Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag musikkhistorien – Def Leppards Hysteria gikk rett inn på 1.plass på Billboard

Dagen i dag i musikkhistorien – Def Leppard fikk sitt første nummer 1-album i Storbritannia med Hysteria i 1987, som også gikk rett inn på 1.plass på Billboard i juli året etter å ha brukt 49 uker på å jobbe seg til topps.

Her i Norge gikk Hysteria rett inn på 1.plass som inneholder blant annet klassikere: Animal, Armageddon it, Hysteria, Love Bites, Pour Some Sugar on Me, Rocket, Women.

Hysteria ble produsert av Robert John «Mutt» Lange (Bryan Adams og Celine Dion). Tittelen på albumet ble tenkt opp av trommeslager Rick Allen, og refererte til hans bilulykke fra 1984 og den påfølgende verdensomspennende mediedekningen rundt det. Det er også det siste albumet som hadde gitarist Steve Clark før hans død i 1991, selv om sanger som er skrevet av ham, ville dukke opp på bandets neste album, Adrenalize.

Hysteria er Def Leppards fjerde studioslbum som er deres mestselgende album gjennom alle tider. Pr dato har albumet solgt 25 millioner kopier i verden. Bare i USA har Hysteria solgt 12 millioner. I 2005 ble Hysteria rangert som nummer 464 i Rock Hard magasinets bok av The 500 Greatest Rock & Metal Albums of All Time. Hysteria fikk samme plassering på Rolling Steens liste over de 500 beste albumene gjennom tidene, og bladet rangerte også albumet på toppen av listen over de 50 største hårmetallalbumene. Hysteria ble også inkludert i boken 1001 Album du må bare lytte til før du dør.

https://www.youtube.com/watch?v=14iHRpk9qvQ

Def Leppard -:Hysteria. 32 år og albumet står som en bauta den dagen i dag. Stor glam metal, pop rock fra Sheffield-heltene som spiller fortsatt den dagen i dag for utsolgte arenaer verden rundt.

Kanskje du også liker

Ginger Baker er død

Ginger Baker, en av de mest innovative og innflytelsesrike trommeslagere innen rockemusikk, er død i en alder av 80 år. Som en av grunnleggerne av …

Les Mer

Huddersfield Town henter inn assistenttreneren til Leeds United som ny manager

Huddersfield Town har bekreftet Carlos Corberan som klubbens nye manager. Carlos går til Terrier fra Leeds United, der han var assistenttrener for Marcelo Bielsa da …

Les Mer

I dag er det 50 år siden Jim Morrison fra The Doors døde i en alder av 27 år

3.juli, 1971 ble det skapt historie i musikkhistorien på en negativ måte. For mange var Jim Morrison den største og en periode var han nettopp …

Les Mer