Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien: Queen – Innuendo er 29 år

Innuendo er det fjortende studioalbumet av det britiske rockebandet, utgitt 5. februar 1991 av Parlophone i Storbritannia, og det er bandets første studioalbum som ble gitt ut pp Hollywood Records i USA. Produsert av David Richards og det var bandets siste album som ble gitt ut med vokalist Freddie Mercurys levetid, og deres siste album ble satt sammen av helt nytt materiale.

Innuendo nådde 1.plass på de britiske albumlistene og holdt seg i den posisjonen i to uker, og nådde også topp nr. 1 i Italia, Nederland, Tyskland og Sveits, og var på 1.plass i tre uker, fire uker , henholdsvis seks uker og åtte uker. Det var det første Queen-albumet som gikk til gull i USA etter utgivelsen siden The Works i 1984. Her i Norge gikk albumet inn på en 8.plass!

Innuendo ble innspilt mens Freddie Mercury var i de siste fasene av sin kamp mot aids. Mye av albumet omhandler bandets problemer med hans kommende død. Det morbide temaet reflekteres også i musikken, som de tunge «Innuendo » og Headlong, men også bleke og mørke The Show Must Go On og Dont’ Try So Hard, og veldig ofte begge deler i Bijou.

Queen besto av disse medlemmene:

Freddie Mercury – Vokal
Brian May – Gitar og vokal
Roger Taylor – Official – Trommer
John Deacon – Bass

Steve Howe fra det legendariske progressive rock-bandet YES spilte gitar på All God’s People som er spor 7 på Innuendo.

Albumet er i dag 29 år. Om det taklet tiden? Innuendo er et av de beste albumene fra 90-tallet som har satt dype spor etter seg i musikkhistorien. Her er fem favoritter fra Queens fjortende studioalbum som selvfølgelig er i samlingen!

I 1991 var jeg en stor fan av Queen og da det fjortende studioalbumet kom ut i dag for 29 år siden var jeg allerede en lidenskapelig fan i to år. Innuendo leverte så til grader som dessverre ble Freddie Mercury siste album som døde 24.november samme år etter mange år med hiv og aids døde etter lang tid sykdom. Musikken til en av historiens største stemmer er tidløs og i dag feires musikken til Queen som aldri går ut på dato!!

Kanskje du også liker

Filmskaperen Joel Schumacher er død

Joel Schumacher, den legendariske filmskaperen i New York som hjalp utallige filmer som The Lost Boys, Batman Forever til Phone Booth, gikk bort mandag. Han …

Les Mer

Ukens leder – En annerledes 17.mai

Jeg og noen venner feiret 16 mai mer enn 17 mai i år,  fordi det passet seg bedre sånn i år. Det var spekemat, eggerøre, …

Les Mer

Bersant Celina klar for Dijon FCO

Bersant Celina (24) har sluttet seg til den franske Ligue 1-klubben Dijon FCO som kommer fra Swansea City for en ukjent sum med forbehold om …

Les Mer