Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien: Kate Pierson fra The B-52’s er 72 år i dag

Catherine Elizabeth Pierson (bedre kjent som Kate Pierson) ble født 27.april,1948 i Weehawken, New Jersey, USA. Hun er en amerikansk sanger, lyriker og en av vokalistene og grunnlegger av The B-52’s. Kate er instrumentalist og spiller gitar, bass og på forskjellige keyboardinstrumenter. I bandet har hun opptrådt sammen med Cindy Wilson, Fred Schneider, Ricky Wilson og Keith Strickland.

I de første årene, i tillegg til en vokalist var Pierson også den viktigste keyboardspilleren og var kjent for å opptre på en keyboard bass under mange live-show og mange av bandets innspillinger som påtok seg en rolle som vanligvis ble fylt av en bassgitarist som differensierte bandet. Dette sammen med Piersons karakteristiske vidtrekkende sangstemme er fortsatt varemerker for The B-52’s unike lyd. Pierson har også samarbeidet med mange andre artister, inkludert The Ramones, Iggy Pop og R.E.M.

I februar 2015 ga dagens bursdagsbarn ut sitt første soloalbum, gitarer og mikrofoner, med materiale som ble skrevet sammen av Sia Furler. Hun ga senere ut singelen Better Not Sting the Bee», og 15. april 2016 ga hun ut en coverversjonen «Venus» som singel, som er opprinnelig fra det nederlandske Shocking Blue.

Fra 1981 til 1996 var hun i et forhold med kunstneren Tim Rollins. Hun er eier av Kate’s Lazy Desert i Landers, California, og Kate’s Lazy Meadow i Mount Tremper, New York, en rustikk moderne hytte i New Yorks Catskill Mountains.  Hun driver virksomhetene sammen med sin partner Monica Coleman.  3. august 2015 giftet Pierson og Coleman seg i en seremoni av B-52’s, sangeren Sia Furler og Furlers mann den gang, Erik Anders Lang.

Kate har vært aktiv siden 1979 og har en unik stemme som har satt dype spor i meg i over 30 år. Stemmen hennes og det vakre vesenet hennes har påvirket meg og bare det å se på dagens bursdagsbarn fra Weehawken New Jersey gjør meg glad i sjelen, her snakker vi om en stor personlighet som i dag har blitt 72 år!!

Gratulerer så mye med dagen Kate og her er noen låte dronningen på vokal fra The B-52’s og som soloartist og hun samarbeider med storhetene R.E.M. Iggy Pop.

Gratulerer så mye med dagen Kate. 72 år og fortsatt aktiv som sprer masse glede rundt seg som hun har gjort i over 40 år med sin fantastiske personlighet.

Kanskje du også liker

Crawley Town FC har utnevnt John Yemes ut 2019/20

Crawley Town FC har utnevnt John Yems til hovedtrener frem til sesongslutt. Yems som forlot sin rolle i akademiet i Premier League-klubben Bournemouth tidligere i …

Les Mer

Ipswich Town er solgt til Gamechanger 20 Ltd

Den tidligere Premier League-klubben har som spiller på nivå 3 i engelsk fotball har i dag fått nytt eierskap. Marcus Evans som har styrt klubben …

Les Mer

Sir Peter Snell, århundrets atlet i New Zealand er død i en alder av 80 år

New Zealand sørger over tapet av sin største friidrettsutøver gjennom alle år etter bortgangen av Sir Peter Snell. Den tre ganger olympiske mesteren døde når …

Les Mer