Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien: Neil Sedaka – Breaking Up Is Hard to Do

Dagen i dag i 1962 startet Neil Sedaka et to ukers løp på 1.plass på Biillboard Hot 100 med Breaking Up Is Hard To Do. Det var Neil Sedaka første hit som gikk inn på 1.plass som artist. Sangen gikk rett inn på en syvende plass på de britiske hitlistene.

Sangen er beskrevet av Allmusic som «to minutter og seksten sekunder med ren popmagikk». Den blir betraktet som Sedakas signatursang.

Sangen ble en stor hit over hele verden, noen ganger med teksten oversatt til fremmede språk. For eksempel ble den italienske versjonen kalt «Tu no lo sai» (Du vet ikke) og spilt inn av Sedaka selv.

Breaking Up Is Hard to Do var opprinnelig en uptemposang. Sedaka gjorde en nyinnspilling av den som ballade i 1975. Neil Sedaka er en amerikansk popsanger, pianist, komponist og plateprodusent. Siden hans musikkarriere begynte i 1957 som et kortvarig grunnlegger av The Tokens, har han solgt millioner av plater som artist og har skrevet eller co-skrevet over 500 sanger for seg selv og andre, og samarbeidet mest med lyrikerne Howard Greenfield og Phil Cody.

Han og kona Leba (née Strassberg) har vært gift siden 1962. De har to barn: en datter i Dara, som er en innspillingskunstner og vokalist for TV- og radioreklame, og som sang den kvinnelige delen på Sedaka Billboard Top 20 hit duett Should’ve Never Let You Go fra 1980, og Angel Queen på Queen Millennia-lydsporet; og en sønn i Marc, en manusforfatter som bor i Los Angeles sammen med sin kone, Samantha, og deres tre barn.

Kanskje du også liker

Sean Connery er død

Sir Sean Connery er død 90 år gammel. Den skotske skuespilleren var mest kjent for skildringen av James Bond, og var den første til å …

Les Mer

Breaking News: Dexter er tilbake som begrenset serie på 10 episoder

Dexter Morgans andre handling som tømmerhugger nærmer seg slutten: Showtime har beordret en 10-episoders Dexters gjenopplivet som serie med Michael C. Hall ombord for å …

Les Mer

Store endringer på dagtid på NRK P1 fra 2.januar 2020

Etter 25 år som NRK P1 største radioprogram går det mot slutten for Norgesglasset med programlederne Pål Hovengen Plassen og Mari W. Svenning i spissen …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly