Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien: Superbandet Cream ble grunnlagt i 1966

Dagen i dag i musikkhistorien

Jack Bruce, Ginger Baker og Eric Clapton dannet Cream i dag i 1966. Trioen varte bare i to år, og etterlot seg noen klassiske innspillinger inkludert Sunshine of Your Love, Badge, Strange Brew og White Room.

Kort oppsummert er Cream en av historiens største band. Mange mener trioen er pionerne i sjangeren Heavy metal. Bare hør på Sunshine of Your Love så skjønner du hvorfor.

Cream ble høyt ansett for instrumental ferdighet for hvert av medlemmene. Spenninger mellom Bruce og Baker førte til deres beslutning i mai 1968 om å bryte opp, selv om bandet ble overtalt til å lage et endelig album, Goodbye, og å turnere, og kulminerte med to siste avskjedskonserter i Royal Albert Hall 25. og 26. november 1968 som ble filmet av BBC og vist på teatre, deretter i 1977 utgitt som hjemmevideo, Farewell Concert.

I 1993 ble trioen innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame og siste vi så supergruppen sammen på scenen var i nevnte Royal Albert Hall, London, England i 2005. På forespørsel fra Clapton ble Cream gjenforent for en serie på fire show den 2, 3. 5. og 6. mai 2005 på Royal Albert Hall i London, stedet for deres endelige konserter i 1968.

Selv om de tre musikerne valgte å ikke snakke offentlig om showene, ville Clapton senere uttale at han hadde blitt mer «sjenerøs» med hensyn til fortiden hans, og at den fysiske helsen til Bruce og Baker var en viktig faktor: Bruce hadde nylig gjennomgikk en transplantasjon for leverkreft i 2003, og hadde nesten mistet livet, mens Baker hadde alvorlig leddgikt.

Billetter til alle fire showene var utsolgt på under en time. Konsertene ble spilt inn på en live-CD og DVD. Blant de fremmøtte var Bill Wyman, Steve Winwood, Paul McCartney, Ringo Starr, Roger Waters, Brian May, Jimmy Page og Mick Taylor. Gjenforeningen markerte første gang bandet hadde spilt Badge og Pressed Rat and Warthog live.

Inspirert av suksessen med gjensynet, gikk bandet med på et ekstra sett med tre show på Madison Square Garden i New York City, fra 24. til 26. oktober 2005. I følge Clapton lever ikke disse konsertene opp til Royal Albert Hall-forestillingene på grunn av blant annet mangel på repetisjon og gjenoppblomstring av gamle nag blant bandmedlemmene. Cream ble rangert nummer 16. plass på VH1s 100 største hardrockmusikere.

Cream er nå historie som band. Jack Bruce døde 25.oktober, 2014 i en alder av 71 år, Ginger Baker (En av historiens største trommeslagere) døde 6.oktober, 2019 i en alder av 80 år. Eric Clapton en av historiens største gitarister har nå blitt 75 år og er konstant på turneé som solomusiker.

Tusen hjertelig takk for fantastisk musikk Cream. Stort band som jeg har i samlingen og her er noen favoritter med fantastiske Cream som mange fans og nye kommer til, og setter stor pris på til den dagen i dag.

Kanskje du også liker

Ny musikk først – Desember, del 2, 2019

I andre siste del av ny musikk først får du en deilig blanding av ti låter fra en verden med en mye gitar, trommer og …

Les Mer

Marion Ramsey – Best kjent fra Politiskolen-filmene er død

Marion Ramsey, kjent for å spille i «Police Academy» -filmene og som var med i Broadway i 1978s «Eubie», Døde torsdag hjemme hos seg selv …

Les Mer

Alvaro Morato klar for Atlético Madrid

Alvaro Morata er ferdig i Chelsea og har i ettermiddag signert med den spanske toppklubben etter å ha vært på lån i Atlético Madrid siden …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly