Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien: Neil Sedaka – Breaking Up Is Hard to Do

Dagen i dag i 1962 startet Neil Sedaka et to ukers løp på 1.plass på Biillboard Hot 100 med Breaking Up Is Hard To Do. Det var Neil Sedaka første hit som gikk inn på 1.plass som artist. Sangen gikk rett inn på en syvende plass på de britiske hitlistene.

Sangen er beskrevet av Allmusic som «to minutter og seksten sekunder med ren popmagikk». Den blir betraktet som Sedakas signatursang.

Sangen ble en stor hit over hele verden, noen ganger med teksten oversatt til fremmede språk. For eksempel ble den italienske versjonen kalt «Tu no lo sai» (Du vet ikke) og spilt inn av Sedaka selv.

Breaking Up Is Hard to Do var opprinnelig en uptemposang. Sedaka gjorde en nyinnspilling av den som ballade i 1975. Neil Sedaka er en amerikansk popsanger, pianist, komponist og plateprodusent. Siden hans musikkarriere begynte i 1957 som et kortvarig grunnlegger av The Tokens, har han solgt millioner av plater som artist og har skrevet eller co-skrevet over 500 sanger for seg selv og andre, og samarbeidet mest med lyrikerne Howard Greenfield og Phil Cody.

Han og kona Leba (née Strassberg) har vært gift siden 1962. De har to barn: en datter i Dara, som er en innspillingskunstner og vokalist for TV- og radioreklame, og som sang den kvinnelige delen på Sedaka Billboard Top 20 hit duett Should’ve Never Let You Go fra 1980, og Angel Queen på Queen Millennia-lydsporet; og en sønn i Marc, en manusforfatter som bor i Los Angeles sammen med sin kone, Samantha, og deres tre barn.

Kanskje du også liker

Alex Désert vil erstatte Hank Azaria som stemmen til Carl Carlson på The Simpsons

Denne helgen kommer The Simpsons tilbake for sin 32. sesong, og med det kommer noen store endringer, ettersom showet går bort fra å ansette hvite …

Les Mer

Nettsiden får seg ny vår

Det er mye som skjer om dagen og som nettside må vi hele tiden være der for leseren for å være på nett. Det siste …

Les Mer

Full krise i Macclesfield Town FC

Macclesfield Town-manager Daryl McMahon og hans assistent Steve Gritt har trekket seg fra sine roller i League Two-klubben. McMahon og Gritt er forstått å være …

Les Mer