Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Filmanbefaling: Fyre: The Greatest Party That Never Happened

Jeg satt meg ned for å se dokumentaren Fyre: The Great Party That Never Happened som er på 1 time og 54 time. Dokumentaren er en reise hvor en ung mann fra New Jersey går inn for en festival på øya Norman’s Island, Bahamas som fikk navnet Fyre, som ender opp som en stor vits.

I 2017 bestemte Billy McFarland å leie ut øya fra eierne for å holde Fyre-festivalen, under strenge betingelse at det ikke vises til Pablo Escobar-forbindelsen. Salgsfremmende opptak for festivalen ble filmet på Norman’s Cay, og planleggingen for festivalen gikk foran. Tidlig i 2017 ble videoen utgitt på sosiale medier, som annonserte øya som en gang eid av Pablo Escobar. Eierne kansellerte umiddelbart ordningen og kaoset var i gang for fullt.

Arrangementet ble promotert på Instagram av Influencere av sosiale medier inkluderte Kendall Jenner, samt modellene Bella Hadid og Emily Ratajkowski, hvor av mange ikke opplyste at de hadde fått betalt for å gjøre det. Under Fyre-festivalens innvielse opplevde arrangementet problemer knyttet til sikkerhet, mat, overnatting, medisinske tjenester og artistforhold, noe som resulterte i at festivalen ble utsatt på ubestemt tid. I stedet for luksuriøse villaer og gourmetmåltider som deltakerne i festivalen betalte tusenvis av dollar for, fikk de ferdigpakkede smørbrød og FEMA-telt som overnatting.

I mars 2018 påberopte McFarland seg skyldig til en dom av bedrageri for å bedra investorer og billettholdere, og en annen uttelling for å svindle en billettselger mens han var ute på kausjon. I oktober 2018 ble McFarland dømt til seks års fengsel og beordret til å miste 26 millioner dollar.

Arrangørene ble gjenstand for minst åtte søksmål, flere som søkte status som klassesøksmål, og en som søkte mer enn 100 millioner dollar i erstatning. Sakene beskylder arrangørene for å ha bedratt billettkjøpere. To dokumentarer om begivenhetene under festivalen ble gitt ut i 2019: Hulu’s Fyre Fraud og Netflix’s Fyre: The Greatest Party That Never Happened.

Jeg er ikke tvil om at Billy McFarland er en svindler, men samtidig slår det meg hvor naive mennesker kan være når tusenvis reiser til en øde øy i havgapet. Se på Fyre: The Greatest Party That Never Happened på Netflix, og kom gjerne med en dom på dokumentaren. Det som slår meg er hvor lett musikeren/underholderen Ja Rule slipper unna lett. Enten er han like mye offer som de som ble lurte eller er han like mye skyldig som det Billy McFarland er.

Terningkast 6!!

Kanskje du også liker

Nyttårskonsertene i Wien

Redaksjonen er store fans av nyttårskonserten som arrangeres i Wien, Østerrike av Wiener Philharmonikerne hvert år på 1. nyttårsdag. Det blir liksom ikke et nytt …

Les Mer

Andrea Pirlo ny manager for Juventus

Bare noen timer har gått etter Maurizio Sarr (61) hadde fått sparken kom den gamle damen (Juventus) med nyheten at de har ansatt den tidligere …

Les Mer

Bolton Wanderers er sikret for fremtiden etter at klubben har fått nytt eierskap

Bolton Wanderers overlevelse er sikret etter at Football Ventures (Whites) Limited fullførte sin langvarige overtakelse av klubben i kveld. Administratorer hadde advart om at klubben …

Les Mer