Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Drømmen om jobb som endelig ble realisert i en alder av 42 år

I alle år har jeg drømt om en jobb i samfunnet. For en uke siden ble det realistisk da jeg fikk beskjed fra NAV at nå Halvard Henry er du en del av Moss Kommune. Veien til det har vært lang og da snakker vi bokstavelig talt lang. For å komme hit har det vært en lang reise.

Da jeg kom inn i voksnes rekker så fikk jeg en mulighet (Til jeg havnet i mange år med jobb på attføringsbedrift). Jeg var med på lastebil hos Sentralvaskeriet i Østlandet som holder til i Rakkestad. Siden 1997 med noen få jobber på BN DATA, levering av reklamer var jeg stort sett på attføringsbedrift i Rakkestad, Moss.

Det som har vært ganske tydelig i alle disse årene er at jeg ikke har skjønt det før i 2018 er at et sammenbrudd måtte skje før alt snudde seg. Av og til er et sammenbrudd verdt, rett og slett fordi alt snudde seg etter sammenbruddet. Før sammenbruddet hadde jeg blitt anklaget for #Metoo, sagt opp min siste jobb på en attføringsbedrift her i Moss (som var i desember (2017).

Til sammen på mitt verste var jeg 147,6 kg og er nå på 130 kg. Konstant i trening som gjør godt for kropp og sjel, kontaktet NAV i april, ble tatt opp av Din Utvikling på Jeløya, Moss i oktober. Etter en del møtevirksomhet, jobbmesse og frem og tilbake med jobber så kom 6.desember (Bursdagen min).

Da var jeg på jobbintervju hos en barnehage her i Moss og siden er historie, med en innstilling om fast jobb med ansvar for mat til barn, ansatte fikk jeg drømmen realisert for en uke siden. Denne uken har gått fort, det er surrealistisk men den evige drømmen som jeg har drømt om å komme ut i ordentlig jobblivet er nå offisielt, og jeg priser meg lykkelig for det.

Det å være så fortapt i mange år og føle deg som en taper, tapte saken mot staten i 2014 og nå fem år senere står jeg oppreist som aldri før og nyter det fullt ut. Jeg er ingen sånn person som ligger meg ned å dør, er ikke bitter, men er forundret over min gamle barndomskommune Rygge (Snart under Moss), samme gjelder KIAS (Krapfoss Industrier), langt ifra bitter, men forundret som nevnt.

Sistnevnte sa det rett ut til meg i 2015 og jeg ble nesten ødelagt av det. Vi har ikke tro på deg!! Kjempehyggelig det!! Tross alt har jeg hatt noen fine stunder som jeg aldri vil glemme fra den kanten også, men jeg glemmer ikke den siste tiden, lite verdig som kaller seg en attføringsbedrift som vil så gjerne gi et menneske som sliter og søker etter hjelp.

Sammenbruddet hjalp for min del. Takk og pris, jeg ble fort voksen, syvmilssteget kalles dette. Til det har dette steget vært så stort at jeg knapt har selv forstått det, men av og til er det helt greit å få noen skikkelige smeller og så kommer dagen du er klar for jobben du har drømt om siden du kom ut av varetekt fra barnevernet.

Konsulenten min fra NAV anbefalte meg for en uke siden å skrive et innlegg eller gå ut i Moss Avis som er lokalavisen i Moss og omegn. Her er min historie en gang for alle, det er en suksesshistorie som jeg aldri kunne drømt om. Nå føler jeg meg fullkommen og veldig takknemlig for at barnehagen tok sjansen med meg!! Tusen hjertelig takk!!

Bare det i seg selv er en stor rettferdighet for min del som jeg ser som en stor seier, og det hadde jeg aldri klart alene, denne hjelpen jeg fikk fra dere på Din Utvikling, Jeløy. Moss i regi av Ann Cecilie, Jan Vidar, Peder, familien min, venner, bekjente. Kampen er nå over og jeg er endelig ute i jobb. Det hjelper å jobbe for drømmen skal bli realisert, nå ser vi resultatet. Uken blir så mye bedre med jobb og når helgen kommer – Ja da kommer helgen og takk for det. Den følelsen er rett og slett fantastisk!!

Tusen hjertelig takk!!

Kanskje du også liker

HBO har fornyet Westworld med sesong 4

Vi jubler ellevilt over at HBO har fornyet Westworld med en ny sesong. I går ble det kjent at kabelselskapet som har blant annet huset …

Les Mer

Rolando Aarons klar for Huddersfield Town

Huddersfield Town har i kveld fullført signeringen av Rolando Aarons fra Newcastle United. 25-åringen har skrevet under på en kontrakt som varer ut 2023, Aarons …

Les Mer

I dag er det 40 år siden The Shining (Ondskapens Hotell) kom ut

I dag er det 40 år siden Stanley Kubrick kom ut med skrekkfilm-klassikeren Ondskapens Hotell (The Shining). I hovedrollene finner vi blant annet Jack Nicholson …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly