Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

David Roback fra Mazzy Star er død

Tidligere denne uken kom den triste beskjeden at gitarist og medlem i det alternative rock-bandet Mazzy Star hadde tapt kampen mot kreften i en alder av 61 år. David Roback var fast medlem sammen med stjernevokalisten Hope Sandoval, som har samarbeidet med storhetene The Chemical Brothers, Massive Attack.

David ble født 4. april 1958 og oppvokst i Los Angeles, California, sønn av sykepleier Rosemary Hunter) og lege George Roback. Han ble uteksaminert fra Palisades High School før han studerte kunst ved Carleton College og University of California i Berkeley. Han og broren Stephen Roback, bassgitarist, dannet bandet Unconscious sammen med Susanna Hoffs, som skulle fortsette å bli forsanger og gitarist i The Bangles.

Roback tilbrakte det meste av det siste tiåret å bo i Norge før hans død 25. februar 2020 etter som nevnt å tapt kampen mot Metastase, som er et medisinsk faguttrykk som indikerer spredning av en sykdom fra et organ eller del til et ikke-naboliggende organ eller organdel. Både kreftsykdommer og infeksjoner har evne til å metastasere. Metastasen skjer ofte gjennom blodomløpet, hvor en svulstcelle eller infisert celle blir fraktet fra der sykdommen oppstod til annet vev. Svulster som oppstår etter en metastase blir noen ganger omtalt som dattersvulster på norsk.

Mazzy Star ble grunnlagt i 1988 som var aktive til 97, gjenforent for en liten periode i 2000, og så gjenforent i 2010 til 2014, og så gjenforent igjen i 2018. Her i Norge er bandet mest kjent for kult-klassikeren Fade Into You som kom ut i 1993 og er å finne på albumet So Tonight That I Might See. Albumet gikk rett inn på 36.plass på Billboard i 1993.

Fade Into You gikk rett inn på 3.plass på Island, 44.plass på Billboard. Lana Del Rey er stor fan av David Robeck, og på hennes andre studio album Born To Die fra 2012 som også ble gjennombruddet til Lana Del Rey en mer eksplisitt undersøkelse av LA-mørket som alltid hadde luret et sted i Mazzy Star’s lyd. På sin side fortsatte Del Rey med en stor innflytelse av seg selv, noe som medførte at et av de mest tilbakeholdne bandene i nyere historie endte opp med å bli en del av ettertidens pop musikalske DNA!

Tusen hjertelig for fantastisk musikk David Roback. Musikken du skapte sammen med Hope og spesielt Fade Into You står som en kult-klassiker den dagen i dag. 26 år gammel perle som jeg rett og slett aldri blir lei av å lytte til.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Lytt til Foo Fighters overraskende funky nye singel Shame Shame

Foo Fighters har gitt ut sin nye singel, Shame Shame. Det er hentet fra bandets kommende tiende album Medicine At Midnight, oppfølgingen til 2017s Concrete …

Les Mer

Tom Nordlie ny trener for Lillestrøm

Jörgen Lennartsson (54) er ferdig som trener i Lillestrøm SK, som må spille kvalifisering mot Start om fornyet spill i Eliteserien. Det var Romerikes Blad som var …

Les Mer

L.A’s. Finest er kansellert etter to sesonger

Gabrielle Union og Jessica Alba er offisielt uten tjeneste: Deres Spectrum Originals-politiserie L.A’s. Finest er kansellert etter to sesonger, ifølge Deadline. Gabrielle Union gjentar sin …

Les Mer