Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Den nederlandske regjeringen vil at 3500 fans skal se Eurovision Song Contest

Eurovision Song Contest har fått tillatelse til å la 3500 fans se personlig, som en del av en rettssak av den nederlandske regjeringen.

Den årlige musikalske ekstravagansen blir satt opp på Rotterdams Ahoy Arena i mai, etter å ha blitt kansellert i fjor.

Under planen ville lokalet være halvfullt, og fansen ville trenge en negativ Covid-test før de slapp inn.

Eurovision-arrangørene ønsket beslutningen velkommen og sa at de ville «vurdere alternativene som nå er tilgjengelige».

De sa at de ville «kunngjøre flere detaljer i de kommende ukene om hvordan vi trygt kan ta inn publikum til Ahoy-lokalet i Rotterdam hvis situasjonen tillater det»

De la til at helsen og sikkerheten til deltakerne «fortsatt er vår høyeste prioritet» og at alle artister og deres delegasjoner vil følge en «streng protokoll».

Kunngjøringen følger en lignende rettssak med 1500 fans på en musikkfestival i nærheten av Amsterdam i mars, mens 5000 tilskuere fikk heie på Nederland i en fotballkamp i fotball på lørdag.

I forrige uke sa imidlertid statsminister Mark Rutte at et landsdekkende portforbud og andre koronavirusrestriksjoner ville bli utvidet med tre uker til slutten av april.

De endelige ordningene for Eurovision vil bli bekreftet i slutten av måneden, og kan fortsatt reduseres hvis det er en ny topp i infeksjoner.

Eurovision vil finne sted fra 18. til 22. mai, og arrangørene har tidligere satt opp fire mulige scenarier, alt fra å arrangere et fullstendig show som normalt, til å ha forhåndsinnspilte forestillinger og ikke noe live publikum.

James Newman, som skulle representere Storbritannia i fjor, kommer tilbake til årets konkurranse med en sang som heter Embers som du kan se under sammen med Tix, som vil synge for Norge med sin Fallen Angel.

Newman vil gå opp mot sangere fra 38 andre nasjoner. Imidlertid er det lite sannsynlig at utenlandske fans kan delta på grunn av internasjonale reisebegrensninger.

Eurovision-finalen vil finne sted samme kveld som en Glastonbury Festival live stream med stjerner som Coldplay, Haim og Jorja Smith, som ble kunngjort på onsdag.

Da Eurovision påpekte sammenstøtet på sosiale medier, svarte festivalen med å si at de forteller folk med å se på begge deler.

Kanskje du også liker

Tom Nordlie ny trener for Lillestrøm

Jörgen Lennartsson (54) er ferdig som trener i Lillestrøm SK, som må spille kvalifisering mot Start om fornyet spill i Eliteserien. Det var Romerikes Blad som var …

Les Mer

Ørjan Nyland ferdig i Aston Villa

Ørjan Nyland ferdig i Aston Villa. Aston Villa kan bekrefte at Ørjan Nyland (30) har forlatt klubben etter å ha avtalt gjensidig oppsigelse av kontrakten. …

Les Mer

I dag er 27 år siden Alice In Chains kom ut med Dirt

På denne dagen i dag i 1992 kom Grunge-bandet Alice In Chains ut med sitt andre album Dirt gjennom Columbia Records. Albumet gikk rett inn …

Les Mer