhetene sammen med sin partner Monica Coleman.  3. august 2015 giftet Pierson og Coleman seg i en seremoni av B-52’s, sangeren Sia Furler og Furlers mann den gang, Erik Anders Lang.

Kate har vært aktiv siden 1979 og har en unik stemme som har satt dype spor i meg i over 30 år. Stemmen hennes og det vakre vesenet hennes har påvirket meg og bare det å se på dagens bursdagsbarn fra Weehawken New Jersey gjør meg glad i sjelen, her snakker vi om en stor personlighet som i dag har blitt 72 år!!

Gratulerer så mye med dagen Kate og her er noen låte dronningen på vokal fra The B-52’s og som soloartist og hun samarbeider med storhetene R.E.M. Iggy Pop.

Gratulerer så mye med dagen Kate. 72 år og fortsatt aktiv som sprer masse glede rundt seg som hun har gjort i over 40 år med sin fantastiske personlighet.

Kanskje du også liker

Ukens leder – Velferdsstaten til skogs

Vi beveger oss nå i ukjent terreng med velferdsstaten, og ikke bare på Covid 19 nivå. Denne skaden kan bli permanent. Nåtidens politiske kurs er …

Les Mer

10 filmer du bare må se før nyttår

Som redaktør har jeg en stor glede til å dele noen filmer som jeg har tro på kommer til å bli en stor suksess på …

Les Mer

Ny musikk mars – del 2, 2020

I siste del av ny musikk først som lovet skulle komme på siste dag i mars skal du få den store gleden til å se …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly