Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien: Neil Sedaka – Breaking Up Is Hard to Do

Dagen i dag i 1962 startet Neil Sedaka et to ukers løp på 1.plass på Biillboard Hot 100 med Breaking Up Is Hard To Do. Det var Neil Sedaka første hit som gikk inn på 1.plass som artist. Sangen gikk rett inn på en syvende plass på de britiske hitlistene.

Sangen er beskrevet av Allmusic som «to minutter og seksten sekunder med ren popmagikk». Den blir betraktet som Sedakas signatursang.

Sangen ble en stor hit over hele verden, noen ganger med teksten oversatt til fremmede språk. For eksempel ble den italienske versjonen kalt «Tu no lo sai» (Du vet ikke) og spilt inn av Sedaka selv.

Breaking Up Is Hard to Do var opprinnelig en uptemposang. Sedaka gjorde en nyinnspilling av den som ballade i 1975. Neil Sedaka er en amerikansk popsanger, pianist, komponist og plateprodusent. Siden hans musikkarriere begynte i 1957 som et kortvarig grunnlegger av The Tokens, har han solgt millioner av plater som artist og har skrevet eller co-skrevet over 500 sanger for seg selv og andre, og samarbeidet mest med lyrikerne Howard Greenfield og Phil Cody.

Han og kona Leba (née Strassberg) har vært gift siden 1962. De har to barn: en datter i Dara, som er en innspillingskunstner og vokalist for TV- og radioreklame, og som sang den kvinnelige delen på Sedaka Billboard Top 20 hit duett Should’ve Never Let You Go fra 1980, og Angel Queen på Queen Millennia-lydsporet; og en sønn i Marc, en manusforfatter som bor i Los Angeles sammen med sin kone, Samantha, og deres tre barn.

Kanskje du også liker

Roger Federer og kona Mirka gir millioner for å hjelpe sveitsere i nød

Tennisstjernen Roger Federer og kona Mirka gir en million sveitserfranc (11,3 millioner kroner) for å hjelpe de mest sårbare sveitserne gjennom viruskrisen. På grunn av …

Les Mer

Peter Whittingham: Tidligere Aston Villa, Blackburn og Cardiff er død

Peter Whittingham, tidligere Cardiff, Aston Villa og Blackburn midtbanespiller, er død i en alder av 35 år. Whittingham falt i en trapp utenfor en pub …

Les Mer

Ny musikk april, del 1 – 2020

I denne spesielle tiden med covig-19 (Coronaviruset) er det viktig å ikke stoppe opp og leve litt og lytte til den gode musikken vår verden …

Les Mer

Reklame