Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Det kommer en dag i morgen

Her nynnes det friskt fra høytalerne denne søndags morgenen. Tonene fra den lystige barnehjemsjenta Annie kommer ut i rommet med en overbevisende positivitet. Vel er hun forsmådd, ignorert og innestengt sammen med de samme folka over tid så har hun fortsatt evnen til å smile.

Dette er ikke ulikt det mange andres situasjon for tiden. Mange steder i Norge er det fortsatt tilstander om portforbud og forbud med omgang ved hverandre ved store samlinger av store menneskemengder pga coronaviruset. Jeg lovte Redaktør og ikke tulle nå. Dette kan potensielt være farlig over tid. Når det nå engang blir slik at folk ikke kan ha omgang med andre enn de i samme husstand kan hverdagen bli skummel.

Ulykkelige familier kan bli enda mer ulykkelige. Overgrep innenfor husets fire vegger kan bli så alvorlig at politiet rykker ut til husbråk i større omfang enn før. Dette er ikke noe som myndighetene har vurdert som noen stor risiko men det blir nevnt. Befolkningen har i stor grad valgt å tenke positivt og ikke omgås i veldig stor utstrekning. Mennesket er jo et sosialt vesen, og her i Norden er vi ganske så lovlydige. Det er jo klart at enkelte forbud er vanskelig å overholde og politiet har vært nødt til å slå ned og bortvise unge voksne som samles for å spille fotball, dette er normalt sett ikke ulovlig og noen ganger tenker ikke mennesker, sånn er det bare.

Små fester har dukket opp her og der, folk bestiller mer take out og prøver å ha en slags normal tilstand. På det personlige planet går dette mest utover planene i podcasten til Halvard Henry og co. Denne har vi vært nødt til å gjøre alene slik situasjonen har blitt, Redaktør og jeg har blitt enige om å holde avstand, det er selvfølgelig kjedelig og Leder for teknisk avdeling har også nylig vært veldig syk. Han er frisk igjen nå da som den hardingen han er og det gleder oss veldig! Vi har vært oppe i en god del motgang det første året i driften av Halvard henry og co.

Helt siden vi valgte å gå ut offentlig med mye av våre tanker og visjoner har vi fått føle på motstand. Vi har fått endel kritikk som er forståelig og har blitt motarbeidet av sterke krefter, og blitt anklaget for å blande oss unødvendig mye inn i samfunnsmessige saker. Selv en plateanmeldelse vi gjorde fikk reaksjoner da vi ga den en sekser, en kjent plateanmelder slaktet den samme platen uken etter. Denne anmelderen svarte ikke på våre henvendelser da vi spurte hvordan en plate kan vurderes så forskjellig.

Vi føler oss svært utsatt. Men når vi ser på samfunnets struktur før og etter coronaviruset er det som natt og dag. Handlegater er spøkelsesbyer, sportsareaner støver ned, artister går konkurs, barnehageansatte går hjemme, ingen fly flyr, skolebarn har klasserommet på kjøkkenet og alt foregår innenfor husets fire vegger. Men hvor lenge kan vi holde på sånn? I Kina foregår det en massiv nedstenging av samfunnet av et risikofylt fisk-og kjøttmarked som inkluderer 20.000 i tallet, som har fått skylden for utbruddet i Wuhan, Innbyggerne i Wuhan som er en befolkning på 11 millioner begynner å bli friske og samfunnet begynner sakte å komme tilbake til det normale.

Husk at krisen er langt fra er over. I USA er det nye episenteret med 180.000 smittet. På verdensbasis er 31.500 døde og her i lille Norge med sine 5,367,580 million innbyggere er 25 mennesker nå døde og vi har svært lave tall i forhold til Italia og Spania. Dette er dessverre ikke over til påske tenker jeg og hvis viruset smitter over til kjæledyra våres blir det tøft, Da kommer vi til sluttpunktet – jeg prøvde å tegne. Valgte å droppe det og sier bare følgende: Er vi egoister i forhold til isolasjon kontra smittespredning? Ja, men vi er positive egoister, fordi vi ikke ønsker å smitte hverandre. I mellomtiden lar vi humla suse, spiller monopol og prøver å ikke gå hverandre på nervene. Vi snakkes snart!

Mvh

Lars, programleder for Halvard henry og co.

Svar fra Redaktør: Lars Nicolai sine meninger er noe Redaktør også mener. Jeg personlig mener som en nettavis må tåle kritikk. Ikke alle er enig med oss og det er greit, men en ting går det an å si: Når vi strekker ut en hånd til enkelte plateanmeldere så må det gå an å være saklig og svare ja eller nei. Ta vare på deg selv i denne anstrengte tiden vi er inne i. Tusen hjertelig takk for oppmerksomheten!!

Mvh

Redaktør


Kanskje du også liker

Tim Smith fra det britiske rockebandet Cardiacs er død

Tim Smith, gåtefull frontmann av det britiske bandet Cardiacs, er død i en alder av 59 år. Kringkasteren og den tidligere Prog Awards-verten Matthew Wright …

Les Mer

Brian Dennehy er død

I kveld kom den triste nyheten at en av mine helter på film er død. Brian Dennehy ble 81 år. Den prisbelønte skuespilleren med priser …

Les Mer

Avdelingsoppsettet for PostNord-ligaen 2020 er klart

I formiddag ble det klart hvem som skal møte Fredrikstad Fotballklubb i PostNord-ligaen i 2020 og de som støtter Moss FK, Kvik-Halden er dette en …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly