Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien – Peter Gabriel er 70 år

Reklame

Dagen i dag i musikkhistorien

Peter Gabriel er født 13.februar, 1950 i Chobham, Surrey, England, Han var med på å starte Genesis i 1967 og var vokalist i bandet frem til 1975, da han forlot bandet for å satse på en solokarriere. Gabriel er særlig kjent for sin karakteristiske, litt hese stemme og sin teatralske sceneopptreden. Særlig i tiden med Genesis var han et visuelt midtpunkt og sceneopptreden var preget av teatereffekter, stadig skiftende kostymer og sminke.

Gabriel har de seneste tiår fremstått som en kultfigur, med særegne trekk. Gabriel introduserte ofte sangene både på en komisk og drømmeaktig måte. Under en framføring av sangen «The Knife» utførte han som en av de aller første scenetrikset stagediving som senere er blitt svært vanlig. Her slapp han seg baklengs ned fra scenen og over publikum.

Gabriel har vunnet tre BRIT Awards – vunnet beste britiske mannlige i 1987, seks Grammy Awards, tretten MTV Video Music Awards, den første Pioneer Award på BT Digital Music Awards, Q-magasinet Lifetime Achievement, Ivor Novello Award for Lifetime Achievement, og Polar Music Prize. Han ble gjort til et BMI-ikon på den 57. årlige BMI London Awards for sin innflytelse på generasjoner av musikkprodusenter. Som anerkjennelse for hans mange år med menneskerettighetsaktivisme mottok han fredsprisen Man of Peace fra Nobels fredsprisvinnere i 2006, og magasinet TIME utnevnte ham til en av de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden i 2008.

AllMusic har beskrevet Gabriel som «en av rockens mest ambisiøse, innovative musikere, så vel som en av dens mest politiske. Han ble innlemmet inn i Rock & Roll Hall of Fame som medlem av Genesis i 2010, etterfulgt av hans induksjon som soloartist i 2014. I mars 2015 ble han tildelt en æresdoktorgrad fra University of South Australia som anerkjennelse for sine prestasjoner innen musikk.

Fra debuten i 1977 har legenden gitt ut ni studio album. Favorittene til Halvard Henry er So fra 1986, US fra 1992. Det siste studio albumet kom ut i 2011 da New Blood kom ut. Albumet gikk rett inn på 13.plass her i Norge. Gabriel har giftet seg to ganger og har fire barn som er guttene Isaac Ralph, Luc og to jenter i Anna-Marie og Melanie. Peter Brian Gabriel har vært aktiv fra 1967.

Det er mye jeg kan si om legenden men en ting er sikkert jeg elsker stemmen, kunstneren og personligheten til Peter Gabriel. Musikken hans har påvirket i 34 år, i jeg glemmer aldri som 10 år i barndomshjemmet i Kirkegrenda, Rygge at jeg elsket å se videone til klassikerne Sledgehammer, Biko, Don’t Give Up, Solsbury Hill, Shock the Monkey, Red Rain, Steam og Digging In the Dirt og Blood of Eden.

Gratulerer så mye med 70-årsdagen. Stor beundrer av musikken din og en ting er sikkert, jeg er veldig glad for at en onkel av meg introduserte meg for musikken din. Rett og slett legendarisk og det er også en stor grunn til at jeg er evig fan av Genesis. Her er mine topp 10 favoritter fra dagens bursdagsbarn!!

Kanskje du også liker

Steven Wilson nye album The Future Bites er utsatt til januar 2021

Steven Wilson har presset utgivelsesdatoen for sitt nye studioalbum The Future Bites. Oppfølgeren til To The Bone fra 2017 skulle etter planen lanseres 12. juni …

Les Mer

Northampton Town har sparket Keith Curle og assistenten Colin West

League one-klubben Northampton Town har i kveld sparket den tidligere Wimbledon, Manchester City-spilleren etter tre år som manager, hans assistent Colin West med fortid i …

Les Mer

Dame Diana Rigg fra James Bond til Game of Thrones er død

Dame Diana Rigg, en Emmy- og Tony-prisvinnende skuespillerinne som er mest kjent for TV-publikum som Game of Thrones ‘Lady Olenna Tyrell og The Avengers’ Agent …

Les Mer