Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Eddie Howe forlater Bournemouth etter gjensidig samtykke

Bournemouth-manager Eddie Howe har forlatt klubben med gjensidig samtykke etter deres nedrykk fra Premier League. 42-åringen ledet Cherries i mer enn 450 kamper over to tiår som spente over mer enn et tiår.

Engelskmannen som drar etter å ha snakket med klubbens funksjonærer på lørdag, sa at han mener det er det rette tidspunktet for klubben å få en endring.

Bournemouths fem år lange opphold i det øverste selskap endte til tross for en 3-1-seiermot Everton på sesongens siste dag.

Etter å ha tilbrakt totalt 25 år med klubben som både spiller og manager er denne avgjørelsen – tatt sammen med klubben – en av de vanskeligste jeg noen gang har hatt, sier Howe i et åpent brev til fansen.

Selv om kjærligheten og kjærligheten jeg har for denne fotballklubben alltid vil forbli, føler vi samlet at nå er det rette tidspunktet for klubben å gå i en ny retning.

Bournemouth vil alltid være i hjertet mitt, men jeg er overbevist om at nå er det rette tidspunktet for klubben å få en endring.

Bournemouth har reist seg fra League Two for å bli et etablert Premier League-lag under Howe, som ledet dem til tre opprykk på seks sesonger.

Men de tapte 22 av sine 38 kamper for å komme på 18. plass i tabellen, ett poeng fra sikkerhet, og vender tilbake til Sky Bet Championship etter fem sesonger i Premier League.

En rekke signeringer med store summer har ikke fungert for Cherries på den måten Howe – som spilte mer enn 250 kamper for klubben har håpet på.

Jordon Ibe, som kostet 15 millioner pund fra Liverpool i 2016, spilte bare to seriekamper i 2019-20, og spissen Dominic Solanke – som kom til klubben på en avtale på 19 millioner pund fra Anfield-klubben i 2019 – klarte kun tre ligamål på 32 kamper.

Sørkystklubben led også med skader, ikke minst den erfarne forsvareren Charlie Daniels ble utelukket for sesongen i august 2019 og lovet vingeren David Brooks som krevde to operasjoner som så ham mistet mye av årets sesong.

Cherries-sjef Neill Blake sier Howe er en Bournemouth-legende som har hjulpet å transformere identiteten og historien til klubben.

Han sier at beslutningen om å slutte samarbeidet var enda vanskeligere gitt vårt nære personlige vennskap. Selv, vår eier Maxim Demin og styrets takknemlighet og takknemlighet for Eddies prestasjoner kan ikke og vil aldri bli undervurdert.

En beslutning som denne kan ikke tas lett, og det er grunnen til at dette har vært drøftet sammen i det store løpet av de siste dagene. Det er enda vanskeligere gitt vårt nære personlige vennskap.

Vi ønsker Eddie lykke til i fremtiden og håper at han liker litt fortjent og velfortjent tid med familien. 25 år som spiller, manager forteller det meste hvor mye Eddie Howe betyr for klubben, supporterne, sponsorene. Alt har en slutt  – Lykke til videre Eddie, det blir neppe det siste vi hører fra den dyktige manageren!

Kanskje du også liker

Neil Peart fra det legendariske prog rock-bandet Rush tapte kampen mot kreften i en alder av 67 år

Fredag kom den triste nyheten at den canadiske trommeslageren og helten, legenden, Neil Peart hadde tapt kampen mot kreften etter å ha kjempet hardt i …

Les Mer

Intervju med Leif bak murene på Halden Fengsel

Vi i Halvard Henry og co har et dypt ønske om å snakke med mannen i gata og de som ikke takler livet, og i …

Les Mer

Ny musikk først oktober, del 2 – 2020

Schizofreni er deilig når det gjelder musikk og i post 2 får du en reise i min gale musikkverden. Her får du salig blanding fra …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly