Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Danskebåten legges ned mellom Oslo og Fredrikshavn

Reklame

I disse coromavirus-tider så er det harde kår for oss alle og nå ser vi allerede noen legger ned i stor skala, som dessverre er forståelig. Det er ikke laget liv lenger for Danskebåten som er eid av Stena Line.

Etter 40 år er det nå slutt som er ganske vemodig for en som har reist tre ganger med Danskebåten. Sist var i 1995 (25 år siden) så tiden har nok gått forbi oss og nådestøtet kom nå som Stena Line skriver i en pressemelding.

Tiltaket skjer som en direkte effekt av hvordan coronaviruset har påvirket passasjervirksomheten, skriver Stena Line i en pressemelding.

– Vi har hatt en utrolig stor nedgang i antall bookinger siden det ble innført restriksjoner for de reisende mellom de skandinaviske landene, sier Carl Mårtensson, pressesjef i Stena Line, til NRK.

Stena Saga har rute mellom Oslo og Frederikshavn i Danmark. Linjen mellom Oslo og Frederikshavn ble opprettet i 1979, men nå er det slutt.

– Danskebåten er avhengige av passasjervirksomheten og da må vi prioritere innen vårt nettverk av totalt 20 ruter i Europa, og da har vi prioritert de rutene som driver med frakt, sier pressesjefen.

Selskapet stanset trafikken forrige lørdag, og skipet Stena Saga har ligget til kai i Göteborg siden. Nedleggelsen av linjen medfører at om lag rundt 30 ansatte på Stena Lines norske kontorer i Oslo nå vil bli varslet om oppsigelse.

– Vi har ikke noe annet valg enn å legge ned. Vi er i en alvorlig situasjon og har sett at det i hele Europa er færre passajerer, som gjør at vi må prioritere, og ta tøffe beslutninger, sier han.

Stena Line som eier Danskebåten er et svensk rederi med 38 ferger og 22 fergelinjer i Skandinavia, Baltikum og Storbritannia. Stena Line er i dag et av verdens største fergeselskap. Stena Line har rundt 6 000 ansatte hvor ca. 2/3 er ansatt om bord på ferger. Hovedkontoret ligger i Göteborg. I 2011 transporterte selskapet 14 700 000 passasjerer og 3 100 000 biler. 1 600 000 fraktenheter ble transportert i den samme perioden.

Stena Line ble grunnlagt av Sten A. Olsson i Göteborg i 1962. Selskapet lyktes raskt med ruten Göteborg–Fredrikshavn. Etter hvert økte virksomheten til også å omfatte Kiel i Tyskland. På 1970-tallet kjøpte rederiet opp Sessanlinjen i Göteborg. Ytterligere ekspansjon har skjedd gjennom oppkjøp av andre selskaper. Stena Line eier også rederiet Scandlines. I tillegg til passasjertrafikk har selskapet en omfattende frakttrafikk på en rekke nordeuropeiske ruter.

Vil du savne Danskebåten?

Kanskje du også liker

Ny musikk først januar, uke 2 – 2021

Endelig nytt år med mye ny musikk og vi fortsetter med ny musikk også i det nye året. Vi skuffer ikke og vil levere også …

Les Mer

Truls Svendsen på Latter – Fra Æ til Å

Min gode kollega Lars Nicolai Skjølingstad var på Latter sammen med sin kjære for en uke siden, der så paret på Truls Svendsen som leverte …

Les Mer

Lauren Cohan er tilbake i The Walking Dead

Gledelig nyheter for fansen av The Walking Dead som har premiere på sesong 10 i morgen (søndag) i USA. Lauren Cohan som spiller Maggie er …

Les Mer