Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagens bursdagsbarn – Tim Robbins

Dagens bursdagsbarn er selveste skuespilleren Tim Robbins som vi kjenner fra store klassikere i filmverden, en som alle husker Robbins i, som er en stor favoritt hos mange filmelskere er The Shawshank Redemption fra 1994.

Frihetens regn som filmen heter på norsk er stemt fram til en av tidenes beste filmer i flere avstemninger, blant annet på Internet Movie Database. Per november 2014 ligger den på 1.-plass med karakteren 9,3 (av 10) med ca. 1 300 000 stemmer.

Filmen var nominert til sju Oscar, blant andre Morgan Freeman for beste mannlige hovedrolle,  men vant ingen.

Timothy Francis Robbins som er skuespillerens opprinnelige navn er også kjent fra filmer som: The Hudsucker Proxy, Jacob’s Ladder, Dead Man Walking, The Player, Arlington Road, (En annen favoritt i 2003-filmen Mystic River), War of the Worlds.

Tim Robbins er født 16.oktober, 1958 i West Covina, California, USA og har vært aktiv skuespiller siden 1982, han har blant annet vært sammen med skuespillerinnen Susan Sarandon (Dead Man Walking, Thelma & Louise, Klienten).

Robbins støttet Ralph Naders presidentkampanje i 2000 og dukket opp på scenen i karakter som Bob Roberts under «Nader Rocks the Garden» -møtet på Madison Square Garden. I desember 2007 kjempet Robbins for senator John Edwards i det amerikanske presidentvalget i 2008. Han holdt en tale kritisk overfor Hillary Clinton og DLC ​​mens han introduserte Bernie Sanders ved en kampanjestopp i 2016.

Robbins motsatte seg invasjonen i Irak i 2003. I 2003 ble en 15-årsjubileum av Bull Durham ved National Baseball Hall of Fame avlyst av Hall of Fame-president Dale Petroskey. Petroskey fortalte Robbins at hans holdning bidro til å «undergrave den amerikanske posisjonen, noe som kunne sette troppene våre i enda større fare.» mot som får demokratiet vårt til å fungere. Å trekke tilbake denne invitasjonen er i strid med hele prinsippet om hva vi kjemper for og påstår at vi skal handle om. »

Robbins er en ivrig baseball- og ishockeyfan. Han støtter New York Mets og New York Rangers og deltar ofte på spill. I 1995 gjorde Robbins en serie kampanjer for MSG Network som annonserte kommende Rangers-spill, og har fortalt en dokumentar om 1969 Mets for SportsNet New York.

I 1986 inngikk Robbins et forhold med skuespillerinnen Susan Sarandon, som han møtte på settet til filmen Bull Durham. De har en datter: Eva Amurri (født 15. mars 1985) fra Sarandons tidligere forhold til den italienske regissøren Franco Amurri, og to sønner: John «Jack» Henry (født 15. mai 1989) og Miles Robbins (født 4. mai 1992) . Sarandon er, i likhet med Robbins, en bortfalt katolikk, og de deler liberale politiske synspunkter. Avslutningen på Robbins forhold til Sarandon ble kunngjort i slutten av desember 2009.

Her får du seks videor fra filmklassikere med dagens bursdagsbarn som har blitt 62 år i dag. Gratulerer så mye med dagen Tim!! Stor fan!!

 

Kanskje du også liker

El Camino: A Breaking Bad Movie har premiere på Netflix 11.oktober

Det har vært stille fra Breaking Bad siden 2013 da serien gikk for siste gang på TV og vi har bare ventet på når kommer …

Les Mer

Burton C Bell slutter i Fear Factory, går ut mot bandets «giftige klima»

Fear Factory’s nyere historie har hatt flere vendinger enn en såpeopera, og det er nå tatt en annen sving inn i det ukjente da vokalisten …

Les Mer

Alex Désert vil erstatte Hank Azaria som stemmen til Carl Carlson på The Simpsons

Denne helgen kommer The Simpsons tilbake for sin 32. sesong, og med det kommer noen store endringer, ettersom showet går bort fra å ansette hvite …

Les Mer