Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Faith No More – King for a Day…Fool for a Lifetime er 25 år i dag

King for a Day … Fool for a Lifetime er det femte studio albumet til San Francisco-baserte bandet Faith No More ble i dag gitt ut 28. mars 1995 av Slash og Reprise Records. Det var deres første album spilt inn uten mangeårige gitarist Jim Martin. Albumet viste en større variasjon enn bandets tidligere har gitt ut. Rolling Stone kalte resultatet en «sjanger blanding». Albumet hadde tre singler – Digging the Grave, Ricochet og Evidence.

Etter Jim Martins exit ble Trey Spruance brakt inn for å opptre på albumet etter å ha vært i Mr. Bungle sammen med vokalisten Mike Patton. Produksjonen av albumet ble ytterligere ødelagt av bandet som led av en bilulykke, og av fraværet av keyboardspilleren Roddy Bottum, som ble påvirket av dødsfallene til både faren og Kurt Cobains kone var hans nære venn. Spruance ble erstattet på turneen av bandets tidligere roadie Dean Menta. Imidlertid spilte Spruance live med Faith No More for første gang i november 2011, og spilte hele albumet under et show i Chile.

Mottakelsen av King for a Day…Fool for a Lifetime har vært blandet, og dets forskjellige sjangere er blitt sitert som en forringelse av flere anmeldere. Albumet tjente to nominasjoner fra Bay Area Music-prisen. Albumets to første singler viste mer av den typiske heavy metal-stilen, mens Evidence var et avvik fra bandets typiske lyd, med jazz- og funk-elementer.

Metal Hammer erkjenner at albumet ble møtt med skuffelse, men berømmet mangfoldet. Michael Snyder fra San Francisco Chronicle var imidlertid gunstigere, og kalte King for a Day…Fool for a Lifetime en fullstendig triumf, og la til at den var gåtefull, sarkastisk, provoserende og påskyndende.

I 2005 rangerte Tysklands magasinet Visions, King for a Day … Fool for a Lifetime nummer 37 på listen over 150 Albums for Eternity, og i 2014 plasserte det fjerde på Alternative Nation-nettstedet Top 10 Underrated 90s Alternative Rock Albums-liste I 2016 inkluderte Metal Hammer det på deres 10 essensielle alt-metall-album -liste.

På hitlistene gikk albumet rett inn på 31.plass på Billboard, 6.plass på VG Lista Topp 40, 5.plass i Sverige, 2.plass i Finland, 2.plass i Australia, 6.plass i Belgia. Turnéen ble forkortet i Europa, og interessen for bandet dalte. I Tyskland og Australia solgte albumet godt, men tallene lå fortsatt langt under Angel Dust, så gruppen gikk tilbake i studio for å jobbe med etterfølgeren som kom ut i 1997 som heter Album of the Year som ble Faith No More siste album på mange år.

Faith No More besto av disse medlemmene i 1995

Billy Gould – Bass

Mike Bordin – Trommer

Mike Patton – Vokalist

Roddy Bottum – Keyboard og gitar

Trey Spruance – Gitar

I dag er det 25 år siden King for a Day…Fool for a Lifetime kom ut til fansens store glede og skuffelse. Fansen ble splittet etter dette albumet som blir ansett som et middels album av bandet fra San Francisco, USA. Her er mine fem favoritter fra albumet som har blitt 25 år!

Jeg ble fan av Faith No More i 1990 da bandet kom ut med The Real Thing. Alle albumene er i samlingen og hver gang Mike Patton og hans venner kommer med nytt album er det et stort høydepunkt i seg selv. Faith No More og har mange fans som ser opp til bandet og her ser du grunnen til det!!

Kanskje du også liker

Leverage er tilbake på TV og blir den første TV-serien på den nye strømmetjenesten IMdb TV

Gjør deg klar for en kriminalitetsbølge: Leverage som gikk i fem sesonger fra 2008 til 2012 på TNT Network kommer tilbake med nye episoder i …

Les Mer

Greta Van Fleets nye singel, My Way, Soon, kan endelig drepe de irriterende Led Zeppelin-sammenligningene

Greta Van Fleet har gitt ut sin første nye sang på over ett år, singelen My Way, Soon. Beskrevet som «et frigjørende og jublende spor …

Les Mer

Ny musikk først oktober, del 2 -2019

Det har bare gått noen dager vi postet første del av ny musikk først som Halvard setter stor pris på om dagen. Her får vi …

Les Mer