Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Danskebåten legges ned mellom Oslo og Fredrikshavn

I disse coromavirus-tider så er det harde kår for oss alle og nå ser vi allerede noen legger ned i stor skala, som dessverre er forståelig. Det er ikke laget liv lenger for Danskebåten som er eid av Stena Line.

Etter 40 år er det nå slutt som er ganske vemodig for en som har reist tre ganger med Danskebåten. Sist var i 1995 (25 år siden) så tiden har nok gått forbi oss og nådestøtet kom nå som Stena Line skriver i en pressemelding.

Tiltaket skjer som en direkte effekt av hvordan coronaviruset har påvirket passasjervirksomheten, skriver Stena Line i en pressemelding.

– Vi har hatt en utrolig stor nedgang i antall bookinger siden det ble innført restriksjoner for de reisende mellom de skandinaviske landene, sier Carl Mårtensson, pressesjef i Stena Line, til NRK.

Stena Saga har rute mellom Oslo og Frederikshavn i Danmark. Linjen mellom Oslo og Frederikshavn ble opprettet i 1979, men nå er det slutt.

– Danskebåten er avhengige av passasjervirksomheten og da må vi prioritere innen vårt nettverk av totalt 20 ruter i Europa, og da har vi prioritert de rutene som driver med frakt, sier pressesjefen.

Selskapet stanset trafikken forrige lørdag, og skipet Stena Saga har ligget til kai i Göteborg siden. Nedleggelsen av linjen medfører at om lag rundt 30 ansatte på Stena Lines norske kontorer i Oslo nå vil bli varslet om oppsigelse.

– Vi har ikke noe annet valg enn å legge ned. Vi er i en alvorlig situasjon og har sett at det i hele Europa er færre passajerer, som gjør at vi må prioritere, og ta tøffe beslutninger, sier han.

Stena Line som eier Danskebåten er et svensk rederi med 38 ferger og 22 fergelinjer i Skandinavia, Baltikum og Storbritannia. Stena Line er i dag et av verdens største fergeselskap. Stena Line har rundt 6 000 ansatte hvor ca. 2/3 er ansatt om bord på ferger. Hovedkontoret ligger i Göteborg. I 2011 transporterte selskapet 14 700 000 passasjerer og 3 100 000 biler. 1 600 000 fraktenheter ble transportert i den samme perioden.

Stena Line ble grunnlagt av Sten A. Olsson i Göteborg i 1962. Selskapet lyktes raskt med ruten Göteborg–Fredrikshavn. Etter hvert økte virksomheten til også å omfatte Kiel i Tyskland. På 1970-tallet kjøpte rederiet opp Sessanlinjen i Göteborg. Ytterligere ekspansjon har skjedd gjennom oppkjøp av andre selskaper. Stena Line eier også rederiet Scandlines. I tillegg til passasjertrafikk har selskapet en omfattende frakttrafikk på en rekke nordeuropeiske ruter.

Vil du savne Danskebåten?

Kanskje du også liker

Dagens bursdagsbarn – Tim Robbins

Dagens bursdagsbarn er selveste skuespilleren Tim Robbins som vi kjenner fra store klassikere i filmverden, en som alle husker Robbins i, som er en stor …

Les Mer

Deep Purple er tilbake med nytt album Whoosh! og europaturné starter 31.mai

Deep Purple vil gi ut sitt nye album Whoosh! 12. juni. Legendene er tilbake med sitt 21. album, det markerer tredje gang de har jobbet …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – I dag er det 40 år siden Ian Curtis fra Joy Division tok sitt liv

Dagen i dag i musikkhistorien Ian Kevin Curtis (15. juli 1956 – 18. mai 1980) var en engelsk singer-songwriter og musiker. Han var forsanger og …

Les Mer