Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Den internasjonale kvinnedagen – 8.mars

I dag er det den internasjonale kvinnedagen -8.Mars. Har vi kommet lengre selv om vi lever i en moderne tidsalder? Det er ingen tvil om at rettighetene til kvinner over hele verden har blitt bedre, men samtidig blir tusenvis eller millioner jaget, voldtatt, drept eller jaktet på som dyr verden over. Selv her i Norge blir kvinner jaktet på og sett på som en utfordring for samfunnet. Fortsatt har mange mennesker i samfunnet en holdning der kvinner skal lage mat, føde barn og tilfredsstille menn som gjør verden større.

Bare se på det som har skjedd det siste året med dagens Regjering med Erna Solberg i spissen. Her har vår statsminister godtatt Kjell Ingolf Ropstad i spissen for det politiske partiet KRF- Kristelig Folkepartiet sin kamp for abortloven, som har gjort alle kvinner i hvert hjørnet fra Sør til Nord Norge bli forbanna, bruker store bilder som skremmende påvirkning for å statuere et bilde av dagens situasjon for kvinners rettigheter i 2020. Så har vi kommet lengre i 2020?

Det er ingen tvil om kvinners rettigheter har kommet lengre i dagens samfunn (I alle fall i det vestlige samfunnet), men vi må ikke glemme at mange kvinner har demonstrert i mange norske byer, og i andre land som eksempel Saudi Arabia så er det ikke en gang lov å demonstrere om dette, så igjen spør jeg meg har vi kommet lengre i kvinners rettigheter?

Lønnsforskjellen mellom menn og kvinner er fortsatt enorme, i styrerom dominerer menn. I Norge er det lønnsforskjeller mellom kvinner og menn. Om man sammenlikner lønn for kvinner og menn uavhengig av bransje, utdanning, ansiennitet, arbeidstid osv. tjener kvinner om lag 87 prosent av menn, og i visse sporter er kvinner ansett som truende, bare se på hoppsporten, kombinert, fotball osv. Takk og pris har media våknet som er bra, så fort kritikken kommer og en roper etter ulv så roper flere etter ulven, og til slutt kommer ulven. Forhåpentligvis går det mot bot og bedring, men det er ingen hemmelighet at kvinners rettigheter er dessverre fortsatt et tema i 2020.

Er kvinner en trussel for menn?

Nei, de er en gave til oss menn. De gjør en stor jobb som vi bør være takknemlig for som mange er, uten dere hadde ikke verdens våres gått rundt. Pr dato er det ingen tvil om at mange kvinner fronter en lang slitsom kamp som toppet seg i 2019 med 18.000 på Youngstorget. Da fronta parolen Forsvar selvbestemt abort – fjern nemndene arrangementet.

– Mange er fortsatt opprørte over regjeringas kjøpslåing med Krf, som førte til en innstramming i abortloven. Det var den første endringa i lova siden den blei innført. Nå er vi kampklare for å endre lova i kvinners favør, sier Hanne Størset, fra 8. marskomiteen i Oslo.

Det er fortsatt en kamp og bokstavelig syntes Redaktør at det burde vært unødvendig, rett og slett fordi vi lever i et moderne samfunn, men dessverre så vet vi altfor godt at vi må ha noen kvinner som kriger for deres rettigheter som Redaktør støtter opp.

Den internasjonale kvinnedagen feires hvert år den 8. mars. En nasjonal kvinnedag ble først arrangert i USA i 1909, mens en internasjonal dag ble vedtatt året etter på Sosialistinternasjonalens konferanse i København, der over 100 kvinner fra 17 ulike land deltok. Dagen ble etablert for å hedre bevegelsen for kvinners rettigheter, og å bygge opp støtte for allmenn stemmerett for kvinner. Etter FNs internasjonale kvinneår i 1975 ble dagen i 1977 gjort til FN-dag, og en av flere av organisasjonens årlige merkedager.

Gratulerer så mye med Den internasjonale kvinnedagen kjære kvinner. Dere er en gave som vi burde vært glad for ha blant oss. En verden uten dere med klare meninger er noe jeg setter stor pris på, her er noen videor med kvinner i som snakker om viktige temaer om deres viktigste kamp her i verden!

Kanskje du også liker

Topp 10 favoritter – September del 1, 2019

I denne måneden får du to deler av ny musikk først som har endt opp som topp 10 favoritter, og i første del får du …

Les Mer

Nettsiden får seg ny vår

Det er mye som skjer om dagen og som nettside må vi hele tiden være der for leseren for å være på nett. Det siste …

Les Mer

Anbefaling av Kias Sport & Sykkel

Halvard Henry med Venner er en nettside som skriver om alt og fanger et stort bilde fra verden vår, i denne artikkelen får du en …

Les Mer