Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Filmanmeldelse: Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Av og til kommer det en film som alle snakker om og igjen har Netflix levert en sånn film som fenger alle aldre. I Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga har vi Will Ferrell (Anchorman-filmene), Rachel McAdams (The Notebook) i hovedrollene som Lars Erickssong og Sigrit Ericksdóttir.

Andre skuespillere du bør legge merke til er disse:

Dan Stevens, Demi Lovato, Pierce Brosnan og vår alles Alexander Rybak. Flere kjente artister fra Eurovision Song Contest er med i filmen som leverer midt på tre med sine små roller.

Handlingen

I den lille byen Húsavík, Island, lager Lars Erickssong og hans beste venn Sigrit musikk sammen i bandet Fire Saga, til stor forferdelse for Lars pappa Erick. Lars har en drøm: å vinne Eurovision Song Contest. Det gjelder og blir valgt til å delta i Söngvakeppnin, det islandske forutvalget for Eurovision Song Contest. Sigrit, som tror på den gamle islandske alvenstradisjonen, ber dem om å hjelpe dem i konkurransen, og at hvis de vinner, kan Lars endelig returnere følelsene.

Hos Metacritic har filmen en vektet gjennomsnittlig poengsum på 49 av 100, basert på 36 kritikere, som indikerer «blandede eller gjennomsnittlige anmeldelser».Publikumssvaret på filmen har vært mer positivt, og Metacritic har gitt den en brukerscore på 7,8 / 10. I følge de islandske bloggerne Kristin Kristjansdottir og Steinunn Björk Bragadóttir ble filmen godt mottatt av både Eurovision-fans og innfødte islendinger. Direktøren for kommunestyret på Húsavík ønsket også filmen velkommen.

Dommen fra Halvard Henry

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga er en grei film med masse underholdning med en salig blanding med god sammenligning av sangkonkurransen som går hvert eneste år (Unntatt i år på grunn av Covid-19-viruset). Takket være dyktige skuespillere i fantastiske Will Ferrell som er seg selv med en vakker Rachel McAdams gjør Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga underholdende.

Vi har flere høydepunkter i filmen – Mitt høydepunktet er han som roper i pub-en flere ganger spill Jaja ding dong, andre som bør nevnes er nok sangen Husavik som vi kaller for en hit som blir husket i mange år fremover, under ett er filmen verdt å se på, du finner den på Netflix. Det er ingen tvil om at dette er fantastisk reklame for Island som vil være på alles lepper i mange uker, måneder fremover. Terningkast 4!!

Anbefales!!

Har du sett Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga? Hva er din dom av filmen? Kom gjerne med en kommentar eller to!!

Kanskje du også liker

Tidligere keyboardist Ian Gibbons i The Kinks er død

Tidligere Kinks-keyboardist Ian Gibbons er død i en alder av 67. I skrivende stund er dødsårsaken ennå ikke offisielt bekreftet. Nyheten om musikerens død ble …

Les Mer

TV sesongen er endelig i gang

Endelig!! TV sesongen er endelig her og for en som er serienerd så er dette lidenskapelig. Fra i kveld mandag (natt til tirsdag) USA tid, …

Les Mer

Jason Tindall ny manager for AFC Bournemouth

Det har vært spennende i en uke hvilken AFC Bournemouth skulle velge etter nedrykket fra Premier League i juli. I ettermiddag ble det klart at …

Les Mer