Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dobbeltdrap i 1956 er løst ved hjelp av DNA-bevis. Det kan være den eldste saken som har blitt løst så langt, sier etterforskere

Etter 65 år ble en grusom dobbel drapssak på to tenåringer i Great Falls, Montana, USA løst med DNA-bevis, ifølge etterforskere.

“Det var en så stor sak,” leder Cascade County Sheriff’s Office etterforsker Sgt. Jon Kadner fortalte CNN onsdag kveld. Etterforskere har bestemt at drapsmannen var Kenneth Gould, en innfødt i Great Falls som vokste opp i nærheten av et av ofrene.

Patricia Kalitzke (16) og kjæresten Lloyd Duane Bogle (18) ble funnet skutt i hodet nær Bogles bil i 1956, i en sak som forvirret etterforskere i flere tiår.

“To populære barn som i det vesentlige ble skutt ned i en Lover’s Lane-situasjon (Kjærlighetsstien),” sa Kadner. En DNA-profil av en mistenkt i 2001 ble utviklet ved hjelp av rettsmedisinske bevis bevart fra Kalitzkes obduksjon fra 1956, sa Kadner.

Bevisene ble sammenlignet med DNA tilgjengelig i kommersielle databaser. “De bygde et slektstre bakover og deretter fremover for å utvikle (lenken til) Kenneth Gould,” sa Kadner.  Gould var fast bestemt på å være hovedmistenkt, hadde etterforskerne ingen måte å bekrefte det direkte med DNA. “Han døde i 2007 og ble kremert,” Sgt. Sa Kadner.

Politiet klarte å finne to av Goulds barn som sendte inn DNA-prøver, som samsvarte med bevisene som ble samlet inn i 1956. Det ble senere bestemt at Gould og Kalitzke vokste opp i nærheten av hverandre. Kadner mener det er den eldste drapssaken som er løst med denne typen genetiske gjennomgang.

Selv om han hele tiden visste at drapsmannen sannsynligvis ville være død da han ble funnet, sa Kadner at han følte seg drevet til å løse saken etter å ha gjennomgått tiår med filer samlet av tidligere detektiver. “De helte sitt hjerte og sjel i den saken, og det fikk deg til å innse hvor hardt etterforskerne hadde jobbet,” sa han. “Det samme skjer med deg, i det vesentlige.”

Ifølge detektiven har politiet fremdeles ikke motiv i saken, men ofrenes familier har uttrykt takknemlighet for i det minste å ha noen svar 65 år senere.

I 1956 ble Patricia Kalitzke og Lloyd Duane Bogle drept. Nå er saken løst takket være DNA. Nå kan de etterlatte endelig få fred 65 år etter hendelsene Great Falls, Montana, USA.

Kanskje du også liker

Alisson Becker har signert en ny langsiktig kontrakt med Liverpool FC

Keeperen ble i dag det tredje spilleren i Jürgen Klopps førstelagstropp som forpliktet sin fremtid til klubben den siste uken, etter Trent Alexander-Arnold og Fabinho …

Les Mer

Konsertanmeldelse: Maria Mena

Maria Mena på Losen. Konsertanmeldelse av Lars Skjølingstad for kulturavdelingen i Halvard Henry med Venner! Maria Mena (f. 19.2 86) er en kjent sangerinne og …

Les Mer

Barnsley FC har ansatt østerrikeren Markus Schopp som ny manager

Barnsley har utnevnt Markus Schopp til sin nye manager som har signert en treårig avtale. 47-åringen hadde en vellykket spillekarriere som inkluderte 56 landskamper for …

Les Mer